ΚΟΣΜΙΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

Τέλος το Universe… έρχεται το Metaverse

εικόνα άρθρου: Τέλος το Universe… έρχεται το Metaverse

25 Ιαν 2022

του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Μέσα από την πλατφόρμα Earth2 έχει ξεκινήσει η αγοραπωλησία εικονικής γης…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Για να γίνει κατανοητή από όλους η επόμενη επανάσταση που θα ζήσει η ανθρωπότητα, θα πρέπει να  παραθέσουμε ένα μικρό γλωσσάρι.

(VR) Virtual Reality Εικονική πραγματικότητα. Οι συσκευές VR μοιάζουν με ογκώδη γυαλιά που εφαρμόζονται στο κεφάλι, περιορίζοντας το οπτικό πεδίο. Συνδυάζονται με ακουστικά που περιορίζουν τους εξωτερικούς θορύβους. 

(AI) Artificial Intelligence Τεχνητή νοημοσύνη. Η υπεροχή των μηχανών θα απογειωθεί, αφού οι μηχανές θα αποκτήσουν συναισθήματα, τα λογικά κυκλώματα θα αντικατασταθούν από κβαντικά συστήματα, τα οποία μέσω της βαθιάς μάθησης (deep learning) θα αυτοβελτιώνονται σε κάθε επόμενη απόφαση. 

5G Είναι η νέα τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας και διασύνδεσης με το διαδίκτυο. 

Επιβάλλει την αλλαγή όλων των κεραιών με άλλες πυκνότερα τοποθετημένες, που θα λειτουργούν σε άλλη συχνότητα. 

IoT (Internet of Things) Σημαίνει έναν κόσμο γεμάτο συνδεδεμένες συσκευές που λαμβάνουν δεδομένα από το περιβάλλον τους, αποστέλλουν πληροφορίες στο cloud και επικοινωνούν μεταξύ τους και με τους ανθρώπους, μέσω ασύρματων δικτύων. 

Starlink (της SpaceX εμπορική εταιρία του ELON MUSK)  Το Starlink είναι ένα project που θα τοποθετήσει χιλιάδες μικρούς δορυφόρους σε χαμηλή τροχιά στη Γη (LEO = Low Earth Orbit), 550 χιλιόμετρα πάνω από εμάς. Θα μεταδίδουν σήματα διαδικτύου προς τους πομποδέκτες εδάφους, οι οποίοι με τη σειρά τους θα μεταδίδουν τοπικά ή θα μεταφέρουν τα δεδομένα απευθείας στον δρομολογητή Starlink. 

Neuralink εμπορική εταιρία του ELON MUSK που προβλέπει εμφυτεύματα στον ανθρώπινο εγκέφαλο και την αναβάθμιση της σκέψης και της μνήμης του ανθρώπου με τον τρόπο που αναβαθμίζονται οι υπολογιστές. Ήδη προετοιμάζεται η πρώτη δοκιμή σε ανθρώπους. 

Blockchain προηγμένη τεχνολογία επεξεργασίας δεδομένων με ασφάλεια και ταχύτητα, που φιλοδοξεί η εκλογική διαδικασία στο μέλλον, π.χ. στην Ελλάδα, να ολοκληρώνεται σε 5 λεπτά. 

Κρυπτονομίσματα η πρώτη εφαρμογή της τεχνολογίας blockchain με τη δημιουργία ενός νομισματικού συστήματος παράλληλα με το ισχύον τραπεζικό, με δικά του νομίσματα που δεν έχουν αντίκρισμα σε χρυσό. Η αξία τους αυξάνεται ή μειώνεται ανάλογα με την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στο νέο νόμισμα. 

Metaverse μετά-σύμπαν. Από τη  σύνθεση των λέξεων  Meta+Universe. Προετοιμάζεται δηλαδή ένα εικονικό σύμπαν. 

Ο κόσμος μας, όπως τον γνωρίζουμε με τους δρόμους, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τα μνημεία, τα κτίρια, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και όλα όσα συνιστούν περιουσιακά στοιχεία, υπάρχει και στο εικονικό μετα-σύμπαν. 

Earth2 Μια εμπορική εταιρεία που πουλάει ακίνητα και brands στο μετά-σύμπαν. 

Είναι μόδα, λοιπόν, να επενδύονται ήδη αστρονομικά πόσα στην αγορά, κυρίως ακινήτων, στο metaverse από γνωστά brands. 

Στο άρθρο που είδε το φως της δημοσιότητας, διδακτορικοί και μεταδιδακτορικοί επιστήμονες του ΑΠΘ εξηγούν ότι η αγορά ακινήτων στο εικονικό σύμπαν έφτασε με ταχύτατους ρυθμούς και στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο. 

Μια παρατήρηση μόνο, ως ανθρώπινη επινόηση το metaverse δεν μπορεί να παρουσιάζεται ως πανάκεια που θα θεραπεύσει όλα τα ανθρώπινα πάθη. Το αντίθετο μάλιστα. 

Αν ο βίαιος εγκλεισμός λόγω πανδημίας(;) έχει πλήξει την ψυχική και πνευματική υγεία των ανθρώπων, η οικειοθελής απομόνωση μέσω VR συσκευών στο ατομικό μας metaverse, θα μας αποκτηνώσει εντελώς. 

Και λίγο αλατοπίπερο ως Ορθόδοξος Χριστιανικός Ιστότοπος. Αν αγοράσουν Ορθόδοξοι το Βατικανό και την Καπέλα Σιξτίνα ή οι μουσουλμάνοι τους Αγίους Τόπους, οι Πεντηκοστιανοί το Ταζ Μαχάλ, προβλέπεται να πιαστούν μαλλί με μαλλί τα εικονικά άβαταρ των θρησκευτικών ηγετών. 

Είναι βέβαια και μια χρυσή ευκαιρία για τους οικουμενιστές να ισχυριστούν πως οι Ιεροί Κανόνες δεν ισχύουν στο Metaverse και να συμπροσεύχονται εκεί με αιρετικούς.. ανενόχλητοι.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Ημερίδα υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη και Αυτισμός»

του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor. Προετοιμάζεται “ευλογημένη” υποδούλωση στην τεχνητή νοημοσύνη ή θα ορθώσει το ανάστημά της η Εκκλησία απέναντι στους μικρούς θεούληδες της επιστήμης;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.