Επικαιρότητα

Τα έψαλλε ο Σερρών Θεολόγος στην Κυβέρνηση (όχι στην εκκλησιαστική διοίκηση) [ΒΙΝΤΕΟ]

εικόνα άρθρου: Τα έψαλλε ο Σερρών Θεολόγος στην Κυβέρνηση (όχι στην εκκλησιαστική διοίκηση) [ΒΙΝΤΕΟ]

Η Εκκλησία η Ορθόδοξη στην Ελλάδα σήκωσε ένα βάρος δυσανάλογο και ναι, αδικήθηκε”…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Ωραία μας τα λέει ο Μητροπολίτης Σερρών κι απ΄ ό,τι γνωρίζουμε κράτησε μια ωραία στάση στην τοπική του Μητρόπολη όλο αυτό το διάστημα της καραντίνας και της απαγόρευσης της ιερής λατρείας. Σωστά διακρίνει ότι τα μέτρα της Πολιτείας εξάντλησαν την αυστηρότητά τους πάνω στην Εκκλησία από τους Εκκλησιομάχους, δεξιούς κατά τ΄άλλα, πολιτικούς. Το ίδιο έκανε και η Ιεραρχία βέβαια και άφησε και τους τοπικούς επισκόπους και τους πιστούς, που δε συμμερίζονται αυτή την παράνοια και την παρανομία, (και δικαιώνονται γι΄αυτό) ακάλυπτους. Αυτό το τελευταίο μάλλον δε θέλει να το διακρίνει…

Διαβάζουμε στο βιογραφικό του Μητροπολίτη: “Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος (κατά κόσμον Ιωάννης Αποστολίδης) εγεννήθη στον Βόλον την 27ην Μαρτίου 1967. Απεφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών τό 1988. Παρηκολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Θεολογική Σχολή Α.Π.Θ. Εχειροτονήθη διάκονος και πρεσβύτερος υπό του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου, ως Μητροπολίτου Δημητριάδος. Διηκόνησεν ως ιερατικώς Προϊστάμενος στον Ιερό Ναό Αγ. Κωνσταντίνου καΙ Ελένης Βόλου καί εις διαφόρους τομείς διοικητικού και ποιμαντικού έργου παρά τη Ιερά Μητροπόλει Δημητριάδος και Αλμυρού. Το 1999 μετετέθη εις την Ιεράν Αρχιεπισκοπήν Αθηνών και διωρίσθη Γραμματεύς (1999) και ακολούθως Αρχιγραμματεύς (2000) της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Παραλλήλως και έως της εκλογής του υπό της σεπτής Ιεραρχίας, ως Βοηθού Επισκόπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών υπό τον τίτλον της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Σαλώνων (12 Οκτωβρίου 2001), διηκόνησεν στον Ιερόν Ναόν Αγ. Σοφίας Ν. Ψυχικού ως ιερατικώς Προϊστάμενος. Εχειροτονήθη Επίσκοπος Σαλώνων υπό του αοιδίμου Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου και πλειάδος Αρχιερέων στον Καθεδρικό και Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2001. Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης εξελέγη την 16ην Μαΐου 2003. Στην εν Σέρραις Μητροπολιτικήν του Καθέδρα ενεθρονίσθη την 21ην Ιουνίου 2003”.

Βλέπουμε κάποια στοιχεία του παλαιού καλού Χριστόδουλου στο Μητροπολίτη Σερρών, τον οποίο Χριστόδουλο θα είχαμε τόση ανάγκη στις μέρες μας! Τα καλά στοιχεία του, τα παροιμιώδη, που έκαναν έναν ολόκληρο λαό να τον εμπιστευτεί, προ της ελεύσεως του Πάπα, και να αναθαρρήσει, να υψηλοφρονήσει, να πετάξει, αλλά μετά να προδοθεί οικτρά και να λουφάξει πληγωμένος πνευματικά. Η έλευση του Πάπα ήταν καίριο χτύπημα από τις δυνάμεις του πονηρού στο θυμικό ενός ολόκληρου λαού. “Ενός κακού μύρια έπονται” κήρυττε με όλες του τις δυνάμεις ο πνευματικός μας π.Νικόλαος Μανώλης …, και δε σταμάτησαν τα δυσάρεστα να έρχονται ασταμάτητα… έκτοτε. Η χώρα περιδινίζεται πνευματικά, οικονομικά, εθνικά, έκτοτε ασταμάτητα … Ό,τι και να κάνουμε είναι λίγο μπροστά σε αυτό που θα έπρεπε να κάνουμε. Αλλά κάθε τοπική προσπάθεια που πληγώνει τον κοσμοκράτορα ας μη χάνεται. Οδύνη συνέχει τις καρδιές μας για τη φοβερή πτώση στην οποία εμμένουμε δαιμονικά και που στήνει μεθοδικά το βάθρο του διαβόλου. Πόση εξουσία του δίνουμε, πόση ισχύ πάνω στη γενιά μας και στις επερχόμενες γενιές! Ας τον χτυπούμε αλύπητα όσοι τον βλέπουμε, όσοι τον διακρίνουμε όπου κι αν είμαστε, όποιοι κι αν είμαστε, ό,τι κι αν κάνουμε!

