Επικαιρότητα

Τα σκοτεινά σχέδια του Φαναρίου για εγκαταβίωση των σχισματικoαιρετικών Ουκρανών σε Σκήτη του Αγίου Όρους

εικόνα άρθρου: Τα σκοτεινά σχέδια του Φαναρίου για εγκαταβίωση των σχισματικoαιρετικών Ουκρανών σε Σκήτη του Αγίου Όρους

Δούρειος Ίππος των σχισματοαιρετικών Ουκρανών στο Άγιο Όρος οι Ηγούμενοι των Ιερών Μονών Ξενοφώντος και Παντοκράτορος…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Tο Φανάρι φαίνεται ότι θέτει ακόμα μία βόμβα στα θεμέλια της Ορθοδοξίας και της Αθωνικής Μοναστικής Πολιτείας. Ο Επίσκοπος Μπαρίσεβ Βίκτωρ (Κοτσάμπα) της κανονικής Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, σε άρθρο που δημοσίευσε στις 8 Αυγούστου, καταθέτει πληροφορίες που του μετέφεραν κληρικοί και πιστοί της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, έπειτα από πρόσφατο προσκύνημα τους στο Άγιο Όρος.

Στο άρθρο αποκαλύπτονται τα σκοτεινά σχέδια του Φαναρίου για εγκαταβίωση εκπροσώπων της νέας ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας (του ψευδεπισκόπου Επιφανίου Ντουμένκο) στην Παντοκρατορινή Σκήτη του Προφήτη Ηλία Αγίου Όρους και υπογραμμίζεται ότι η κίνηση αυτή δυσαρεστεί πολύ τους περισσότερους μοναχούς της Αθωνικής Πολιτείας. Ταυτόχρονα, κατονομάζονται οι Ιερές Μονές του Αγίου Όρους που αντιτίθενται σθεναρά στην αναγνώριση της ψευδοεκκλησίας του Επιφανίου. Συγκεκριμένα, το υπόψη άρθρο του Επισκόπου Μπαρίσεβ ισχυρίζεται τα εξης:

Α) Ιερές Μονές του Αγίου Όρους αντιδρούν στην αναγνώριση της σχισματικής ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας

Στο Άγιο Όρος έχει γίνει ξεκάθαρο ποιες Ιερές Μονές είναι υπέρ της αναγνώρισης της νέας ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας και ποιες είναι κατά. Σθεναρά αντιτίθενται οι Ιερές Μονές: Καρακάλλου, Φιλοθέου, Κωνσταμονίτου, Αγίου Παντελεήμονα, Χιλανδαρίου, Ζωγράφου και Δοχειαρίου. Κατά της αναγνώρισης της νέας ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας εκφράζεται σε ιδιωτικές συζητήσεις και ο Ηγούμενος της Ι. Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ. Ταυτόχρονα, η πλειονότητα των κελιών και των Σκητών του Αγίου Όρους εμμένουν στην ίδια στάση.

Αρκετά συχνά, προϋπόθεση για να μείνει κάποιος σε Μονή, κελί ή Σκήτη του Αγίου Όρους είναι να ανήκει στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Κωνσταμονίτου, ο οποίος αρνείται να εκδώσει χαρτιά στους εκπροσώπους των Ουκρανών σχισματικών.

Β) Το Φανάρι προσφέρει τη δυνατότητα στους σχισματικοαιρετικούς Ουκρανούς να εγκαταβιώσουν στη Παντοκρατορινή Σκήτη του Προφήτη Ηλία Αγίου Όρους

Οι Αγιορείτες λένε ότι στο Φανάρι αποφασίστηκε να προσφερθεί στους εκπροσώπους της ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας η δυνατότητα να εγκαταβιώνουν στο Άγιο Όρος και συγκεκριμένα στη Παντοκρατορινή Σκήτη του Προφήτη Ηλία. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που στην εγκατάσταση του νέου Δικαίου της Σκήτης του Προφήτη Ηλία π. Φιλήμονος που έλαβε χώρα την 1η Αυγούστου, ήταν παρών και προεξήρχε ο μητροπολίτης Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, ενώ παρέστησαν ο Ηγούμενος της Ι. Μονής Ξενοφώντος Αλέξιος και ο Ηγούμενος της Ι. Παντοκράτορος Γαβριήλ.

Ο νέος Δικαίος π. Φιλήμων δεν είναι οπαδός/υποστηρικτής της αναγνώρισης της σχισματικής ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας και γι’ αυτό το λόγο, όπως λένε οι Αγιορείτες, οι Φαναριώτες προσπάθησαν να τον «πείσουν» ότι κάνει λάθος. Ταυτόχρονα, οι περισσότεροι Αγιορείτες μοναχοί είναι πολύ δυσαρεστημένοι με την ενδεχόμενη προοπτική να εγκαταβιώνουν εκπρόσωποι της ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας στο Άγιο Όρος και είναι έτοιμοι να κάνουν ό,τι εξαρτάται από αυτούς ώστε να μην το επιτρέψουν.

