Επικαιρότητα

Ταύτιση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου με τον Πατριάρχη

εικόνα άρθρου: Ταύτιση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου με τον Πατριάρχη

Δεν ξεχνούμε τον αποτρόπαιο ρόλο που εκεί διαδραμάτισε ο Κύπρου στην ψευδοσύνοδο.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Ότι υπάρχει πλήρης ταύτιση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου με τον Πατριάρχη το είχαμε ήδη διαπιστώσει και τον είχαμε καταγγείλει ως γνήσιο Οικουμενιστή. Γράφαμε τότε: “θα θέλαμε να προτείνουμε στη Σύναξη Ορθοδόξων Κληρικών και Λαϊκών να ασχοληθεί ειδικά με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, καθώς είμαστε πεπεισμένοι πλέον ότι εργάζεται και αυτός στρατευμένα υπέρ της υπόθεσης – παναίρεσης του Οικουμενισμού. Η παρουσία ισχυρού ρωσικού παράγοντα στην Κύπρο πιστεύουμε ότι είναι η μόνη αιτία που προσπάθησε να κρατήσει μια επαμφοτερίζουσα στάση στο ζήτημα του Ουκρανικού, η οποία όμως τον τελευταίο καιρό έχει ξεκαθαρίσει υπέρ του Πατριάρχου, μετά την παρουσία και τις δηλώσεις του Χρυσοστόμου Β΄ την Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Φανάρι.

Εκεί ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ανάμεσα σε άλλα, είπε και τα εξής αποκαλυπτικά: Αυτοί που φωνασκούν, αν πράγματι θέλουν μια σωστή Ορθοδοξία, πρέπει να προσγειωθούν και να αφήσουν τα μεγάλα λόγια, και μόνο με την ταπείνωση που θα τη φέρει μέσα μας ο Χριστός, ο Οποίος μάς παρέχει πληρότητα στη ζωή, μπορούν να βοηθήσουν την Εκκλησία”. 

Δεν κρύβουμε όμως ότι η τωρινή του στάση απέναντι στο ζήτημα της Θείας Κοινωνίας, λόγω του κορωνοϊού, μας γεμίζει χαρά και ελπίδα πως δε θα μας απωλέσει τελείως ο Κύριος, πως μας δίνει παράταση, ακόμη μια νέα ευκαιρία για μετάνοια, για αλλαγή, για επαναφορά. Ποια ήταν η στάση η δική του; Κατά τη διαβούλευση με τις υγειονομικές αρχές της Κύπρου και ενώ τέθηκε υπόψη του η σύσταση να γίνεται χρήση ατομικού πλαστικού κοχλιαρίου κατά τη μετάδοση της Θείας Ευχαριστίας, προς τιμήν του δεν την αποδέχτηκε και εμμένει στον πατροπαράδοτο τρόπο μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας στους πιστούς με αργυρή λαβίδα. Επίσης μας γεμίζει χαρά και ελπίδα η πληροφορία ότι και οι Προκαθήμενοι των άλλων Εκκλησιών απάντησαν ότι συμφωνούν με τον πατροπαράδοτο τρόπο μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας.

Μια επισήμανση μόνο σχετικά με τη χρήση αργυρής λαβίδας, επειδή το ακούσαμε και από άλλους ιεράρχες. Η λαβίδα δε χρειάζεται για υγειονομικούς λόγους να είναι αργυρή, καθαρό μέταλλο κλπ., για να μην μεταδίδει ιούς και μικρόβια. Αυτή η τοποθέτηση, αν την υιοθετεί κάποιος, είναι πονηρή και μεσοβέζικη. Στις λεπτομέρειες κρύβεται ο διάβολος. Ας μην τον περιθάλπουμε. Εμείς συστοιχιζόμαστε με τέλεια αποφασιστικότητα με τη θέση ότι η Θεία Κοινωνία όπως κι αν μεταδίδεται, δε μεταδίδει ιούς και μικρόβια και ο μόνος λόγος που είναι θεμιτό να επιλέγει κανείς ασήμι και χρυσό για τα λειτουργικά σκεύη είναι η ευλάβεια, η θεία και γλυκειά αυτή αρετή της ευλάβειας πρός τον Κύριο της δόξης. Η ευλάβεια, η ευσέβεια και ο φόβος του Θεού είναι η παράδοση και η ιερά παρακαταθήκη της λατρείας μας προς τον Κύριο και όχι η λοιμωξιολογία και η μέριμνα της δημόσιας υγείας. Εξάλλου τί καλύτερη μέριμνα για την δημόσια υγεία από τη Μετάληψη των Αχράντων Μυστηρίων μετά φόβου Θεού, πίστεως και αγάπης! 

Όσο για την αναφορά του προκαθημένου της κυπριακής Εκκλησίας στη Σύνοδο της Κρήτης, δεν ξεχνούμε φυσικά τον αποτρόπαιο ρόλο που εκεί διαδραμάτισε. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αναφέρθηκε εκεί σαν γνήσιος διπλωμάτης, όπως έχουμε ξαναπεί, για να κολακέψει τον Πατριάρχη και μετά να του σερβίρει τη θέση του για τον τρόπο μετάδοσης των Αχράντων Μυστηρίων. Ίσως αναγκάστηκε να λάβει αυτή τη θέση κάτω από την πίεση της Ιεραρχίας της Κύπρου, διαταράσσοντας κατά τι αυτή την “υπέροχη” κατά τα άλλα σχέση αλληλοκατανόησης με τον Πατριάρχη, που, όπως δηλώνει, απολαμβάνουν σαν γνήσιοι Οικουμενιστές. 

Δείτε σχετικά:
Δεν σας επιτρέπουμε να αγγίξετε το ζήτημα της Θείας Κοινωνίας με τα ψοφοδεή χέρια σας και τις πορωμένες και αλωμένες σας διάνοιες!
Έχουμε μάθει και κρατάμε «ομπρέλα» όταν κάνει δηλώσεις ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου
“Με λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω” από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου
Η Πρωτομαγιά και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου
– Το άνοιγμα των Εκκλησιών ζητούν οι Κύπριοι γιατροί για να αντιμετωπισθούν τα ψυχικά νοσήματα από τον Κορωνοϊό!
– Δόξα σοι ο Θεός! Χαράς Ευαγγέλια! Ο Μητροπολίτης Μόρφου, αποκαταστάθηκε μέσα μας εκ νέου ως Πανιερώτατος!
 Αλήθεια, από Αποτείχιση στην Κύπρο πώς πάτε; Κορωνοϊός: Χριστιανοί και μουσουλμάνοι προσεύχονται!
– Δε γνωρίζει ο Μητροπολίτης Μπουένος Άϊρες κ.Ιωσήφ ότι ο Οικουμενισμός έχει πνεύμα πονηρίας και κυριαρχείται από ακάθαρτα πνεύματα;
– Ο καθηγητής Χρυσόστομος Σταμούλης και η προσβολή της Ορθόδοξης Πίστης
– Απαξίωση των ιερών Μυστηρίων – Δώστε κανένα χαστούκι!
– Δεν έχουμε σιχαθεί οδηγία περισσότερο από αυτή της αιρετίζουσας Εκκλησίας της Αμερικής

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.