Επικαιρότητα

Τέτοιους πατριώτες αμφίβιους, ο λαός τους καταργεί

εικόνα άρθρου: Τέτοιους πατριώτες αμφίβιους, ο λαός τους καταργεί

Ο έξυπνος πατριωτισμός του Γιώργου Καλαντζή!

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Όσο κι αν φαίνεται περίεργο, υπάρχουν είδη αμφίβιων που μπορούν να παραμείνουν αμετακίνητα στην ίδια ακριβώς θέση για πολλά χρόνια. Το ίδιο αμετακίνητος είναι και ο κ. Γεώργιος Καλαντζής, ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων, ο οποίος παραμένει στην ίδια θέση από το 2011. Από τότε, ενώ έχουν αλλάξει πολλές Κυβερνήσεις, ο κ. Καλαντζής μένει. Οι Κυβερνήσεις Παπαδήμου, Πικραμμένου, Σαμαρά, Τσίπρα που πέρασαν, και τώρα του Μητσοτάκη, διατήρησαν στην καίρια αυτή θέση του κυβερνητικού μηχανισμού το ίδιο πρόσωπο. Πώς τα καταφέρνει και μένει αμετακίνητος; Πληροφορίες λένε ότι αυτό το έχει πετύχει χάρη στον ισχυρό προστάτη του, Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο. Θεωρητικά τα πρόσωπα που κατέχουν επιτελικές θέσεις, εφόσον υπηρετούν τα συμφέροντα του Κράτους, θα έπρεπε πράγματι να παραμένουν στις θέσεις τους και να μη μετακινούνται με κάθε αλλαγή Κυβέρνησης.

Άραγε ο λόγος που παραμένει στη θέση του ο κ. Καλαντζής είναι αυτός; Ας δούμε λοιπόν, ποια συμφέροντα υπερασπίζεται όλα αυτά τα χρόνια ο Γ.Γ. Θρησκευμάτων, ο οποίος όπως φαίνεται κατέχει όσο κανείς τα θέματα που αφορούν τα δικαιώματα των μουσουλμάνων της Ελλάδας, και όχι μόνο, αλλά δείχνει μια ιδιαίτερη αδυναμία στην προώθηση του αγκαλιάσματος του Ισλάμ σε εθνικό επίπεδο. Πολύ διπλωματικά ομιλεί και πολλοί θεωρούν ότι έχει την εμπειρία να χειρίζεται όσο κανείς άλλος τα θέματα θρησκευμάτων στη χώρα μας. Τελικά, μάλλον δεν μπορεί να συγκρατήσει τη συμπάθειά του προς το Ισλάμ. 

Ως Κατάνυξη έχουμε ήδη επισημάνει, σε ειδικό αφιέρωμα, το ρόλο του αμετακίνητου Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων και τη συμβολή του στην αποδόμηση της ορθόδοξης πνευματικότητας.

Μελετώντας κανείς το μέχρι σήμερα έργο του, διακρίνει ξεκάθαρα τον αγώνα του για τη «χριστιανοϊσλαμική συνύπαρξη» και την άλωση της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης, τον αγώνα του για την καλλιέργεια συγκρητιστικής συνείδησης στους ανυποψίαστους ορθόδοξους μαθητές, τη συνεργασία του με την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου, κ.ά.

Γίνεται λοιπόν ακόμα πιο ξεκάθαρο τι κρύβεται πίσω από το πρόσφατο δημοσίευμα του κ. Καλαντζή με τίτλο ο δίκαιος αγώνας μας, σχετικά με την αντίδραση της χώρας μας στη μετατροπή της Αγια-Σοφιάς σε τζαμί. Στο άρθρο του αυτό ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων φαίνεται ότι κάνει μια τελευταία προσπάθεια να υπερασπιστεί τον προσωπικό του αγώνα, που όμως δεν είναι εθνικός αγώνας. Προσπαθεί να διασώσει ό,τι κατόρθωσε ως τώρα, να διασώσει κυρίως το «κρατικό Ισλαμικό Τέμενος Αθηνών», την ντροπή του Έθνους. Τον τούρκικο φερετζέ που αποφάσισε να φορέσει τον ονομάζει «έξυπνο πατριωτισμό», θεωρώντας ίσως ότι απευθύνεται σε Έλληνες Ορθόδοξους Χριστιανούς χαμηλής νοημοσύνης. Ανοησίες… που αποκαλύπτουν την ανικανότητα των κυβερνώντων… Δε μας χρειάζεται ο “έξυπνος πατριωτισμός”. Θέλουμε τον παραδοσιακό πατριωτισμό, εκείνο τον πατριωτισμό των ηρώων μας. Της μιας χούφτας ξεβράκωτων Ελλήνων, κατά τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, που αντιστάθηκαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και με την τρέλα τους κέρδισαν την ελευθερία τους. Νίκησαν, γιατί είχαν καθαρή συνείδηση και ακόμη πιο ξεκάθαρη τοποθέτηση σε ό,τι αφορά την Πίστη. Δε συμπεριφερόταν σαν αμφίβια, και με το Χριστό και με το Ισλάμ. Αν δεν έδειχναν εκείνοι πατριωτισμό, τώρα δε θα καθόταν οι κυβερνώντες σε πολυτελείς καρέκλες, αλλά μάλλον υπό την ημισέληνο… Αυτό που επιθυμούμε ως ελληνικός λαός είναι να τιμούμε τη θυσία εκείνων. Ιδιαίτερα απαιτούμε να τιμούν τη θυσία τους οι Κυβερνήσεις μας. Και όχι να μας προτείνουν εναλλακτικά έναν άλλο, “έξυπνο πατριωτισμό”.

