εικόνα άρθρου: Τα Ονομαστήρια του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, οι εκπρόσωποι της αίρεσης και οι διώκτες των Ορθοδόξων

Ψευδομητροπολίτης Κιέβου Σερχίι Πέτροβιτς [Επιφάνιος] Ντουμένκο: «Διδάσκαλος της πίστεως», «Υπέρμαχος της κανονικής τάξεως» και «Κήρυκας της Ορθοδόξου Παραδόσεως» ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο Πατριάρχης Κων/πόλεως Βαρθολομαίος χοροστάτησε για την εορτή των Αγίων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα κατά το Μέγα Εσπερινό, στην Ι.Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, το Σάββατο, 10 Ιουνίου [1]. 

Στον Ιερό Ναό παρευρέθηκε συμπροσευχόμενο τιμώντας τα Ονομαστήριά του, ένα ετερόκλητο πλήθος «Εκπροσώπων» απαρτιζόμενο από:

α) Τον εν τη Πόλει Παπικό «Επίσκοπο», Massimiliano Palinuro.

β) Τον Εκπρόσωπο της ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας, «Μητροπολίτη» Μπίλα Τσέρκβα (πρώην «Αρχιεπίσκοπο» Τσερνιχίβ και Νίζνας), σχισματικοαιρετικό Ευστράτιο Ζόρια [2].

γ) Τον επικεφαλής της Ουκρανικής Κρατικής Υπηρεσίας για τις εθνοτικές υποθέσεις και την ελευθερία της συνειδήσεως [sic], εκπρόσωπο της Ουκρανικής Πολιτείας του Βολοντίμιρ Ζελένσκι [η οποία διώκει τους πιστούς και τον κλήρο της Ορθόδοξης Ουκρανικής Εκκλησίας υπό του Μητροπολίτη Κιέβου Ονουφρίου και υφαρπάζει τους Ιερούς Ναούς της διά της βίας], Viktor Yelensky.

δ) Τον Εκπρόσωπο του Αρχιεπισκόπου της αυτοαποκαλούμενης «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας-Αρχιεπισκοπής Οχρίδας» του κρατικού μορφώματος των Σκοπίων, Μητροπολίτη Τετόβου Ιωσήφ.

Πατριάρχης Κων/πόλεως: Δεν επιτρέπει η γνησία πίστις εις Θεόν ζώντα εσωστρέφειαν και αυτοεγκλεισμόν – Δεξίωση

Κατά την ομιλία του, ο προκαθήμενος της Κων/πολης ανάμεσα στα άλλα, υπογράμμισε ότι η «γνησία πίστις εις Θεόν ζώντα» δεν επιτρέπει εσωστρέφεια και αυτοεγκλεισμό:

«Δεν επιτρέπει η γνησία πίστις εις Θεόν ζώντα αδιαφορίαν διά τα φλέγοντα προβλήματα και τα σημεία των καιρών, εσωστρέφειαν και αυτοεγκλεισμόν».

Μετά τον Μ. Εσπερινό, στον αυλόγυρο της Μονής Μπαλουκλή, πραγματοποιήθηκε δεξίωση κατά την οποία ο Πατριάρχης δέχθηκε τα συγχαρητήρια κλήρου και λαού. 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της ψευδομακεδονικής Μονής Μπίγκορσκι της Εκκλησίας των Σκοπίων, στη δεξίωση συμμετείχε και ο χορός «Μητροπολίτης Κοσμάς εκ Πρέτσιστα», συνοδευόμενος από τους μουσικούς Πέταρ Χρίστοβ και Βλάτκο Ζαταράκοσκη, οι οποίοι εκτέλεσαν «παραδοσιακά τραγούδια» με ορθόδοξο περιεχόμενο [3]:

«Ξεχωριστή, όμως, χαρά του Οικουμενικού Πατριάρχου προκάλεσε και η ψαλμωδία του χορού «Μητροπολίτης Κοσμάς εκ Πρέτσιστα» συνοδευόμενος από τους μουσικούς Πέταρ Χρίστοβ και Βλάτκο Ζαταράκοσκη, οι οποίοι μετά τον Εσπερινό εμπλούτισαν την πανηγύρι με εκτέλεση παραδοσιακών τραγουδιών με ορθόδοξο περιεχόμενο, ευφραίνοντας τους παρόντες στην αυλή του Μοναστηριού του Μπαλουκλί».

