Επικαιρότητα

Τεστ με τη Θεία Κοινωνία από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής!

εικόνα άρθρου: Τεστ με τη Θεία Κοινωνία από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής!

Ο νέος τρόπος που δίνουμε είναι μια εναλλακτική λύση για τους πιστούς μας (Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος)

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Τον τελευταίο μήνα έχουμε γίνει μάρτυρες πρωτοφανών και βλάσφημων αποφάσεων και πρακτικών που λαμβάνουν χώρα στους Ιερούς Ναούς των κοινοτήτων της Άμεσης Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας (Νέα Υόρκη, Κονέκτικατ και Ουάσιγκτον) της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, με ευθύνη κυρίως του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου. Με συντριβή καρδίας, θλίψη και αγανάκτηση παρακολουθούμε σχετικό οπτικοακουστικό υλικό (βίντεο) που δημοσιεύεται στο διαδίκτυο, στο οποίο βλέπουμε να εφαρμόζεται η βλάσφημη αντιεκκλησιαστική και αιρετική τακτική των λαβίδων μιας χρήσης για τη Θεία Κοινωνία των χριστιανών καθώς και η χρήση χαρτοπετσετών (αντί του Μάκτρου), με τα οποία ουσιαστικά βλασφημείται το Μυστήριο της Θείας Μεταλήψεως και τροποποιείται βάναυσα και χωρίς κανένα λόγο η Ορθόδοξη Πίστη και Λατρεία. Ακολούθως, παρατίθενται σε χρονολογική σειρά τα πιο σημαντικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Άμεση Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια και τα οποία οδήγησαν τελικά στη σημερινή ανίερη και άθλια κατάσταση:

Α) Στις 7 Μαΐου 2020, συνεκλήθει μέσω τηλεδιάσκεψης Ιερὰ Επαρχιακὴ Σύνοδος υπό την προεδρία του Αρχιεπ. Αμερικής Ελπιδοφόρου, η οποία αποφάσισε ότι η προσέλευση των πιστών στο Ιερό Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας θα είναι δυνατή σύμφωνα με τις κατάλληλες υποδείξεις στις ενορίες του κάθε Ιεράρχη: «Ὅσον ἀφορᾶ τὴν προσέλευση τῶν πιστῶν στὸ Ἱερὸ Μυστήριο τῆς Θείας Εὐχαριστίας, αὐτὴ θὰ εἶναι δυνατὴ σύμφωνα μὲ τὶς κατάλληλες ὑποδείξεις στὶς ἐνορίες τοῦ κάθε Ἱεράρχη, τηρουμένων, ὅπως μέχρι τώρα, τῶν ὁδηγιῶν καὶ τῶν περιορισμῶν τῶν κατὰ τόπους ἀρχῶν γιὰ τὶς ἀποστάσεις μεταξὺ τῶν πιστῶν, τὴν προετοιμασία τῶν ναῶν καὶ τῶν ἐγκαταστάσεων τῶν ἐνοριῶν, ἀλλὰ καὶ τῆς παραδοσιακῆς πράξεως τῶν ἱερέων μας».

Β) Στις 13 Μαΐου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής προέστη της Θείας Λειτουργίας για τη δεσποτική εορτή της Μεσοπεντηκοστής, στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. της Αγίας Σοφίας στο Όλμπανι, την πρωτεύουσα της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, η οποία έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Σε αυτή τη Θεία Λειτουργία όπου συλλειτούργησε και ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, π. Πασχάλιος – Πάτρικ Λεγκάτο (Father Patric Legato), φρίξαμε ακούγοντάς τον πολέμιο της Παράδοσης και της Αγίας Ορθοδοξίας μας, Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, να κηρύττει στο ταλαίπωρο εκκλησίασμα του «πως σημασία έχει να πάρουμε το Χριστό και όχι πώς θα γίνει αυτό, να κοιτάμε την ουσία και όχι τον τύπο, και πως τώρα με αυτήν την αρρώστια θα πρέπει να βρεθεί λύση, για να υπάρχει ασφάλεια κατά τη Θεία Μετάληψη», αποδεχόμενος ουσιαστικά τη μεγάλη βλασφημία της μετάδοσης μικροβίων μέσω του Αγιαστικού Ζωογόνου Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας και λησμονώντας ταυτόχρονα πως η Αγία Λαβίδα και το Άγιο Ποτήριο αγιάζονται, καθώς γίνονται φορείς της Θείας Χάριτος κατά την επίκληση του Αγίου Πνεύματος. 

