Επικαιρότητα

Τα νταούλια του Ισλάμ στο ιφτάρ και στο σαχούρ στην Θράκη ελεύθερα, οι Επιτάφιοι όμως;

Το νταούλι θα παίζεται κανονικά κάθε βράδυ στο ιφτάρ και στο σαχούρ, όπως συνέβαινε τα παλιά χρόνια...

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ήρθε λοιπόν η ώρα για την ελληνική κυβέρνηση να αποδείξει εμπράκτως αν αντιμετωπίζει με ίσους όρους όλα τα θρησκεύματα στην ελληνική επικράτεια κι αν υπάρχει ισονομία. Εάν φυσικά σε περιπτώσεις παρατυπιών ή ανυπακοής προς το νόμο  (ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ. 25763/16-4-2020, Β’ 1471), θα εφαρμοστούν οι ποινές ή οι συνέπειες που ορίζει ο νόμος.

Στην Ορθόδοξη Λατρεία έχουν απαγορευτεί τα πάντα. Εκτός από τις Ιερές Ακολουθίες, έχουν απαγορευτεί η μετάδοση ήχου από τα μεγάφωνα, ο ήχος της καμπάνας, η ατομική λατρεία, η προσκύνηση των Ιερών μας Συμβόλων και η Θεία Λειτουργία τελείται με κλειδαμπαρωμένες πόρτες και καγκελόπορτες. Ακόμα τα κοιμητήριά μας, για ένα σημαντικό διάστημα, ήταν κλειστά, με τη δικαιολογία ότι ακόμα κι εκεί, που είναι ανοιχτός ο χώρος, μπορεί να διασπαρεί ο ιός. Απαγορεύτηκε η περιφορά και προσκύνηση του Επιταφίου και γενικά οτιδήποτε θυμίζει συμμετοχή σε κάτι που έχει οσμή από Ορθοδοξία διώκεται ανηλεώς… Ναι, όλα αυτά μας είπαν ότι είναι για το καλό μας, γιατί μέσω αυτών εξαπλώνεται ο κορονοϊός. Και ο κόσμος αναγκαστικά υπάκουσε, αφού η ΔΙΣ πρώτη από όλους έσκυψε το κεφάλι και υπάκουσε πιστά, δουλικά και άκριτα.

Μας ανακοινώνουν λοιπόν, ότι για το επόμενο διάστημα θα ισχύουν τα ίδια και για τους μωαμεθανικούς τόπους λατρείας, λόγω του ραμαζανιού. Τότε γιατί (όπως διαβάζουμε στο παρακάτω δημοσίευμα) ο κ. Ερντέμ Χουσεΐν στο Facebook  παροτρύνει τους πολίτες της Θράκης να συμμετέχουν στο ιφτάρ και σαχούρ, χτυπώντας νταούλια κατά τις βραδυνές ώρες; Δεν απαγορεύονται από την ελληνική πολιτεία αυτού του είδους τα δρώμενα στους δημόσιους χώρους και δρόμους; Θα μας εξηγήσει κάποιος υπεύθυνα από την ελληνική πολιτεία, όπως ο κ.Χαρδαλιάς ή κάποιος εισαγγελέας, βάση ποιας νομοθεσίας ο εν λόγω κύριος προβαίνει σε καταπάτηση της νομοθεσίας; Επίσης δεν ισχύουν εδώ οι ώρες κοινής ησυχίας; Είναι δυνατόν επί ένα μήνα όλοι οι μη μωαμεθανοί να ανέχονται τους εκκωφαντικούς ήχους των νταουλιών στις 3:30 και στις 4 το βράδυ; Γιατί απαγορεύονταν  ο ήχος της καμπάνας ή η περιφορά του Επιταφίου στους δρόμους και θα επιτρέπεται η διέλευση των νταουλτζήδων; Επίσης η υπενθύμιση για προσευχή, που συνήθως ακούγεται από τα μεγάφωνα των τζαμιών, θα συνεχίζει να ακούγεται, ενώ στις  ορθόδοξες εκκλησίες ούτε ηχεία επιτρεπόταν ούτε φυσικά καμπανοκορουσίες;

Τι έγινε κύριοι κυβερνώτες; Αρχίσαμε τις εξαιρέσεις και τις θρησκευτικές ανισότητες; Δεν είναι αυτό παρανομία; Παρανομούν ήδη εδώ και καιρό και βοά όλο το διαδίκτυο με βίντεο απλών πολιτών και μαρτυριών τους, και κανείς σας δεν ασχολείται. Ο κ.Χαρδαλιάς γιατί κόπτεται μόνο να συνετίσει τους Ορθόδοξους Ιερείς και πιστούς κι όχι τους μωαμεθανούς; Εκεί ο ιός δεν κολλάει ή τελικά το πρόβλημα σας δεν είναι ο ιός αλλά ο Υιός; Υπάρχει ή όχι ισονομία; Είναι ιός ή κοροϊδο – ιός; ΔΙΣ, κυβερνώντες και κρατικός μηχανισμός μπορούν να μας εξηγήσουν τι ακριβώς κάνουν και βάση ποιων νόμων αποφασίζουν; Γιατί συμπεριφέρονται σκληρά στους Ορθόδοξους και τους Μουσουλμάνους τους έχουν στα πούπουλα; 

