Επικαιρότητα

Τα όνοματα που «παίζουν» για τη διοίκηση του Αγίου Όρους

εικόνα άρθρου: Τα όνοματα που «παίζουν» για τη διοίκηση του Αγίου Όρους
Ξεκίνησε η αναζήτηση για τη θέση του πολιτικού διοικητή του Αγίου Όρους και ήδη κάποια ονόματα έχουν πέσει στο τραπέζι.

Πρώτη πιθανή επιλογή είναι ο Πρέσβης επί τιμή κ. Αλέξης Αλεξανδρής, που χαίρει της εκτίμησης του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Επίσης «ακούγεται» το όνομα του πρώην εισαγγελέα κ. Παναγιώτη Αγγελόπουλου αλλά και εκείνου του πρώην Βουλευτή Χαλκιδικής Βασίλη Τάπα.

Στην ίδια λίστα των υποψήφιων διοικητών προστίθεται και ο δικηγόρος Τάκης Μπαλτάκος, ο οποίος διετέλεσε πρώην Γεν. Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου επί Κυβέρνησης Σαμαρά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται και ο πρώην βουλευτής Καβάλας Γιώργος Καλαντζής και Αντιπρόεδρος της Βουλής (με τον οποίο ο Οικ. Πατριάρχης έχει ιδιαίτερο δέσιμο).

Επίσης, τη λίστα συμπληρώνει ο καθηγητής Συμεών Πασχαλίδης (που τον έχει προτείνει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος και εγκρίνεται και από τον Οικουμενικό Πατριάρχη).

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.