Γ) Στις 18 Μαΐου, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής έδωσε οδηγίες στους κληρικούς των κοινοτήτων της Άμεσης Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας (Νέα Υόρκη, Κονέκτικατ και Ουάσιγκτον) να προσφέρουν προσωρινά τη Θεία Κοινωνία στους πιστούς χρησιμοποιώντας «πολλαπλά μεταλλικά κουτάλια που προορίζονται για ατομική χρήση». Οι οδηγίες αναγραφόταν σε εκτενές υπόμνημα που εστάλη στους ιερείς των κοινοτήτων της Άμεσης Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας και αφορούσαν το σύνολο των λειτουργιών των κοινοτήτων της Μητρόπολης του Αρχιεπισκόπου. Σημειώνεται ότι στις 18 Μαΐου, η Άμεση Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια ήταν η μόνη από τις οκτώ μητροπόλεις της Αρχιεπισκοπής Αμερικής που έλαβε παρόμοια απόφαση για προσφορά της Θείας Κοινωνίας με ξεχωριστό μεταλλικό κουτάλι για κάθε πιστό. Το υπόμνημα προς τους ιερείς της Άμεσης Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας ανέφερε σχετικά με την προσφορά της Θείας Κοινωνίας (μεταξύ άλλων) και τα εξής βλάσφημα και ανίερα μέτρα:

  • Ως προσωρινό μόνο μέτρο, η Θεία Κοινωνία θα προσφέρεται μέσω των ακόλουθων διαδικασιών που έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν τους κληρικούς μας και τους πιστούς μας:
  • Η ενορία θα πρέπει να χρησιμοποιεί πολλαπλά μεταλλικά κουτάλια που θα είναι μίας χρήσης κατά τη διανομή της Αγίας Κοινωνίας.
  • Ο ενορίτης θα πλησιάζει το δισκοπότηρο και θα του ζητηθεί να γείρει το κεφάλι του πίσω και να ανοίξει το στόμα του πλατιά έτσι ώστε η κοινωνία να πέσει μέσα στο στόμα του.
  • Ο ιερέας θα χρησιμοποιήσει ένα νέο κουτάλι για να προσφέρει κοινωνία και στη συνέχεια θα τοποθετήσει το κουτάλι σε ξεχωριστό δοχείο πριν από τον επόμενο ενορίτη.
  • Αντί της μάκτρας (Communion Cloth), η ενορία θα έχει διαθέσιμες πετσέτες μίας χρήσης για τους πιστούς, και όταν πλησιάζει το δισκοπότηρο, ο ενορίτης θα πάρει μια χαρτοπετσέτα, θα την κρατά κάτω από το πηγούνι του, θα σκουπίζει το στόμα του και στη συνέχεια θα πετάει την πετσέτα. σε ένα δοχείο στο σολέα, το περιεχόμενο του οποίου θα καεί την ίδια μέρα.

Δ) Τα βλάσφημα, ασεβή και ανήκουστα μέτρα που περιέγραφε το υπόμνημα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής και που αφορούσαν το σύνολο των λειτουργιών των κοινοτήτων της Μητρόπολης του, προσπάθησε να τα μεταφέρει στο ποίμνιο του ο ιερέας του Ι.Ν. της Αγίας Σοφίας στο Όλμπανι της Νέας Υόρκης, την Κυριακή της Πεντηκοστής (7 Ιουνίου). Σχετικό βίντεο που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο, παρουσιάζει αυτά τα ανίερα μέτρα, καθώς η Θεία Μετάληψη πραγματοποιήθηκε με «πολλαπλά μεταλλικά κουτάλια μίας χρήσης» καθώς και με χαρτοπετσέτες, αντί του Μάκτρου.

