Επικαιρότητα

Θα ανασταίνεται ο Κύριός μας, κατά τις ανθρώπινες επιθυμίες και βουλές;

εικόνα άρθρου: Θα ανασταίνεται ο Κύριός μας, κατά τις ανθρώπινες επιθυμίες και βουλές;

«πρωτόγνωρη κατάσταση το να μη γιορτάσουμε το Πάσχα, τη μεγαλύτερη γιορτή του Χριστιανισμού αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα», αφού «δεν επιβάλλεται για ιδεολογικούς λόγους, αλλά για την προστασία της υγείας των πολιτών»… (Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος)

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Τι να πρωτοσχολιάσουμε; Και πώς μπορούμε να επιχειρηματολογήσουμε, όταν ο κ.Ιερόθεος μιλάει βάζοντας μπροστά τη λογική και όχι το θαύμα που συντελείται μέσα στην Θεία Λειτουργία; Πάλι καλά που αναγνωρίζει ότι είναι η καρδιά της εκκλησιαστικής ζωής!

Λέει με έμφαση συνεχώς: Μακάρι να αντιμετωπίσουμε τον ιό, λες κι εμείς οι άνθρωποι είμαστε αυτοί που θα αντιμετωπίσουμε τον ιό, κι όχι ο ίδιος ο Θεός. Από εκεί ξεκινούν κι εκεί καταλήγουν όλα. Δυστυχώς, δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ο Υιός είναι Παντοδύναμος κι ότι Αυτός και μόνο Αυτός είναι ικανός να κάνει το θαύμα να μας λυτρώσει και να μας θεραπεύσει. Όπως τονίζει και ο οσιότατος γέροντας Γαβριήλ από το Κουτλουμουσιανό κελί, ο Κορωνοϊός είναι υποτακτικός του Θεού. Το μόνο που θέλει ο Θεός από εμάς είναι να έχουμε πίστη δυνατή και υπακοή στο θέλημά Του.

Οι μητροπολίτες βλέπουν εδώ και χιλιάδες χρόνια το έργο του Χριστού, έμαθαν τα πάντα για την διδασκαλία Του και τελικά, όπως φαίνεται, δεν το έκαναν κτήμα τους. Επίσης, πώς είναι δυνατόν να μας λένε ότι ασχολήθηκαν με πολύ μεγάλη σοβαρότητα γι’ αυτό το θέμα και τελικά να αποδέχονται ξανά τον προτεινόμενο τρόπο λειτουργίας των Εκκλησιών της Ελληνικής Κυβέρνησης; Πώς είναι δυνατόν να μη γίνει παρουσία κόσμου η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία και να μετατίθεται την ημέρα της Απόδοσης την 26η Μαΐου; Θα γιορτάσουμε Απόδοση, χωρίς να πανηγυρίσουμε, χωρίς να έχουμε γιορτάσει Πάσχα; Θα αποδώσουμε ένα Πάσχα που δεν γιορτάστηκε ποτέ στους Ιερούς Ναούς από το λαό, από το σώμα του Χριστού; Τι λογική είναι αυτή; Θα ανασταίνεται ο Κύριός μας, κατά τις ανθρώπινες επιθυμίες και βουλές;

Πείτε μας, πώς θα αντικρίσουμε τον Χριστό στα μάτια; Τι θα Του πούμε; Λόγω της απιστίας μας Χριστέ, που δε σε αναγνωρίζουμε ως Κραταιό, Παντοδύναμο και Ικανό να νικήσεις ένα μικρόβιο, κλείσαμε τον Οίκο Σου, σταματήσαμε τις Ιερές Ακολουθίες! Φοβηθήκαμε πως ο ιός θα μπει στις Εκκλησιές Σου και θα διασπαρεί και θα νοσήσει ο κόσμος, οπότε αναστήσου μια και καλή στις 26 Μαΐου, που μας βολεύει καλύτερα! Φοβηθήκαμε, Κύριε μας, τις κυβερνητικές εντολές και προτιμήσαμε να σε βάλουμε σε μία άκρη και να σε γιορτάσουμε αργότερα

Τι βλάσφημα και εξωφρενικά πράγματα είναι αυτά; Είπαμε ότι το Πάσχα είναι κινητή εορτή αλλά όχι κι έτσι! Υπάρχουν δεσμεύσεις της πρώτης Οικουμενικής Συνόδου, που δεν μπορείτε, κύριοι συνοδικοί, να παραβείτε για τον εορτασμό του! Είδατε τον αντίχριστο Πάπα να μεταθέτει το Πάσχα των παπικών για το Σεπτέμβριο και αποφασίσατε να τον μιμηθείτε; Ναι, η Απόδοση είναι σαν το Πάσχα, και ψάλλεται η Ακολουθία, όπως την νύχτα της Ανάστασης, ΟΜΩΣ δεν είναι η κυριώνυμος Εορτή! Επίσης πέφτει ημέρα Τετάρτη και ο κόσμος εργάζεται. Πώς θα το κάνετε να γίνει αργία; Εκείνη μάλιστα την ημέρα, δεν επιτρέπεται η κατάλυση όλων των τροφών· είναι και αυτό ένα δείγμα πως διαφέρει η Απόδοση από την κύρια Εορτή! Πού ακούστηκε Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία κατά παραγγελία; Τί συνοδική απόφαση κοπτοραπτική είναι αυτή; Τη συνοδικότητα της Εκκλησίας τη θυμάστε κατά το δοκούν, όποτε και όπως σας συμφέρει…

