Επικαιρότητα

Τα παραλειπόμενα της πρόσφατης επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχης στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών

εικόνα άρθρου: Τα παραλειπόμενα της πρόσφατης επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχης στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών
της Ειρήνης Ιωαννίδου

Τα λόγια του Δημάρχου Αθηναίων σκιαγραφούν τη ζοφερή κατάσταση που ζούμε στη χώρα μας, πολιτικά, κοινωνικά και εκκλησιαστικά


Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Αθήνα παραμονή των εκλογών της 21 Μαΐου, ταίριαξε από πολλές πλευρές με την ελλαδική μας επικαιρότητα. Στην συνάντησή τους Οικουμενικός Πατριάρχης και Αρχιεπίσκοπος Αθηνών αντάλλαξαν χαιρετισμούς μεταξύ τους και προσφωνήσεις και επισημοποιήθηκε το σφιχταγκάλιασμα των δύο Εκκλησιών.

Ο Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών «για τήν κάλυψιν τῶν μισθολογικῶν ἀναγκῶν πολλῶν Κληρικῶν ἀπεσπασμένων εἰς οἰκονομικῶς ἀσθενεῖς Ἐπαρχίας τοῦ Θρόνου» καθώς και για την «παραχώρησιν εἰς τόν Θρόνον ἱεροῦ θυσιαστηρίου ἐν τοῖς ὁρίοις τῆς Ἱερᾶς Ἀρχιεπισκοπῆς Ἀθηνῶν, καί δὴ εἰς τό κέντρον τοῦ Κλεινοῦ Ἄστεως, τοῦ Ἱεροῦ δηλονότι Ναοῦ τοῦ Ἁγίου Νικολάου ἐπί τῆς Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας».

Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται παραχώρηση Ιερού Ναού στο Οικουμενικό Πατριαρχείο από την Αρχιεπισκοπή, μετά την κόντρα για τον ιερό ναό του κτήματος Προμπονά. 

Το μεσημέρι του Σαββάτου, 20 Μαΐου, παραμονή των βουλευτικών Εκλογών, σε ειδική τελετή ο Δήμαρχος Αθηναίων απένειμε στον π. Βαρθολομαίο τον τίτλο του ευκλεούς Αθηναίου, ενώ ο κ.Βαρθολομαίος συνεχάρη τον κ.Μπακογιάννη για το έργο του. Μια μέρα προ των Εκλογών κατά την οποία απαγορεύονται όλες οι προεκλογικές δράσεις, η βράβευση του Πατριάρχη αποτέλεσε μια προεκλογική ευλογία της, κατά Χριστόδουλον, δεξιάς του Κυρίου.

Ο κ. Μπακογιάννης τόνισε στο λόγο του: «Σήμερα είμαστε εδώ όλοι μαζί, όλοι ενωμένοι. Πέρα και πάνω από ιδεολογίες και κόμματα. Εκπροσωπώντας όλες τις πτυχές της εθνικής μας ζωής. Την κυβέρνηση, το κοινοβούλιο και την εκκλησία, τη δικαιοσύνη και την ακαδημαϊκή κοινότητα, τη διπλωματία, τις ένοπλες δυνάμεις, τα σώματα ασφαλείας και την αυτοδιοίκηση. Ενωμένοι κλήρος και λαός, στον ίσκιο του Οικουμενικού Πατριαρχείου».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης από την πλευρά του ευχαρίστησε για την τιμητική αυτή διάκριση. Εξήρε δε το έργο του Κώστα Μπακογιάννη.

Δυστυχώς τα λόγια του Δημάρχου Αθηναίων σκιαγραφούν εκ του αντιθέτου τη ζοφερή κατάσταση που ζούμε στη χώρα μας, πολιτικά, κοινωνικά και εκκλησιαστικά. Σε όλους τους παραπάνω τομείς πάσχουμε. Εκκλησιαστική και πολιτική ελίτ, αλληλοσυγχαίρονται και αλληλοεπαινούνται με την Πατρίδα και την Εκκλησία να πορεύονται κατά κρημνού.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Ο π. Βαρθολομαίος «Ευκλεής Αθηναίος»!
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος υποτιμά τη νοημοσύνη μας 

Σχετικά άρθρα

Οι πρασινάδες της οικουμενιστικής κλιματικής αλλαγής

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Για να αγαπήσεις εν αληθεία την κτίση, θα πρέπει να αγαπάς και να λατρεύεις ορθά τον Παντοδύναμο Δημιουργό Η είδηση O Πατριάρχης Βαρθολομαίος [1] σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.