Επικαιρότητα

Τα Θρησκευτικά Γαβρόγλου, η Κεραμέως και οι 30 βουλευτές της ΝΔ

εικόνα άρθρου: Τα Θρησκευτικά Γαβρόγλου, η Κεραμέως και οι 30 βουλευτές της ΝΔ

… Οι βουλευτές θα ρωτούσαν την κυρία Κεραμέως πότε θα αποσυρθούν από τα σχολεία τα διδακτικά εγχειρίδια («φάκελοι», όπως ονομάζονται) του ακυρωθέντος Νέου Προγράμματος Σπουδών…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον το θέμα και θα καταγγείλουμε κάθε κυβερνητική μεθόδευση που θα συνεχίζει τις πολιτικές Σύριζα.
Ήδη η στάση των κυβερνώντων για τον προδοσία- συμφωνία των Πρεσπών δεν αποτελεί καλό οιωνό. 

Τη στιγμή που οσφυοκάμπτες Πατριάρχες και Αρχιερείς, πρόδωσαν τον ομολογιακό χαρακτήρα του Μαθήματος των Θρησκευτικών, η κατάργηση των φακέλων εναντιώνεται και στους πολιτικούς και στους θρησκευτικούς ταγούς που υπηρετούν τη Νέα Εποχή της παγκοσμιοποίησης και της παναιρέσεως του Οικουμενισμού.

Αν μέσω δήθεν κοινοβουλευτικών ερωτήσεων, δήθεν δυσαρέσκειας και εκνευρισμού, δήθεν πυροσβεστικών παρεμβάσεων για ορθότερη διαδικαστική προσέγγιση, επιχειρηθεί για άλλη μια φορά η εξαπάτηση του λαού και η προδοσία των αξιών μας, θα μας βρείτε έτοιμους  στα χαρακώματα. Θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους και θα τιμήσουμε την “απ’ τα κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα Ιερά” εθνική και θρησκευτική Ελευθερία μας.
Τη Ρωμιοσύνη, την ένδοξη Ιστορία του Γένους, το εθνικό μας φρόνημα και την Ορθοδοξία, ΔΕΝ τα χαρίζουμε, ΔΕΝ τα παραχωρούμε. 

Διαβάσαμε στο newsbreak.gr:


Η Κεραμέως «φίμωσε» 30 βουλευτές της ΝΔ για ερώτηση σχετικά με τα θρησκευτικά βιβλία Γαβρόγλου

Έντονη δυσαρέσκεια και εκνευρισμό προκαλεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας η συμπεριφορά της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, η οποία την εβδομάδα που πέρασε κίνησε γη και ουρανό για να μην κατατεθεί ερώτηση με υπογραφές δεκάδων βουλευτών για τα βιβλία των Θρησκευτικών από συμπολιτευόμενους βουλευτές.

Ούτε ένας ούτε δύο, αλλά 30 (!) βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας -ενώ υπήρχαν και άλλοι που ζητούσαν να συμμετάσχουν, αλλά δεν πρόλαβαν- υπέγραψαν μια ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας σχετικά με την απόσυρση των βιβλίων Γαβρόγλου, που στην πράξη αποχριστιανοποιούσαν το μάθημα των Θρησκευτικών και το μετέτρεπαν σε… γενική Θρησκειολογία.

Ονόματα τα οποία μάλιστα θεωρούνται ότι ανήκουν σε διαφορετικές «εσωτερικές πτέρυγες» της Νέας Δημοκρατίας, με τους «προεδρικούς» μάλιστα να αποτελούν την πλειοψηφία, λόγω και του ότι σε αυτή την κατηγορία θεωρείται ότι ανήκει ο πρώτος που συνέταξε την ερώτηση Νεοκλής Κρητικός, βουλευτής Λακωνίας. Μαρκόπουλος, Κυρανάκης, Μπογδάνος, Σπανάκης, Ράπτη είναι μόλις μερικά από αυτά τα ονόματα.

Η ερώτηση είχε ως βάση τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που ακύρωσε ως αντισυνταγματικές τις υπουργικές αποφάσεις του πρώην υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, αλλά και του Ν. Φίλη, ως αντίθετες προς το Σύνταγμα της χώρας, με τις οποίες ζητείτο να αποκτήσει το μάθημα των Θρησκευτικών ορθόδοξο χριστιανικό προσανατολισμό.