Με μία κυβέρνηση που συναγωνίζεται στην αθεΐα τους προκατόχους της και μία ΔΙΣ που δρα και φέρεται ως υποχείριο των αντίχριστων πολιτειακών μηχανισμών και το κύριο μέλημά της είναι να εμφανίζεται συνέχεια στα κανάλια κι όχι στις εκκλησιές, είναι προφανές ότι πάμε για νέες κατακόμβες. Σε μία περίοδο όπου η Πολιτεία ετοιμάζει άρση των περιοριστικών μέτρων για την κοινωνία, με άνοιγμα των κομμωτηρίων, των μαγαζιών εστίασης και καφετεριών, των παιδότοπων και τόσων άλλων επαγγελματικών χώρων, η συζήτηση για το άνοιγμα των εκκλησιών φαντάζει ως ουτοπία. Ενώ οι ορθόδοξοι δείχνουν καρτερικότητα και υπομονή μπροστά στη νέα επιδημία και καλούνται να παρακολουθούν από τις τηλεοράσεις τους τις Ιερές Ακολουθίες, βγαίνουν κάποιοι παράγοντες από τη Θράκη μας και δυναμιτίζουν το ήδη επιβαρυμένο κλίμα, παροτρύνοντας το μωαμεθανικό λαό να παρανομήσει. Πώς ονομάζεται αυτός που προτρέπει σε παράβαση του νόμου και τι προβλέπει γι΄ αυτόν η ελληνική νομοθεσία;

Αλήθεια, κ.Επίσκοποι της Θράκης, τι έχετε να πείτε για όλα αυτά; Σας ενοχλεί καθόλου η αδικία αυτή ή μήπως το μόνο που σας νοιάζει είναι να δωρίζετε το κοράνι, να κυνηγάτε αντιοικουμενιστές παραδοσιακούς ορθόδοξους ιερείς και να μεταφράζετε σκανδαλωδώς και αντικανονικώς τα λειτουργικά κείμενα και βιβλία; Εμείς από την Κατάνυξη θα σας παροτρύναμε να πάτε να δείτε τι γίνεται στις επαρχίες σας και πόσο κατάφωρα αδικείται η Ορθοδοξία, δηλαδή ο Άγιος Τριαδικός Θεός που υποτίθεται ότι Τον υπηρετείτε. 

Διαβάσαμε στο tourkikanea.gr:


Οι νταουλτζήδες του Ισλάμ στην Θράκη ελεύθερα, οι επιτάφιοι όμως ενοχλούσαν…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Καταρχήν ας είναι ευλογημένος ο μήνας του Ραμαζανιού του Ισλαμικού Κόσμου και της Μειονότητας μας. Όπως γνωρίζετε, συνεχίζεται στην Ελλάδα η απαγόρευση κυκλοφορίας. Για αυτό τον λόγο, για να μην αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα οι νέοι μας που θα βαράνε το νταούλι στο ιφτάρ και στο σαχούρ, θα πρέπει κάθε βράδυ να συμπληρώνουν το παρακάτω έγγραφο και να έχουν μαζί τους την ταυτότητα τους.

Σημείωση: Το νταούλι θα παίζεται κανονικά κάθε βράδυ στο ιφτάρ και στο σαχούρ, όπως συνέβαινε τα παλιά χρόνια.

Ερντέμ Χουσείν

FACEBOOK

Σχ : Ο κ. Χουσεΐν είναι επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Αρριανών-Ροδόπης, μορφωμένος άνθρωπος και προφανώς θα το έχει ψάξει νομικά για να το δημοσιεύει.

 Θα πρέπει δηλαδή χριστιανοί και μουσουλμάνοι, είτε τους αρέσει είτε όχι, είτε νηστεύουν είτε όχι, να ανεχθούν επί ένα μήνα να περνά ο νταουλτζής και να τους ξυπνά στις 03:30 και 4 η ώρα το βράδυ;;;;

Ευτυχώς όμως δεν επετράπη ο επιτάφιος…

Να είναι καλά οι κυβερνώντες μας…

Διαβάστε περισσότερα εδώ


Ευχές από το Υπουργείο Παιδείας για το ραμαζάνι! 

Η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων εύχεται στους μουσουλμάνους ο μήνας του Ραμαζανίου να είναι ένας μήνας αγάπης, ελεημοσύνης και καλών πράξεων και επιθυμεί να τους ευχαριστήσει για την τήρηση των μέτρων με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας.