Ευχόμαστε στο Σεβασμιώτατο Σερρών και Νιγρίτης ο Θεός να βλέπει τα καλά του έργα και να του συγχωρήσει το μεγάλο έγκλημα του κειμένου “Προς τον Λαό”, που συνέταξε μετά το Κολυμπάρι. Να τον φωτίσει ο Θεός να βαδίζει τον Ορθόδοξο δρόμο, δι ευχών του αγίου γέροντος Αγάθωνος, που κατάγεται από τα ευλογημένα χώματα των Σερρών, του Αγίου Νικήτα και όλων των Αγίων που τιμά και ευλαβείται ο ευλαβέστατος και πονεμένος λαός των Σερρών όπου και διακονεί. Τα ποτισμένα από την ευσέβεια και την αγάπη για την πατρίδα χώματα των Σερρών ας σταθούν ανάχωμα στην οικουμενιστική κατρακύλα της χώρας. Ντόπιοι πιστοί πιστοποιούν ότι επί ποιμαντορίας του Σερρών Θεολόγου μασόνοι παράγοντες που επιδίωξαν να στήσουν τις μηχανές τους στον τόπο εκδιώχθηκαν και στραφέντες άλωσαν άλλη μητρόπολη, της οποίας τα έργα και οι ημέρες όζουν μασονίας και οικουμενισμού. Έτσι το φως της χάριτος δεν έπαψε να βρίσκει τρόπους να εισχωρεί, να φωτίζει και να σοφίζει, εν μέσω πνευματικής καραντίνας, τον ευλογημένο τόπο των Σερρών. Θεός συγχωρέσοι! Καιρός να αποκαταστήσει ο μητροπολίτης και το θλιβερό ζήτημα της Αδελφότητας Λυδίας, που τόσο αναστάτωση έχει δημιουργήσει σε ολόκληρη την Ορθοδοξία. Αυτό βέβαια προϋποθέτει “να τα σπάσει” με τον Φαναριώτη Πάπα και τις αιρετικές επιλογές του. 

Είμαστε μαζί με όποιον ορθοπραττεί! Είθε να μπορέσει η Χάρη ( η οποία θέλει, αλλά δεν μπορεί) να πλημμυρίσει έστω μία επισκοπική καρδιά και διάνοια, ώστε να ριχτεί στον αγώνα γκρεμίσματος αυτού του σαθρού αμαρτωλού ιστού που εξυφαίνεται γύρω μας και ο λαός θα είναι μαζί της, όσο ακόμη είναι καιρός! 

Για λόγους ενημέρωσης του αναγνωστικού μας κοινού προβάλλουμε ένα απόσπασμα από το σχετικό βίντεο από το κανάλι Επιλογές.

Τα έψαλλε ο Σερρών Θεολόγος στην Κυβέρνηση (όχι στην εκκλησιαστική διοίκηση) [ΒΙΝΤΕΟ]

Δείτε σχετικά:
Είμαστε πλήρεις! Περάστε αργότερα!
Αρχιερέων «Αναστάσιμες» ασυνέπειες λόγων και έργων
Το ζήσαμε και αυτό! Ελλάς Ελλήνων Ιερωνυμικών!
Η εγκατάλειψη των Χριστιανών από τους επισκόπους
Πολιορκούνται από «Κιουταχήδες» μέλη της αδελφότητας ΛΥΔΙΑ!
Βαράνε διάλυση στην αδελφότητα Λυδία
Εξηγούμε σε όλους τους χριστομάχους και εκκλησιομάχους τι είναι το Αντίδωρο
Απορρίπτουμε για λόγους συνείδησης τον «Συνοδικό ευχαριστήριο λόγο»
Δελτίο Τύπου της Συνόδου ή Συμβόλαιο θανάτου για την Εκκλησία μας;
Η βουβή επιστολή του άφωνου Αρχιεπισκόπου
«Όλοι σχεδόν οι Μητροπολίτες της Ελλάδος… είναι Προδότες του Χριστού και της Εκκλησίας» Καλαβρύτων Αμβρόσιος
Όταν ο Επίσκοπος αδυνατεί να ελέγξει τους διώκτες του ποιμνίου του τότε ποια η αξία της θέσεώς του;
– Πουλάνε αγριάδα (για το θεαθήναι) απαιτώντας να ανοίξουν οι εκκλησίες
– Συνοδικά παραμύθια…

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.