Αυτές οι βλάσφημες και ανήκουστες ενέργειες διαστρέφουν την Ορθόδοξη Πίστη και Ορθόδοξη Λατρεία, ενώ φανερώνουν ταυτόχρονα την απιστία των εκκλησιαστικών ταγών και ιερέων στην παντοδυναμία του Θεού, καθώς ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που κάποια λοιμική νόσος ταλαιπωρεί την ανθρωπότητα κατά το παιδαγωγικό φιλάνθρωπο σχέδιο του Θεού, είναι η πρώτη φορά  που οι της Εκκλησίας καταλαμβάνονται από τον φόβο του θανάτου. Διαβάζουμε σχετικά στο άρθρο του πρωτοπρ. Θεοδώρου Ζήση με τίτλο «Η Λήμνος σώθηκε από λοιμική νόσο»:
«Δέν εἶναι ἡ πρώτη φορά τώρα πού κάποια λοιμική νόσος ταλαιπωρεῖ τήν ἀνθρωπότητα κατά τό παιδαγωγικό φιλάνθρωπο σχέδιο τοῦ Θεοῦ, γι᾽ αὐτό δέν ἔχουν δίκαιο ὅσοι ὑποστηρίζουν ὅτι δικαιολογεῖται ὁ πανικός, γιατί ὁ κορονοϊός εἶναι κάτι πρωτόγνωρο. Εἶναι ἁπλῶς ἡ πρώτη φορά πού οἱ τῆς Ἐκκλησίας καταλαμβάνονται ἀπό τόν φόβο τοῦ θανάτου, πού δείχνουν ἀπιστία στήν παντοδυναμία τοῦ Θεοῦ καί ἀντί νά ὁδηγήσουν τόν λαό κάτω ἀπό τήν σκέπη καί τήν προστασία τοῦ Θεοῦ, πού μπορεῖ αὐτοστιγμεί νά καταπαύσει τήν νόσο, τόν ὁδηγοῦν μακριά ἀπό τόν Θεό στήν Λογική καί στήν Ἐπιστήμη, πού ἀπέδειξαν γιά μία ἀκόμη φορά τήν ἀδυναμία τους. Ὁ Ἅγιος Γρηγόριος συνήθροισε τόν λαό τῆς ἄρρωστης πολίχνης, δέν τούς φόρεσε μάσκες οὔτε τούς ἔβαλε σέ ἀπόσταση τόν ἕνα ἀπό τόν ἄλλον. Τόσο ἀδύναμος εἶναι ὁ Θεός μας, ὥστε δέν μπορεῖ νά προστατεύσει τούς εὐσεβεῖς; Ἔτσι ἀπιστοῦσαν καί οἱ Γραμματεῖς καί οἱ Φαρισαῖοι καί διέσπειραν τήν ἀπιστία τους στήν δύναμη τοῦ Χριστοῦ, ὅταν μετά τήν Μεταμόρφωση οἱ μαθητές Του ὀλιγοπίστησαν καί δέν μπόρεσαν νά θεραπεύσουν τόν ἐπιληπτικό νέο πού τόν ἔφερε ὁ πατέρας του γιά ἴαση. Στενοχωρήθηκε ὁ Κύριος, ὅπως στενοχωρεῖται καί τώρα, καί ἐξέφρασε τήν λύπη του μέ τά φοβερά λόγια πού εἶπε, τά ὁποῖα νομίζουμε ὅτι ἰσχύουν καί γιά ὅσους ἀπιστοῦν ἤ ὀλιγοπιστοῦν στήν δύναμη τοῦ Θεοῦ στίς ἡμέρες μας, καί διαστρέφουν τήν πίστη: «Ὦ γενεά ἄπιστος καί διεστραμμένη! Ἕως πότε ἔσομαι μεθ᾽ ὑμῶν; Ἕως πότε ἀνέξομαι ὑμῶν»8»

Ε) Ενώ στους Ιερούς Ναούς της Άμεσης Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας (Νέα Υόρκη, Κονέκτικατ και Ουάσιγκτον) άρχισαν να εφαρμόζονται τα «προσωρινά» (όπως τουλάχιστον ανέγραφε η εγκύκλιος της 18ης Μαΐου του Αρχιεπισκόπου Αμερικής), ανίερα και βλάσφημα μέτρα σχετικά με τον τρόπο μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας, λίγες μέρες αργότερα (1η Ιουνίου), ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι ο νέος τρόπος είναι ένα τεστ και αν αποδειχθεί από τους πιστούς ότι είναι ευπρόσδεκτος, τότε «θα εξαπλωθεί χωρίς καμία άλλη ειδοποίηση από την πλευρά μας» [4:18].

Για λόγους ενημέρωσης του αναγνωστικού μας κοινού προβάλλουμε ένα απόσπασμα από το σχετικό βίντεο από εδώ:

Τεστ με τη Θεία Κοινωνία από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής!

«Ο νέος τρόπος που δίνουμε είναι μια εναλλακτική λύση για τους πιστούς μας, δεν είναι κάτι που επιβάλλεται, αλλά είναι μια επιλογή. Και όπου βλέπουμε ότι αυτή η νέα πρακτική και νέα ιδέα είναι ευπρόσδεκτη από εσάς, τους ανθρώπους, τότε θα εξαπλωθεί χωρίς καμία πίεση ή χωρίς νέες κατευθύνσεις, από την πλευρά του Αρχιεπισκόπου ή της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου. Είναι λοιπόν ένα τεστ, για να δούμε πόσο ευπρόσδεκτη είναι αυτή η νέα πρακτική από τους πιστούς μας και αν αποδειχθεί (ευπρόσδεκτη), τότε θα εξαπλωθεί χωρίς καμία άλλη ειδοποίηση από την πλευρά μας».

