Μέτοικος

«Τα ψεύτικα, για την ειρήνη, τα λόγια τα μεγάλα» του Βαρθολομαίου

εικόνα άρθρου: «Τα ψεύτικα, για την ειρήνη, τα λόγια τα μεγάλα» του Βαρθολομαίου
Γράφει ο Μέτοικος 
αρθρογραφεί για katanixi.gr

«…Κι ήρθε ο πόλεμος.
Πάγωσε στα χείλια της μάνας
το νανούρισμα…»

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

«Ερείπια ακμαίων πόλεων υψωμένα σε βουνά/μανάδες με λυτά μαλλιά που τι να πρωτοκλάψετε δεν ξέρετε…» αυτός είναι ο Πόλεμος. Αν και υπάρχει σαν «δεσπότης, και σαν απάνου από τους θεούς θεός, ο Πόλεμος [αν και] υπάρχει κραταιός, και πληγή και πηγή της ανθρωπότης» δεν είναι απλά λάθος, είναι ολέθριο λάθος που το γενούν πολλές αιτίες, σκεπασμένες έντεχνα από τις υποκριτικές φωνές για «ειρήνη» των χρήσιμων ηλιθίων.

«Οι «ειρηνοποιοί» που, πρώτοι αυτοί σαν τους Τυμπανιστές έπαιξαν τα εμβατήρια θανάτου, τώρα φλυαρούν με κούφια λόγια για την ειρήνη». Κάθε φορά που ψέλνουν το «Ειρήνη ημίν» κυοφορούν κι ένα καινούργιο θάνατο». 

Ηχούσαν τα τύμπανα πολέμου, όταν ο διχαστής του Ουκρανικού λαού Βαρθολομαίος απεύθυνε απ’ το Φανάρι Έκκληση για «ειρήνη».

Σαν το διπρόσωπο θεό των Ρωμαίων Ιανό, ο Φαναριώτης κληρικός εύχεται και προσεύχεται για την «ειρήνη» ανάλογα με το που είναι στραμμένο το πρόσωπό του. 

Όταν ο Ερντογάν εισέβαλε στη Συρία και σκότωνε τους Κούρδους ο π. Βαρθολομαίος ευχόταν «καλή επιτυχία στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και στην επιχείρηση Κλάδος Ελαίας ώστε να επέλθει ειρήνη στην περιοχή…»! 

Εύκολα λέγονται, κάτω από τη μάσκα του «ειρηνοποιού», «Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα». 

«Η ειρήνη προέρχεται από τον αμοιβαίο σεβασμό και τη συνεργασία», παρόμοιο με το σεβασμό και τη συνεργασία που έδειξε ο Φαναριώτης κληρικός στους Ρώσους την εποχή του εκκλησιαστικού του πραξικοπήματος στην Ουκρανία, μια από μήτρες του κακού που σήμερα χτυπά τον Ουκρανικό λαό.  

«ο λόγος της Εκκλησίας πρέπει να είναι ένα σαφές μήνυμα συμφιλίωσης και ειρήνης, αγάπης και δικαιοσύνης, αδελφοσύνης και αλληλεγγύης», σαν τις ευχές και προσευχές που έδωσε η «Φαναριώτικη εκκλησία» στον Ερντογάν και στα όπλα του Αλλάχ. 

«Τα όπλα δεν είναι η λύση» εκτός, βέβαια, εάν αυτά είναι τουρκικά και στραμμένα ενάντια στα παιδιά των Κούρδων.

“Όπως είπε πρόσφατα ο αγαπημένος μας αδελφός Φραγκίσκος, ο Πάπας της Ρώμης: «Ας μην ξεχνάμε: «ο πόλεμος είναι τρέλα». Πως θα μπορούσε να λείπει από το λόγο «αγάπης» του π. Βαρθολομαίου, ο «ειρηνοποιός» που έκανε πως δεν έβλεπε τα εγκλήματα απ’ τη χούντα του Βιντέλα; 

«όλοι οι άνθρωποι καλής θέλησης» ξεστόμισε ο π. Βαρθολομαίος συναριθμώντας και τον εαυτό του! «οφείλουμε να απευθύνουμε έκκληση για μια ειρηνική επίλυση αυτής της επικίνδυνης κλιμάκωσης» στην Ουκρανία! Προφανώς, αντίστοιχη με την «έκκληση για ειρήνη» που απεύθυνε στον Ερντογάν όταν του έγραφε ως πατριάρχης της «εκκλησίας του Φαναρίου»: «Προσευχόμαστε εσείς και οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις να οδηγηθείτε σε επιτυχία και η ”Επιχείρηση Κλάδος Ελαίας” να φέρει ειρήνη στην περιοχή» σφάζοντας τους Κούρδους.