Οι βουλευτές θα ρωτούσαν την κυρία Κεραμέως πότε θα αποσυρθούν από τα σχολεία τα διδακτικά εγχειρίδια («φάκελοι», όπως ονομάζονται) του ακυρωθέντος Νέου Προγράμματος Σπουδών και πρότειναν την αντικατάστασή τους με τα βιβλία των Θρησκευτικών που διδάσκονταν μέχρι το 2016 -δηλαδή, πριν από την εφαρμογή του συριζαϊκού Νέου Προγράμματος Σπουδών-, τα οποία είναι συμβατά με τις αποφάσεις και υποδείξεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.

«Να κάνουν τις ερωτήσεις ένας ένας»

Όπως είναι φυσικό, η ερώτηση κυκλοφόρησε στα emails των βουλευτών, προκειμένου να την υπογράψουν όσοι άλλοι θα το επιθυμούσαν. Κάπου εκεί, η συγκεκριμένη ερώτηση, μαζί με τις υπογραφές, θα έφτασε και στο email της κυρίας Κεραμέως, η οποία εξεμάνη και κατέφυγε στον γ.γ. της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Σταύρο Καλαφάτη, κάνοντας λόγο για «αντιπολιτευτικές τακτικές», και του ζήτησε να παρέμβει ώστε να μην κατατεθεί η συγκεκριμένη ερώτηση με τις υπογραφές και των 30 βουλευτών.

«Αν θέλουν, ας την υποβάλουν ένας ένας» φέρεται ότι είπε εξοργισμένη η υπουργός Παιδείας. Κάτι που, από ό,τι φαίνεται, τελικά θα συμβεί, μετά την πυροσβεστική παρέμβαση του Σ. Καλαφάτη – αφού αρκετοί είναι οι βουλευτές που δηλώνουν αποφασισμένοι από εβδομάδα να προβούν σε τέτοιου είδους κινήσεις.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
Η ΠΕθ αποκαλύπτει την Κεραμέως στον Πρωθυπουργό και την περιφρόνησή της!
– Αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών· ο ομολογιακός χαρακτήρας του ενοχλεί στα νεύρα και τους νεοδημοκράτες…
– Ο απερχόμενος Πρόεδρος του ΙΕΠ, τα Θρησκευτικά και το χρέος της νέας ηγεσίας
– Κεραμέως: Έρχονται νέες ρυθμίσεις για τα Θρησκευτικά
– Καταδίκη Ελλάδας από ΕΔΑΔ για τα Θρησκευτικά: Το σύστημα απαλλαγής παραβιάζει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση
– Οι αποφάσεις ΣτΕ 1749/2019 Ολομ. και ΣτΕ 1750/2019 Ολομ. που ακυρώνουν τα Θρησκευτικά Γαβρόγλου
– ΣτΕ: Ανακοίνωση των αποφάσεων για τα Θρησκευτικά και την αναγραφή θρησκεύματος στους τίτλους των μαθητών

Σχετικά άρθρα

Διθύραμβοι Ιερωνύμου για Μητσοτάκη και Κεραμέως

του Αχιλλέα Ε.Π. Στις 25 Ιουλίου η Κυβέρνηση προχώρησε σε νομοθετική πρωτοβουλία σχετικά με τη μισθοδοσία των ιερέων… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Στις 25 Ιουλίου η κυβέρνηση προχώρησε σε νομοθετική πρωτοβουλία σχετικά...

Κεραμίδα έκπληξη από την Κεραμέως

του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editorαρθρογραφεί για katanixi.gr Μετά το πρόσφατο ταξίδι του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, εξαγγέλλει συνεργασίες Αμερικάνικων Πανεπιστημίων με δημόσια Ελληνικά… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Οι πολιτικές εξαγγελίες στη Ελλάδα αποτελούν ένα...

Η εικόνα της κας Κεραμέως είναι η εικόνα της Ελλάδας

Άρθρο του πρωτοπρ. Νικολάου Μανώλη Ένας μόνο Αρχιερέας σας αγαπά και σας πονά, κα Υπουργέ, και θέλει να σας ελευθερώσει, αυτός που σας αφόρισε! Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι...

Αν δεν μπορεί η κ. Κεραμέως να σεβαστεί τον Χριστό στον Οποίο ορκίστηκε, ας σεβαστεί τον ελληνικό λαό

…οι επιστήμονες έχουν αποφανθεί για τους τρόπους μετάδοσης του νέου κορωνοϊού μεταξύ των οποίων είναι και το σάλιο... (Νίκη Κεραμέως) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Ας αρχίζουμε να προετοιμαζόμαστε σιγά-σιγά, για το γεγονός...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.