Θυμίζει κύκνειο άσμα το δημοσίευμα αυτό του κ. Γ. Καλαντζή. Φοβάται ότι ο λαός ξυπνάει, καθώς βλέπει πια ότι η Πολιτεία δεν έχει τη βούληση να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των ίδιων των Ελλήνων! Ασφαλώς και οι μωαμεθανοί που ζουν στην Ελλάδα έχουν και θα πρέπει να έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να εξασκούν τα θρησκευτικά τους δικαιώματα στους ιδιωτικούς χώρους λατρείας. Όμως, θα έπρεπε να τους γίνει σαφές από την Κυβέρνηση ότι δεν επιτρέπεται η ανέγερση τεμένους πουθενά στην Ελλάδα με έξοδα του Κράτους, ειδικά μετά την προσβλητική, ανίερη και προκλητική μετατροπή της Αγια-Σοφιάς σε τζαμί από τον πρόεδρο της Τουρκίας.Αλλά με τι προσόντα να εκφράσει πατριωτισμό ο κ. Καλαντζής; Αυτός πρώτος, μαζί με το «μεταπατερικό εργοτάξιο» που στηρίζει και τις υπογραφές των ανωτέρω Κυβερνήσεων, φέρει ακέραια την ευθύνη για την αποδόμηση του ελληνορθόδοξου στοιχείου στην Πατρίδα μας. Ξόδεψε όλες τις δυνάμεις του στα δικαιώματα των μωαμεθανών της Ελλάδας, αφαιρώντας ταυτόχρονα από τους Ορθόδοξους Χριστιανούς την πατροπαράδοτη ιερή κληρονομιά τους, ιδιαίτερα μέσω της Εκπαίδευσης. Εργάστηκε σκληρά αλλά δυστυχώς προς λάθος κατεύθυνση. Τέτοιους πατριώτες αμφίβιους, που δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος της ημέρας και δεν μπορούν να ενεργήσουν προς το συμφέρον της Πατρίδας μας, ο λαός τους καταργεί. Έρχεται η ώρα να μετακινηθούν από τις θέσεις τους μαζί με τους συνεργάτες τους. Δεν μας κάνουν οι βαριές περγαμηνές τους, αλλά ούτε είναι προς το συμφέρον τους. Άλλωστε οι περγαμηνές του καθενός μπαίνουν στη ζυγαριά του μοναδικού Δίκαιου Κριτή και ενώπιόν Του δε μετρά η διπλωματία…

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Η Κυβέρνηση σπέρνει Τζαμιά!
Όσο οι απέναντι προκαλούν και βανδαλίζουν, δε χτίζεις τζαμιά!
Η ΠΕΘ καταδικάζει την ισλαμοποίηση της Αγίας Σοφίας αλλά και κάθε προσπάθεια ισλαμοποίησης της…
Το μνημόνιο συνεργασίας του Δημητριάδος Ιγνατίου και του Γ.Γ. Θρησκευμάτων Γιώργου Καλαντζή
Παραμένει στη ίδια θέση ως γενικός γραμματέας θρησκευμάτων. Γιατί άραγε;
Η συμβολή του Γ.Γ. Υπ. Παιδείας Γ. Καλαντζή, στην αποδόμηση της Ορθοδόξου πνευματικότητας

Σχετικά άρθρα

Θρονικό  πανηγύρι στο Φανάρι

Γράφει ο Μέτοικος Ο Χριστός μόνο εν τω μέσω αυτών δεν ήταν!  Και στο φετινό θρονικό πανηγύρι «πεπληρωμένος χαράς» ο π.Βαρθολομαίος «ευχαρίστησε από τα βάθη της καρδιάς τον αγαπητό [του] αδελφό...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.