Επικαιρότητα

Τα δυο αφτιά του πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο μπαινάκης κι ο βγαινάκης!

εικόνα άρθρου: Τα δυο αφτιά του πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο μπαινάκης κι ο βγαινάκης!

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Σε ομιλία προς την ομογένεια της Πόλης, στις 21 Οκτωβρίου 2018, ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε αναφερθεί στον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετώπιζε το ουκρανικό πρόβλημα. 

Πάντοτε αναρωτιόμασταν πως μπορεί ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος να μην συγκινείται από τις αγωνιώδης φωνές του πιστού λαού του Θεού, που του φωνάζει ότι διαφωνεί με την κατρακύλα που πήρε ως αρχιοικουμενιστής, οδηγώντας την Εκκλησία στο γκρεμό. Φωνές ικετευτικές, δυνατές, οργισμένες, απόγνωσης, θυμωμένες… Καμιά απόκριση. Και όμως, όπως ο ίδιος λέγει, έχει δυο αφτιά που προφανώς ακούν. Τέλος πάντων τί συμβαίνει, γιατί δεν ακούν τη φωνή του λαού;

Πάνω σε αυτό το ερώτημα, θυμηθήκαμε τον μακαριστό δάσκαλό μας και κορυφαίο θεολόγο των χρόνων μας Νικόλαο Σωτηρόπουλο, τον κατάφορα αδικημένο από αυτόν τον Πατριάρχη, που τον αφόρισε με αφορισμό στεφάνι διαμαντένιο, ξεπροβόδειο σωστό για τον Παράδεισο, αλλά που καίει τον Πατριάρχη… Θυμηθήκαμε μια διδαχή του για τα αφτιά του Αντίχριστου. Όταν ο Αντίχριστος θα γεννηθεί στη γη, ανάμεσα στα άλλα χαρακτηριστικά του προσώπου του, θα έχει δυο αφτιά, το ένα μικρό και κουφό και το άλλο μεγάλο και καλό. Όταν θα λες στον Αντίχριστο κουβέντες καλές και άγιες, θα τεντώνει το μικρό και κουφό αφτί για να μην ακούει. Όταν θα του λες βλαστήμιες και πονηριές, θα τεντώνει το μεγάλο και γερό για να ακούει και να χαίρεται.

Τελικά την απάντηση μας την έδωσε ο ίδιος ο πατριάρχης μέσω αυτής της συνέντευξης. Είναι θέμα επιλογής ποιανού αφτιά φοράς. Του Χριστού, που δεν περιφρονεί κανέναν και όλους τους ακούει ή του Αντίχριστου που χρησιμοποιεί τα αφτιά του μόνο για το κακό; “Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω” κ. Βαρθολομαίε!

Πατρ. Βαρθολομαίος: «Η μαύρη προπαγάνδα των Ρώσων έχει ως αντικείμενο, ως θύμα, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, δεν ανέχονται το προβάδισμά μας»

Οι δηλώσεις του αυτές, τις οποίες το oukraniko δημοσιεύει βιντεοσκοπημένες, “καταδικάζονται” από τον ίδιο τον Πατριάρχη, σύμφωνα και με τις περί εθνοφυλετισμού θεωρίες που αναπτύσσει ο ίδιος τελευταία. 

Ο Πατριάρχης κατηγορεί δημόσια τους Ρώσους ότι κάνουν “καλοπληρωμένη μαύρη προπαγάνδα” και από την συνολική αναφορά του γίνεται σαφές ότι τοποθετεί πάνω και από την ενότητα της Ορθοδοξίας τα “προνόμια” τα οποία θεωρεί ότι το Φανάρι έχει κατοχυρώσει από τις Οικουμενικές Συνόδους.

Επίσης κάνει δημόσια εκτίμηση και αναφορά στον τρόπο με τον οποίο κατά την άποψή του βλέπουν οι Σλάβοι το Γένος των Ελλήνων, η οποία πρέπει να συζητηθεί.

Ορισμένες από τις δηλώσεις:

… αυτή τη στιγμή το Πατριαρχείο μας αγωνιζόμενο δια να επιλύσει το ουκρανικόν εκκλησιαστικόν θέμα, προβάλει τα προνόμια που έχει και τα δικαιώματα που έχει από τους Κανόνας των Οικουμενικών Συνόδων και αυτοί οι Κανόνες των Οικουμενικών Συνόδων και μάλιστα της Χαλκηδόνος της Δ΄ Οικουμενικής που δίνει τα συγκεκριμένα προνόμια εκκλήτου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, αυτοί οι κανόνες είναι δεσμευτικοί για όλη την Ορθοδοξία, είτε αρέσει στους αδελφούς μας τους Ρώσους είτε δεν αρέσει, αργά ή γρήγορα θα ακολουθήσουν τη λύση που θα δώσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο διότι δεν έχουν άλλη επιλογή.

Βεβαίως υπάρχουν άρθρα τα οποία θα είναι και καλοπληρωμένα από τους Ρώσους, η μαύρη προπαγάνδα των Ρώσων έχει ως αντικείμενο, ως θύμα αν θέλετε, κατ΄αυτούς, για μας δεν είμαστε θύμα ποτέ, κατ΄αυτούς έχει ως αντικείμενο το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Διότι δεν ανέχονται οι αδελφοί μας οι Σλάβοι το προβάδισμα το οποίον έχει το Οικουμενικό Πατριαρχείο και κατά συνέπεια το γένος μας μέσα στην Παγκόσμια Ορθοδοξία.

…προσπάθησα να φανώ δίκαιος… πάντως έχω ήσυχη τη συνείδησή μου, το είπα και πρόσφατα σε έναν όμιλο προσκυνητών από την Πάτρα και δημοσιεύθηκε στον τύπο και υπήρξε και ένα άρθρο από τις Σέρρες που έλεγε τι είναι η συνείδησις του Πατριάρχου που την έχει ήσυχη, αφού έκανε αυτό… και κάνει… με το ουκρανικόν κλπ. Ο Θεός μας έδωσε δύο αυτιάΜπαίνουν από δω και βγαίνουν από κει!  Δόξα τω Θεώ».

ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Σχετικά άρθρα

Οι πρασινάδες της οικουμενιστικής κλιματικής αλλαγής

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Για να αγαπήσεις εν αληθεία την κτίση, θα πρέπει να αγαπάς και να λατρεύεις ορθά τον Παντοδύναμο Δημιουργό Η είδηση O Πατριάρχης Βαρθολομαίος [1] σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.