Πράγματι «Η σιωπή και η αδιαφορία δεν είναι επιλογή», όμως, αυτό πρέπει να ειπωθεί στον «αγαπημένο σου αδελφό Φραγκίσκο, τον Πάπα της Ρώμης» για τη «σιωπή  και αδιαφορία» του όταν ο φίλος του δικτάτορας της Αργεντινής Χόρχε Ραφαέλ Βιντέλα απήγαγε και δολοφονούσε τους αντικαθεστωτικούς πολίτες π. Βαρθολομαίε!

«…Κι ήρθε ο πόλεμος.
Πάγωσε στα χείλια της μάνας
το νανούρισμα
…»

Συγκλονισμένος απ’ τον πόλεμο στην Ουκρανία, συγκλονισμό που δεν ένιωσε όταν «προσευχόταν» τα όπλα του Ερντογάν να σφάξουν γρήγορα τους Σύρους Κούρδους για να φέρουν την «ειρήνη», ο π. Βαρθολομαίος δήλωσε ότι «Προσεύχεται!.. ο Θεός της αγάπης και της ειρήνης [τώρα τον ανακάλυψε] να φωτίσει την ηγεσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ώστε να κατανοήσει τις τραγικές επιπτώσεις των αποφάσεων και των ενεργειών της…», όσο αυτός κατανόησε τις ολοφάνερες σήμερα ολέθριες επιπτώσεις, που προκάλεσε ο εκκλησιαστικός σπαραγμός στους Ουκρανούς.

«Απευθύνει έκκληση [ο π. Βαρθολομαίος] προς τους ηγέτες όλων των κρατών… να εργασθούν για την ειρηνική διευθέτηση της κρίσιμης αυτής καταστάσεως με ειλικρινή διάλογο…», παρόμοιο με τον ειλικρινή  διάλογο που έκανε ο ίδιος με τους προκαθημένους των Ορθοδόξων Εκκλησιών και το Μητροπολίτη Κιέβου Ονούφριο, για την υποκινούμενη απόφαση απόδοσης αυτοκεφαλίας σε καθηρημένους και σχισματικούς Ουκρανούς κληρικούς, αρχή και μήτρα του σημερινού πολέμου. 

Ο Φαναριώτης κληρικός «καλεί αδελφικώς τις κατά τόπους Ορθόδοξες Εκκλησίες [εξαιρούνται οι σλαβόφωνες] καθώς και όλους τους Χριστιανούς [αποκλείονται οι  κατ’ αυτόν «φονταμελιστές» Ορθόδοξοι]… σε αδιάλειπτη προσευχή υπέρ του Ουκρανικού λαού [απαλλάσσονται οι ρωσόφωνοι] και υπέρ της επικρατήσεως της ειρήνης και της δικαιοσύνης στην Ουκρανία» όπως, βέβαια, αυτός ο Ιανός, αντιλαμβάνεται τη δικαιοσύνη.

Ας θαυμάσει τώρα, το έργο της «αγάπης» του ο π. Βαρθολομαίος και, «Η Μήτηρ Εκκλησία [ας] ενωτισθεί τας φωνάς και τας οιμωγάς [που προκάλεσε με την άφρονα απόφασή της]. 

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Κακόδοξος και υποστηρικτής όσων έχουν το «πάθος ατιμίας» ο π.Βαρθολομαίος

Γράφει ο Μέτοικος Πάντως, θα ήταν φοβερό να περιμένει ο κάθε άνθρωπος για να σωθεί, το χρόνο σωτηρίας του π.Βαρθολομαίου!  Οικολογική κρουαζιέρα και συνέδριο για την τάχα προστασία του περιβάλλοντος, χωρίς...

Θρονικό  πανηγύρι στο Φανάρι

Γράφει ο Μέτοικος Ο Χριστός μόνο εν τω μέσω αυτών δεν ήταν!  Και στο φετινό θρονικό πανηγύρι «πεπληρωμένος χαράς» ο π.Βαρθολομαίος «ευχαρίστησε από τα βάθη της καρδιάς τον αγαπητό [του] αδελφό...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.