Επικαιρότητα

Τέλος η στήριξη στις εκδηλώσεις των ομοφυλοφίλων στο εξωτερικό από την Εσθονική κυβέρνηση

εικόνα άρθρου: Τέλος η στήριξη στις εκδηλώσεις των ομοφυλοφίλων στο εξωτερικό από την Εσθονική κυβέρνηση

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Εσθονίας απέστειλε επιστολή στους εκπροσώπους στην αλλοδαπή με την σύσταση να σταματήσουν να υποστηρίζουν τις παρελάσεις των σεξουαλικών μειονοτήτων.  

«Σύμφωνα με την πολιτική του νέου υπουργού, οι πρεσβείες στις χώρες διαμονής τους δεν θα κάνουν δηλώσεις σχετικά με τις παρελάσεις των μειονοτήτων στο όνομα της Εσθονικής Δημοκρατίας», δήλωσε χθες η Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών Λίισα Τοτς [Liisa Toots], αναφέρει η Interfax -Religion επικαλούμενη το Εσθονικό πρακτορείο Delfi.  

Στην Εσθονία στα τέλη Απριλίου ήρθε στην εξουσία μια νέα κυβέρνηση, στην οποία περιλαμβάνεται το ‘Κόμμα Πατρίδας’ [Fatherland Party – Pro Patria] και το Συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα Εσθονίας [EKRE]. Η κυβέρνηση έχει πιο παραδοσιακές απόψεις και είναι πιο επιφυλακτική για την επιρροή της Δυτικής Ευρώπης.  

Ο νέος υπουργός Εξωτερικών Ούμας Ρέινσαλου [Umas Reinsalu] σημείωσε ότι τώρα το υπουργείο «διέπεται από την αρχή ότι τα ζητήματα γάμου είναι, πρώτον, προσωπικά. και δεύτερον, σαφώς εσωτερικά (της κάθε χώρας), και είναι ανάρμοστο για άλλα κράτη να παρεμβαίνουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο.»  

«Σε ένα κράτος που διέπεται από το κράτος δικαίου κάθε πρόσωπο έχει το δικαίωμα να συμμετέχει σε όλες τις εθνικές συνελεύσεις, η συμμετοχή όμως στις παρελάσεις των σεξουαλικών μειονοτήτων και οι αντίστοιχες δηλώσεις εκ μέρους του Εσθονικού κράτους είναι περιττές», πιστεύει ο νέος υπουργός. 

Το πρώτο έγγραφο στήριξης σε παρέλαση των ΛΟΑΤ που η Εσθονία αρνήθηκε να υπογράψει ήταν για την παρέλαση στην Βαρσοβία στις 8 Ιουνίου. Το έγγραφο ξεκίνησε από την Μεγάλη Βρετανία και υπογράφηκε από 45 άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων ήταν οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ουκρανία και οι γειτονικές χώρες της Βαλτικής. 

Στο παρελθόν και η Εσθονία υπέγραφε τέτοια έγγραφα. Για πρώτη φορά στα χρονικά εισήχθη στο μητρώο πολιτών μια «οικογένεια» του ιδίου φύλου τον Ιανουάριο του 2017. Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, οι ενεργά συμμετέχουσες εκκλησίες του «Εσθονικού Συμβουλίου Εκκλησιών», συμπεριλαμβανομένης της Εσθονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας, ενέκριναν ψήφισμα σχετικά με την αναγκαιότητα εισαγωγής στο σύνταγμα του ορισμού του γάμου, ως την ένωση ενός ανδρός και μιας γυναικός.  

Μετάφραση Φαίη

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Το έπος του ’40

Γράφει η “Ερατώ” Η αντιπαραβολή με το σήμερα… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Παραμερίζοντας όποια κομματικο-πολιτική λογική και στενωπό, έπεσε στην αντίληψή μας ένα βίντεο, όπου η εγγονή του Ιωάννη Μεταξά αναλύει τα...

Εργαστήρια δεξιοτήτων για τη διαφορετικότητα σε παιδιά δημοτικού

του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editorαρθρογραφεί για katanixi.gr Πολλά τα ερωτηματικά γύρω από το περιεχόμενο και τη σκοπιμότητα δράσεων που στοχοποιούν παιδιά Δημοτικού… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Μεταβαίνοντας από την Κυριακή του Τελώνου και...

Ο Εγκέλαδος ξεσκεπάζει την υποκρισία του Δυτικού πολιτισμού

Επιτρέπεται να έχει συμβεί σεισμός στα σύνορα μεταξύ δύο χωρών και να εξαντλούμε την ευαισθησία μας στη μία πλευρά; Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Από ποια αρχαία τραγωδία να αντλήσει κανένας έμπνευση, ποια...

Η Υπ. Παιδείας εκδιώκει τους Τρεις Ιεράρχες από τα σχολεία

Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκηαρθρογραφεί για katanixi.gr Τα τελευταία χρόνια επισταμένα οδηγούν αυτήν τη σχολική εορτή προς την πλήρη εξαφάνιση… Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Η εορτή των Τριών Ιεραρχών ως φαίνεται αποτελεί ένα αγκάθι...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.