Οι άνωθεν πληροφορίες μεταφέρθηκαν στον Επισκόπο Μπαρίσεβ Βίκτωρ από πιστούς και κληρικούς της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας που επισκέφτηκαν πρόσφατα το Άγιο Όρος και καταγράφηκαν στο άρθρο του. Σημειώνεται ότι η είδηση για την απόφαση του Φαναρίου περί εγκαταβίωσης των Ουκρανών σχισματοαιρετικών συγκεκριμένα στην Σκήτη του Προφήτη Ηλία, ακόμα δεν έχει επαληθευθεί.

Ακολούθως υπενθυμίζουμε κάποια γεγονότα που αναδεικνύουν ότι η απόφαση για την εγκαταβίωση των σχισματικών Ουκρανών στην Αθωνική Πολιτεία είχε ήδη ληφθεί νωρίτερα από το Φανάρι. Επίσης, όπως διαφαίνεται από τα γεγονότα, η επιλογή των συγκεκριμένων εκκλησιαστικών προσώπων και Ηγουμένων του Αγίου Όρους δεν είναι τυχαία.

Γ) Ειλημμένη απόφαση από το Φανάρι η δημιουργία Σκήτης της ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας στο Άγιο Όρος

Η δημιουργία Σκήτης της ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας στο Άγιο Όρος από το Φανάρι είχε αποκαλυφθεί τέσσερεις μήνες νωρίτερα από τον σχισματικό ψευδεπίσκοπο της ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας, Επιφάνιο. Την 1η Μαΐου, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το «ποιες Σκήτες ή Μοναστήρια του Αγίου Όρους ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ήταν έτοιμος να δώσει στην OCU (σ.σ. σχισματική ψευδοεκκλησία της Ουκρανίας)», ο Επιφάνιος Ντουμένκο είχε δηλώσει: «Σχεδιάζω να επισκεφθώ το Άγιο Όρος στο εγγύς μέλλον και μετά θα μιλήσουμε συγκεκριμένα σχετικά με το πού θα είναι η θέση μας για την Ουκρανική Σκήτη».

Η δημιουργία Ουκρανικής Σκήτης στο Άγιο Όρος φαίνεται ότι ήταν ένα τετελεσμένο γεγονός και απλά απέμενε να διασαφηνιστεί η τοποθεσία εγκαταβίωσης των Ουκρανών σχισματικών. Πλέον, εφόσον οι πληροφορίες επαληθευθούν, το Φανάρι φαίνεται να καταλήγει στην επιλογή της Παντοκρατορινής Σκήτης του Προφήτη Ηλία.

Δ) Δούρειος Ίππος των σχισματοαιρετικών Ουκρανών στο Άγιο Όρος οι Ηγούμενοι των Ιερών Μονών Ξενοφώντος και Παντοκράτορος

Η επιλογή του Φαναρίου για εγκατάσταση των σχισματοαιρετικών Ουκρανών στη Παντοκρατορινή Σκήτη του Προφήτη Ηλία καθώς και η παρουσία των Ηγουμένων των Ι. Μονών Ξενοφώντος και Παντοκράτορος στην εγκατάσταση του νέου Δικαίου της Σκήτης του Προφήτη Ηλία φαίνεται ότι δεν είναι τυχαία.

Οι Ηγούμενοι των Ι. Μονών Ξενοφώντος και Παντοκράτορος έχουν αποδεχθεί την Ουκρανική σχισματοαίρεση καθώς έχουν ήδη «συλλειτουργήσει» με τους σχιματοαιρετικούς Ουκρανούς και τον ψευδεπίσκοπο Κιέβου Επιφάνιο, στην Ουκρανία. Ταυτόχρονα, οι σχισματικοί ψευδεπίσκοποι της νέας ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας έχουν γίνει δεκτοί ακόμα στο αγιασμένο χώρο του Αγίου Όρους και τις συγκεκριμένες Ιερές Μονές, όπου τους επετράπη ακόμα και να «ιερουργήσουν».

Σχετικά με τον Ηγούμενο της Ι. Μονής Ξενοφώντος Αλέξιο υπενθυμίζεται ότι:

α) Στις 03/02/2019, συμμετείχε στην «ενθρόνιση» του ψευδεπισκόπου Επιφανίου που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας Κιέβου (παρουσία του Ουνίτη Προέδρου της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο) και «συλλειτούργησε» μαζί του.

β) Τον Απρίλιο του 2019, ο ψευδομητροπολίτης Λουτσκ και Βολίν Μιχαήλ της νέας ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας τέλεσε «Θεία Λειτουργία» στην Ι.Μ. Ξενοφώντος και ευχαρίστησε τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αλέξιο που ήταν παρών στην «ενθρόνιση» του ψευδεπισκόπου Επιφανίου στο Κίεβο.