Σχετικά με το ανίερο και βλάσφημο «τεστ» που πραγματοποιείται από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής πάνω στο Ιερό Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, οι πιστοί οφείλουν να έχουν λόγο, διότι ο όρος Εκκλησία περικλείει πάντοτε και τους πιστούς. Και όταν κάποτε κάτι χαλκευθεί από μία διοικούσα Εκκλησία, ο πιστός και ευλαβής λαός πρέπει να αντιδράσει, να υπερασπιστεί την Ορθόδοξη Πίστη και Αγιοπατερική Παράδοση με οποιοδήποτε τίμημα και κόστος και να πει: «Δεν το δεχόμεθα». Ως επίλογο, παραθέτουμε ένα σχετικό απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα από την ομιλία του π. Αθανασίου Μυτιληναίου με τίτλο «Οι πιστοί οφείλουν να έχουν λόγο» [2:40].

Για λόγους ενημέρωσης του αναγνωστικού μας κοινού προβάλλουμε ένα απόσπασμα από το σχετικό βίντεο από το κανάλι Patroparadoto Sevas:

π. Αθανάσιος Μυτιληναίος, Ο λαός πρέπει να είναι ενήμερος

«Μπορεί να είναι περασμένα ξέρετε αυτά τα θέματα αλλά είναι θέματα που το πνεύμα τους πάντα απασχολεί την Εκκλησία και όταν λέμε Εκκλησία εννοούμε πάντοτε και τους πιστούς, διότι οι πιστοί οφείλουν να έχουν λόγο, έστω και εάν ο λόγος αυτός τους αφηρέθη, οφείλουν να έχουν [λόγο] και μάλιστα όταν κάποτε κάτι χαλκευθεί από μία διοικούσα Εκκλησία, ο λαός να αντιδράσει και να πει: «Δεν το δεχόμεθα». Όπως ακριβώς έκανε μέσ’ την ιστορία, Σύνοδοι ολόκληροι ανετράπησαν, μέχρι βαθμού να χαρακτηριστούν και ληστρικές, όπως της Εφέσου, γιατί; Γιατί δεν εδέχθηκε ο λαός τέτοιες αποφάσεις Συνόδου. Γι’ αυτό λοιπόν ο λαός πρέπει να είναι ενήμερος, πρέπει να γνωρίζει τα δικαιώματα του, πρέπει να γνωρίζει πολλά. Γι΄ αυτό τα λέμε. Μη νομίζετε λοιπόν ότι αυτά τα πράγματα είναι ανεδαφικά για την εποχή μας, ότι δεν τα χρειαζόμαστε, ήτανε κάποια εποχή. Και ύστερα και να ξέρουμε την ιστορία της Εκκλησίας μας λίγο είναι; Εδώ βρισκόμεθα στο θέμα το μεγάλο του Οικουμενισμού και θα καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια; Ο λαός λοιπόν πρέπει να ενημερούτε».   

Δείτε σχετικά:
Καημένο εκκλησίασμα που σας έλαχε η διαποίμανση από τον Ελπιδοφόρο, ενός εκ των ενορχηστρωτών της πανθρησκείας!
Δεν έχουμε σιχαθεί οδηγία περισσότερο από αυτή της αιρετίζουσας Εκκλησίας της Αμερικής
– Ακόμα και ο αιρετικός Βαρλαάμ ο Καλαβρός θα ζήλευε τις απόψεις του αρχιεπισκόπου Αμερικής!
– Αν ο Χριστός ερχόταν σήμερα, θα ήταν …αιμοδότης!!! (Τιτίβισμα Ελπιδοφόρου)
– Σύνοδος της Αμερικής: Απόδοτε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Καίσαρι…
– Νέα φρικτή βλασφημία της Θείας Κοινωνίας από τους σχισματικούς Ουκρανούς του Επιφανίου
 Μάσκες, αντισηπτικά και Άγιος ο Θεός
– Ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο χωροφύλακας με το χαντάκι…
– Με επιστολή τους οι γιατροί σε Πρωθυπουργό και ΔΙΣ παρεμβαίνουν για το άνοιγμα των Ναών
– π.Θεόδωρος Ζήσης, Προσβολή των δογμάτων της Εκκλησίας και της Ιερότητας των Ναών

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.