εικόνα άρθρου: Τα κροκοδείλια δάκρυα του Πάπα για την Λαύρα του Κιέβου 
Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη

Ο βασικός υποκινητής των διωγμών των Ουκρανών Ορθοδόξων, Πάπας Φραγκίσκος, λυπάται για τους διωγμούς των μοναχών από την Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου… 


Την αντίθεσή του με το αίτημα των Ουκρανικών αρχών να εκδιώξουν τους μοναχούς της UOC από την Λαύρα του Κιέβου, εξέφρασε δημόσια ο παπικός ηγέτης…

Σύμφωνα με το ιταλικό μέσο ενημέρωσης Il Mattino, ο Πάπας Φραγκίσκος, εξέφρασε την ανησυχία του για την εκδίωξη των μοναχών της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου και «ζήτησε από τα αντίπαλα μέρη να σέβονται τα θρησκευτικά αντικείμενα».

Υπενθυμίζουμε τον φοβερό διωγμό που έχει ξεσπάσει εναντίον των Ορθόδοξων αδερφών μας καθώς η δυτικόφιλη κυβέρνηση Ζελένσκι αναγκάζει  σε αποχώρηση τους μοναχούς της Λαύρας, αν δεν δηλώσουν υποταγή στη σχισματική ψευδοεκκλησία του Ντουμένκο.

Με περισσή υποκρισία εκφράστηκε και πάλι ο αρχηγός των Λατίνων: «Αυτή την ώρα το μυαλό μου βρίσκεται στους Ορθόδοξους Μοναχούς της Λαύρας του Κιέβου. Ζητώ από τα αντιμαχόμενα μέρη να σεβαστούν τους θρησκευτικούς χώρους, διότι οι μοναχοί είναι αφιερωμένοι στην προσευχή και είναι το στήριγμα του λαού του Θεού».

Όλοι γνωρίζουμε τον ύπουλο ρόλο που έχει διαδραματίσει ο Πάπας χρησιμοποιώντας την Ουνία στην Ορθόδοξη Ουκρανία, προκαλώντας απηνείς διωγμούς εναντίον των Ορθοδόξων, αλλά και καταστροφές ναών και κειμηλίων της Ορθοδοξίας.

Ο πόλεμος φθοράς κατά την Ορθοδοξίας  παραμένει η κύρια στρατηγική επιδίωξη όλων των Παπών δια μέσου των αιώνων. Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β’ είχε πει ότι η Ουκρανία είναι εργαστήριο του οικουμενισμού. Αυτή η φράση ειπώθηκε κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην Ουκρανία το 2001: «Εδώ η Εκκλησία αναπνέει με τους δύο πνεύμονες της Ανατολικής και της Δυτικής παράδοσης»

Ο σημερινός Πάπας, άξιος διάδοχος των Σταυροφόρων Παπών

Η επίπλαστη συμπάθεια του Πάπα Φραγκίσκου είναι αδύνατο να αφαιρέσει την ενοχή. Στο άρθρο με τίτλο “Δυτικοί Σταυροφόροι” εναντίον της Ορθόδοξης Ρωσίας” ο Πρωτοπρεσβύτερος Ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ π. Θεόδωρος Ζήσης αποκαλύπτει τον αληθινό ρόλο του Βατικανού: «Καταδεικνύεται ἐπίσης ἡ διαχρονική ὑποκρισία τῶν παπῶν καί ἡ κοσμική διπλωματική τους γλώσσα, διότι ἀπό τή μία πλευρά ζητοῦν συγγνώμη γιά ὅσα δεινά προξένησαν στούς Ὀρθοδόξους, ἐνῶ ἀπό τήν ἄλλη ἐνθαρρύνουν καί εὐλογοῦν τούς πολέμους καί τίς ἐπιθέσεις ἐναντίον τῶν Ὀρθοδόξων. Εἶναι προφανές ποιούς στηρίζει σήμερα τό Βατικανό στήν ἀντιπαράθεση Δυτικῶν καί Ρώσων στήν Οὐκρανία· τίς ΗΠΑ καί τό ΝΑΤΟ, ὅπως ἔπραξε καί τήν δεκαετία τοῦ 1990 στήν Σερβία, τά περί τήν Ρωσία «καθολικά» κράτη, τούς Οὐνίτες καί σχισματικούς τῆς Οὐκρανίας καί ὄχι τό δίκαιο τῆς ἀμυνόμενης καί περικυκλούμενης Ὀρθόδοξης Ρωσίας».