Ψευδομητροπολίτης Κιέβου Επιφάνιος: «Διδάσκαλος της πίστεως», «Υπέρμαχος της κανονικής τάξεως» και «Κήρυκας της Ορθοδόξου Παραδόσεως» ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Με αφορμή τα ονομαστήρια του κ. Βαρθολομαίου, ο αχειροτόνητος και χωρίς αποστολική διαδοχή, ψευδομητροπολίτης Κιέβου, Σερχίι Πέτροβιτς [Επιφάνιος] Ντουμένκο, απέστειλε ευχετήρια επιστολή, με την οποία υπογράμμισε ότι «εν τῷ Προσώπῳ τῆς Θειοτάτης Παναγιότητος» του κ. Βαρθολομαίου, η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει:

«ἕνα ἄξιον Οἰκουμενικόν Πατριάρχην -τόν Πρῶτον μεταξύ τῶν Ὀρθοδόξων Ἀρχιερέων- ἕνα εὐσεβῆ δοῦλον τοῦ Θεοῦ», 
«ἕνα Διδάσκαλον τῆς πίστεως», 
«ἕνα Πατέρα καί Ποιμένα», 
«ἕνα Ὑπέρμαχον τῆς κανονικῆς τάξεως», 
«ἕνα Κήρυκα τοῦ Εὐαγγελίου τοῦ Χριστοῦ καί τῆς Ὀρθοδόξου Παραδόσεως». 

Ταυτόχρονα, ευχήθηκε την ευόδωση του [σχισματικού] «έργου» του Πατριάρχη Κων/πόλεως, διά την «πρόοδο της Ορθοδοξίας» και του «καθόλου Χριστιανισμού»:

«[…] ἐπί τῇ εὐκαιρίᾳ τῶν ὀνομαστηρίων Αὐτῆς, εὐχόμεθα […], ὑγιείαν καλήν καί εὐόδωσιν τοῦ ἔργου τῆς Ὑμετέρας Παναγιότητος διά τήν πρόοδον τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου, τῆς Ὀρθοδοξίας καί τοῦ καθόλου Χριστιανισμοῦ».

  • [1] https://www.orthodoxtimes.gr Οικουμενικός Πατριάρχης: Η πίστη στον Θεό δεν επιτρέπει αδιαφορία και εσωστρέφεια στα φλέγοντα ζητήματα (11/06/23)
  • [2] https://www.facebook.com Євстратій Зоря (Митрополит Білоцерківський)
  • [3] https://bigorski.org.mk Εορτασμός των ονομαστηρίων του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου στην Μονή της Ζωοδόχου Πηγής – Μπαλουκλί (10/06/23)

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά: 
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ: Από την αίρεση του Κολυμπαρίου στο Ουκρανικό σχίσμα και στην «Ένωση των Εκκλησιών»

Σχετικά άρθρα

Ο Πατριαρχικός Ναός στο Φανάρι κέντρο αντικανονικών συμπροσευχών μετά αιρετικών επισκόπων

Λουθηρανός αρχιεπίσκοπος «εκκλησιάστηκε» σε Θεία Λειτουργία, Παπικός επίσκοπος παρέστη στο Μ. Εσπερινό για την εορτή των Αγίων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα

Τραγικοί υμνητές του Καζαντζάκη

Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη Ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρών σε εκδήλωση τιμής του Κρητικού συγγραφέα Το να προβάλλουν και να τιμούν τον Καζαντζάκη λογοτέχνες, φιλόλογοι, και γραμματιζούμενοι λογής λογής, είναι ένα αναπόφευκτο...

Συναντήθηκαν οι παγκόσμιοι Άρχοντες του Οικουμενικού θρόνου στην Αθήνα και άφησαν πολλά αναπάντητα ερωτήματα

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Προβλημάτισε δυσάρεστα η επιλογή της 29ης Μαΐου, ημέρας μνήμης της Άλωση της Πόλης, για την σύγκλιση της 1ης Συνόδου Κορυφής των Παγκόσμιων Αρχόντων

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.