Αν δε θέλουν, λοιπόν, να θρηνήσουμε άλλα θύματα κι αν θέλουν να μπει ένα τέλος σε αυτήν την παράνοια που ζούμε, ας αποφασίσουν επιτέλους να κάνουν αυτό για το οποίο είναι προορισμένοι από τον Κύριό μας να κάνουν. Να ορθοτομούν τον Λόγο της Αλήθειας, να ομολογούν το Όνομα του Αγίου Τριαδικού Θεού μέρα – νύχτα, με έργα και όχι με τα λόγια τους, να μας δείχνουν τον δρόμο για τον Παράδεισο κι όχι τον δρόμο της απώλειας (αφού πρώτα τον βρουν οι ίδιοι)! Δεν είστε διπλωμάτες, δεν είστε κοσμικοί άρχοντες. Βάλτε τον Χριστό στη ζωή σας όπως θέλει Εκείνος κι όχι όπως θέλουν αυτοί που Τον προσβάλλουν και Τον βλασφημούν. Συγχώρεσέ μας Χριστέ μου…Τελικά, δεν αξίζουμε, όπως φαίνεται, την αγάπη Σου.

Διαβάσαμε στο ant1news.gr:


Μητροπολίτης Ναυπάκτου στον ΑΝΤ1: Να γιορτάσουμε Πάσχα στις 26 Μαΐου χωρίς άλλα θύματα

«Πρωτόγνωρη κατάσταση» έκανε λόγο ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, Ιερόθεος, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» για τη τηλεδιάσκεψη, μέσω της οποίας συνεδρίασε χθες η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

«Ο κορονοϊός ήρθε, αλλά θα φύγει και θα έχουν αλλάξει πολλά πράγματα», εκτίμησε ο Ιερόθεος και τόνισε ότι «η Ιερά Σύνοδος ασχολείται με το θέμα με μεγάλη σοβαρότητα», σημειώνοντας ότι χαιρετίστηκε η πρόταση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων για τον προτεινόμενο τρόπο λειτουργίας των εκκλησιών.

 Χαρακτήρισε ωστόσο, «πρωτόγνωρη κατάσταση το να μη γιορτάσουμε το Πάσχα, τη μεγαλύτερη γιορτή του Χριστιανισμού», τόνισε ωστόσο ότι, «δεν υπάρχει πρόβλημα», αφού «δεν επιβάλλεται για ιδεολογικούς λόγους, αλλά για την προστασία της υγείας των πολιτών».

«Άλλωστε οι προσευχές είναι δημόσιο γεγονός, όταν κάποιος προσεύχεται, προσεύχεται για όλη την οικουμένη», υπογράμμισε, εξηγώντας ότι, «δεν αναιρείται η προσευχή βάσει το μέρους που βρίσκεται».

Σχετικά, τέλος, με την απόφαση που έλαβε η Ιερά Σύνοδος για ανοικτό εορτασμό της Ανάστασης την 26η Μαΐου, εξήγησε ότι, «κάθε Κυριακή από το Πάσχα έως τότε, είναι μία αναστάσιμη λειτουργία, γι’ αυτό στην απόδοση της εορτής πάντα το πανηγυρίζουμε, οπότε εφόσον υπάρχει αυτή η λογική, η Εκκλησία σκέφτηκε να το εκμεταλλευτεί».

«Μακάρι μέχρι τότε να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα», κατέληξε.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
– Μας εξόργισε η επιστολή του Μητροπολίτου Μεσογαίας προς την Υπουργό Παιδείας
– Δημητριάδος: «Δε διώκεται ο Χριστιανισμός και η Εκκλησία»
– Σικάγο – Οικουμενιστική συμπροσευχή για τον Κορωνοϊό [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
– Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης συμφωνεί με τον Πρωθυπουργό
– Ο κ.Σωτήρης Τσιόδρας πριν λίγες μέρες μας ξάφνιασε δυσάρεστα, υιοθετώντας μία αινιγματική και διφορούμενη στάση.
– Ο Μητρ. Πειραιώς για την εωσφορική απόφαση της Δ.Ι.Σ. για αναστολή της Θείας Λειτουργίας: «Μία ισορροπημένη πρόταση»
– Να γιατί η απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στερείται Αγίου Πνεύματος
– Δεν άργησε και το Φανάρι να αποκαλυφθεί!
– Μοναχού Σεραφείμ (Ζήση), Ο κορωνοϊός διδάσκει το «πως» της Αποτειχίσεως (…μάλλον δε και το «δια τι»)
– Ο Μητσοτάκης ταπείνωσε την Εκκλησία εκθέτοντάς την στην κοινή γνώμη ως ανεύθυνη. Ιδού το ΦΕΚ που «κλείνει» τις Εκκλησίες!
– Η εωσφορική απόφαση της Δ.Ι.Σ. και η παρέμβαση του Καίσαρα Μητσοτάκη για αναστολή της Θείας Λειτουργίας
– π.Νικόλαος Μανώλης, Η Θεία Κοινωνία και οι ασθένειες [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
– Εμείς στους ιερούς Ναούς δυναμώνουμε, θεραπευόμαστε και δεν αρρωσταίνουμε… ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ – πράξη νομοθετικού περιεχομένου
– Άσπρο Μαύρο: Παπικο-ρωνοϊός

Σχετικά άρθρα

Γιατί δεν πρέπει να θυμώνεις με τους εφήβους, αλλά να τους συμπονάς;

Αρθρογράφοι: Μαρία Κοσμίδου, Σοφίας Μακεδονοπούλου Απαντήσεις και λύσεις στα θέματα της εφηβείας μέσα από τα λόγια του π. Νικολάου Μανώλη… Στην πραγματικότητα η εφηβεία είναι μία ανακατάταξη. Οι μεταβολές σε σχέση...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.