Ας μην ξεχνάμε και τον Ουνίτη Ποροσένκο που συνεργάστηκε με τον πάπα της Ανατολής Βαρθολομαίο, φέρνοντας την Ορθόδοξη Ουκρανία σε αυτήν την τραγική κατάσταση. Ήδη από το 2019 ο Ποροσένκο ζήτησε τα Ορθόδοξα Ιερά προσκυνήματα, όπως τη Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου, τη Λαύρα του Ποτσάεβ και άλλα Μοναστήρια να παραδοθούν στη νέα σχισματική Εκκλησία.

Αλλά και τον περασμένο Δεκέμβριο δάκτυλος του Πάπα έγραφε «Η Λαύρα του Ποτσάεβ έπρεπε και πρέπει να γίνει κειμήλιο της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας της Ουκρανίας! Σας προτρέπω όλους να το γράφετε στους λογαριασμούς σας και να στηρίξετε, τρόπον τινά, το φλασμόμπ που έχει ήδη ξεκινήσει προ πολλού».

Τέλος να σημειώσουμε ότι αυτή η διπλωματική κίνηση του Ποντίφικα ήρθε ως απάντηση στο κάλεσμα του Ρώσου Προκαθημένου. Μερικές μέρες νωρίτερα ο Πατριάρχης της Ρωσίας Κύριλλος έκανε έκκληση προκειμένου οι θρησκευτικοί ηγέτες να «καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποτραπεί το καταναγκαστικό κλείσιμο της Μονής που θα οδηγήσει στην παραβίαση των δικαιωμάτων εκατομμυρίων Ουκρανών χριστιανών ως προς την ελευθερία του θρησκεύεσθαι…».

Δυστυχώς όμως και ο Ρώσος Πατριάρχης έχει χάσει προ πολλού τον Ορθόδοξο προσανατολισμό του. Γι’ αυτό και κοσμικά και οικουμενιστικά φερόμενος απέστειλε επιστολές όχι μόνο στους Προκαθημένους των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών, αλλά και στον Πάπα Φραγκίσκο, στον πατριάρχη των Κοπτών, στον επικεφαλή των Αγγλικανών, στον γραμματέα του ΠΣΕ κ.α. 

Και ο αλαζόνας τρισκατάρατος Πάπας που μόνο σκοπό έχει να υποτάξει κάτω από την παντόφλα του τους Ορθοδόξους, παίζει με τους δικούς του όρους στην παγκόσμια σκακιέρα. 

Διαχρονικός, επιτακτικός, αναγκαίος και πάντοτε επίκαιρος ο λόγος του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού «τον Πάπαν να καταράσθε ως αίτιον». Σε σχετική ομιλία του ο π. Θεόδωρος Ζήσης επισημαίνει ότι η ρήση αυτή του Αγίου ενοχλεί τους φιλοπαπικούς οικουμενιστές. 

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Το εργαστήριο του Οικουμενισμού στην Ουκρανία καλά κρατεί
Παπική προτροπή για συγχώρεση και ειρήνη σε Πούτιν – Ζελένσκι
Τι εστί Πάπας; Έρευνα στο “ποινικό μητρώο” του Παπισμού

Σχετικά άρθρα

Κων/πόλεως Βαρθολομαίος: Θα μεταβούμε μαζί με τον Πάπα στη Νίκαια το 2025 για ένα ιστορικό εορτασμό της επετείου

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε παπικά ιστολόγια (The Tablet, The Pillar) η οργανωτική επιτροπή για τον προγραμματισμό του εορτασμού αποτελείται από τέσσερις Παπικούς και τέσσερις Ορθοδόξους

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.