Η πιο σημαντική καλή πράξη που καλούνται οι Μουσουλμάνοι να κάνουν την περίοδο του Ραμαζανίου, είναι να προστατεύσουν τους εαυτούς τους, τις οικογένειές τους και την κοινωνία, μένοντας σπίτι και αποφεύγοντας τις συναθροίσεις, όπως έπραξαν και οι Εβραίοι κατά την εορτή του Πέσσαχ και οι Χριστιανοί κατά την εορτή του Πάσχα.

Ο νόμος (ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ. 25763/16-4-2020, Β’ 1471) απαγορεύει την προσέλευση φυσικών προσώπων σε όλους τους χώρους λατρείας όλων των θρησκευτικών κοινοτήτων, συμπεριλαμβανομένων και των Τεμενών. Συνεπώς οι προσευχές κατά τη διάρκεια του Ραμαζανίου, που συμπίπτουν με την περίοδο ισχύος της υπουργικής απόφασης ή της τυχόν παράτασης της και της ισχύος των αντίστοιχων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, μπορούν να τελούνται στο σπίτι τις προκαθορισμένες από την Ισλαμική Θρησκεία ώρες (για την Ελλάδα μπορείτε να τις δείτε στον πίνακα που προσαρτούμε για διευκόλυνση σας). Επιπλέον, σύμφωνα με τα γενικότερα μέτρα για την μετακίνηση προσώπων και την αποφυγή συναθροίσεων, το δείπνο λύσης της νηστείας (Ιφτάρ) επιτρέπεται να πραγματοποιείται μόνο σε σπίτια, με τη συμμετοχή όσων διαμένουν στο σπίτι, χωρίς οιοδήποτε τρίτο πρόσωπο (συγγενή, φίλο ή επισκέπτη).

Λόγω της έκτακτης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, των περιορισμών κυκλοφορίας και της ανάγκης αποφυγής των συναθροίσεων, κατά την περίοδο ισχύος των περιοριστικών μέτρων δεν θα παραχωρηθούν δωρεάν χώροι στην Αθήνα ή σε άλλους δήμους της χώρας για την τέλεση της προσευχής για την μεγάλη εορτή της Λύσης της Νηστείας του Ραμαζανίου (Eid al Fitr), διότι έχουν απαγορευθεί οι εκδηλώσεις και κάθε είδους τελετές, συμπεριλαμβανομένων των θρησκευτικών, ώστε να διασφαλιστεί η αποφυγή συνάθροισης κοινού.

Βεβαίως, τα μέτρα θα προσαρμόζονται κάθε φορά, ανάλογα με τις εισηγήσεις της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 και τον προγραμματισμό τους για την επόμενη περίοδο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
Γερμανός Ηλείας: δεν θα λειτουργούνται οι ναοί γιατί «… τη Μ. Εβδομάδα κάνει κρύο»
Θα συνεχιστούν έξω από Εκκλησίες οι περιπολίες, τα μπλόκα και η παρακολούθηση σελίδων στο Διαδίκτυο;
Η εισαγγελική παρέμβαση και η στάση του μητροπολίτη Κερκύρας
– Ποια είναι η εισήγηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για το Πάσχα με φόντο τον Κορωνοϊό;
Θα τολμήσει ο π.Γιώργης και κάθε π.Γιώργης να κοινωνήσει άλλους ή έλαβε το μήνυμά του;
– π.Θεόδωρος Ζήσης, Έργο του διαβόλου το κλείσιμο των Ναών από την Ιερά Σύνοδο
– Ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, συμφώνως με το πνεύμα των φίλων του Προτεσταντών, μας νουθετεί!
– Οι ιερείς της Γεωργίας μας δίνουν παράδειγμα!
– Θα ανασταίνεται ο Κύριός μας, κατά τις ανθρώπινες επιθυμίες και βουλές;
– Μας εξόργισε η επιστολή του Μητροπολίτου Μεσογαίας προς την Υπουργό Παιδείας
– Δημητριάδος: «Δε διώκεται ο Χριστιανισμός και η Εκκλησία»
– Σικάγο – Οικουμενιστική συμπροσευχή για τον Κορωνοϊό [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
– Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης συμφωνεί με τον Πρωθυπουργό
– Να γιατί η απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στερείται Αγίου Πνεύματος

Σχετικά άρθρα

Γιατί δεν πρέπει να θυμώνεις με τους εφήβους, αλλά να τους συμπονάς;

Αρθρογράφοι: Μαρία Κοσμίδου, Σοφίας Μακεδονοπούλου Απαντήσεις και λύσεις στα θέματα της εφηβείας μέσα από τα λόγια του π. Νικολάου Μανώλη… Στην πραγματικότητα η εφηβεία είναι μία ανακατάταξη. Οι μεταβολές σε σχέση...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.