γ) Στις 09/08/2019, μια ομάδα προσκυνητών της «επισκοπής» Ρίβνε και Όστρο μαζί με ψευδοκληρικούς συμμετείχαν σε Θεία Λειτουργία στην Ι.Μ. Ξενοφώντος, όπου χοροστάτησε ο Ηγούμενος της Μονής Αλέξιος. Μαζί με την αδελφότητα του Μοναστηριού συμμετείχε και ψευδοκληρικός της «επισκοπής» Λβιβ. Ο Ηγούμενος Αλέξιος συγχάρηκε τους Ουκρανούς για τον «Τόμο Αυτοκεφαλίας» και εξέφρασε τον σεβασμό και την ευλάβειά του στον «ευλογημένο προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας Επιφάνιο».

Σχετικά με τον Ηγούμενο της Ι. Μονής Παντοκράτορος Γαβριήλ υπενθυμίζεται ότι:

α) Στις 08/02/2019 τελέστηκε η πρώτη «Θεία» Λειτουργία στο Άγιο Όρος από ψευδεπίσκοπο της νέας ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας. Συγκεκριμένα, ο ψευδεπίσκοπος Οδησσού Παύλος προεξήρχε της «Ιεράς» Αγρυπνίας και της «Θείας» Λειτουργίας στην Ι.Μ. Παντοκράτορος, παρουσία του Ηγουμένου Γέροντος Γαβριήλ.

β) Στις 23/11/2019, ο επικεφαλής αντιπροσωπείας των σχισματικών Ουκρανών, ψευδεπίσκοπος Οδησσού Παύλος Γιουρίστυ, τέλεσε «Θεία» Λειτουργία στην Ι.Μ. Παντοκράτορος και μίλησε με τον Ηγούμενο του μοναστηριού Γαβριήλ, στον οποίο «μεταβίβασε χαιρετισμούς» από τον ψευδεπίσκοπο Επιφάνιο Ντουμένκο.

γ) Στις 02/02/2020, ο Ηγούμενος της Ι. Μονής Παντοκράτορος Γαβριήλ συμμετείχε στην πρώτη επέτειο της «ενθρόνισης» του ψευδεπισκόπου Επιφανίου που έλαβε χώρα στον Καθεδρικό Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Κίεβο και «συλλειτούργησε» μαζί του.

Επιπλέον, στις 25 Μαΐου, οι Ηγούμενοι των Ι.Μ. Ξενοφώντος και Παντοκράτορος έσπευσαν να προσφέρουν εκ νέου την υποστήριξη τους στον ψευδεπίσκοπο Ουκρανίας Επιφάνιο, με δύο βίντεο που αναρτήθηκαν στον προσωπικό λογαριασμό μέσου κοινωνικής δικτύωσης του Ουκρανού σχισματικού «Αρχιεπίσκοπου» Τσερνίγιφ και Νίζνας Ευστράτιου Ζόρια.

Στα εν λόγω βίντεο, ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Παντοκράτορος χαρακτήρισε την ψευδοεκκλησία του Κιέβου ως «αγία Εκκλησία» και προσκάλεσε τον Ουκρανό ψευδεπίσκοπο Επιφάνιο να επισκεφτεί το Άγιο Όρος ώστε να «συλλειτουργήσουνε» μαζί, ενώ ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Ξενοφώντος χαρακτήρισε τη δημιουργία του Ουκρανικού σχισματοαιρετικού ναζιστικού μορφώματος ως «δώρο Θεού».

Το Άγιο Όρος καλείται να δώσει μαρτυρία Ορθόδοξης Πίστης και Ομολογίας

Τα άνομα σχέδια του Φαναρίου και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου δεν έχουν τέλος. Μετά το σοκ και το σχίσμα που προκάλεσε στον παγκόσμιο Ορθόδοξο κόσμο η απόδοση του Τόμου Αυτοκεφαλίας στους σχισματοαιρετικούς Ουκρανούς, το Φανάρι δια του Μητροπολίτη Χαλκηδόνος, επιδιώκει την άλωση της Αθωνικής Μοναστικής Πολιτείας. Το Άγιο Όρος καλείται να δώσει μαρτυρία Ορθόδοξης Πίστης και Ομολογίας. Οποιαδήποτε υποχώρηση ως προς την αποδοχή εγκαταβίωσης των Ουκρανών σχισματοαιρετικών ψευδοιερέων και ψευδομοναχών στο Περιβόλι της Υπεραγίας Θεοτόκου, θα σημάνει την τρομακτική πνευματική πτώση και κατάρρευση του πάλαι ποτέ προπυργίου και κάστρου της Ορθοδοξίας.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
2016-2020: Άγιο Όρος και η αλλοίωση της Ορθοδόξου Πίστεως (Μέρος Β΄)
Σε νέες περιπέτειες το Άγιο Όρος. Επίσκεψη του “Ουκρανίας” Επιφανίου και δημιουργία Ουκρανικής Σκήτης
– Πρόσκληση σκάνδαλο Αγιορειτών ηγουμένων σε ψευδομητροπολίτη Ουκρανίας Επιφάνιο

Σχετικά άρθρα

Ο Αρχιεπ. Θυατείρων προκαλεί την κινέζικη «τύχη» του!

του Ευάγγελου Κωνσταντίνου Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων κ. Νικήτας παρευρέθηκε στο ετήσιο Δείπνο της Κινέζικης Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς Την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας παρευρέθηκε στο ετήσιο...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.