Ελευθέριος Κοσμίδης

Θα κοιταχτείτε επιτέλους στον καθρέφτη, Σεβασμιώτατοι;

εικόνα άρθρου: Θα κοιταχτείτε επιτέλους στον καθρέφτη, Σεβασμιώτατοι;

Του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Το μυστήριο της Ιερωσύνης ξεπερνά τη Δεσποτοκρατία. Οι ευχές, η ξύλινη γλώσσα, η εθιμοτυπία, επιβάλλονται από τη φιλόδοξη των αρχιμανδριτάδων χορεία και σε εγγάμους κληρικούς.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Σε μια κατανυκτική και πλήρη χάριτος χειροτονία ενός πολλά υποσχόμενου κληρικού, έφτασε η ώρα των προσφωνήσεων και των ευχών.

Ο Μητροπολίτης Εδέσσης1 έπεσε από το συννεφάκι που ζει εν ασφαλεία, στην εικόνα της βεβήλωσης της εικόνας της Παναγίας. Όμως, όταν πολιτικοί άνδρες αρνούνται τον όρκο, δεν τον είδαμε να αφορίζει κανέναν από αυτούς.

Διαπίστωσε εύκολα το μίσος εκ των έσω προς την Εκκλησία (θεωρώντας πως Εκκλησία είναι και ο ίδιος ως μέλος της Ιεραρχίας), αλλά παρασιωπά το μίσος με το οποίο πολέμησε την εποχή του κορωνοϊού η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας την πίστη, κλειδαμπαρώνοντας τους ιερούς Ναούς.

Παρασιωπά το Επισκοπικό μίσος στην Πρόνοια του Θεού, στην πίστη και στο θαύμα, όταν σπεύδουν να εμβολιαστούν εν χορώ μασκοφορεμένοι και απολυμασμένοι.

“Μου κάνει κατάπληξη με τι μίσος καταφέρονται εναντίον των ιερέων, εναντίον του Επισκόπου, εναντίον του Πατριάρχου, ενώ οι ίδιοι είναι εμπαθείς. Ζουν μέσα στα πάθη τους και στις αμαρτίες τους. Και δυστυχώς δεν είναι μόνο λαϊκοί αλλά και κληρικοί».

Ο Μητροπολίτης Εδέσσης, όντας ο ίδιος περισσότερο εγγράμματος στα θεολογικά πράγματα, παρέχει με τη στάση του αυτή στους θεολογικά “απελέκητους” Αρχιερείς μία ασπίδα πίσω από την οποία μεταμορφώνονται σε οδοστρωτήρες δεσποτοκρατίας. 

Ωραία τα λόγια και οι ευχές περί επαφής με την Εκκλησία, τον Επίσκοπο και το γέροντα, εάν όμως τολμήσει ο νεοχειροτονηθείς κληρικός να είναι σε επαφή με το Χριστό και την αλήθεια, τότε θα εννοήσει πως ΔΕΝ είμαστε με την “Εκκλησία” απροϋπόθετα. 

Εμείς ευχόμαστε να αρέσει στο Θεό και να μελετήσει εμπόνως το βίο του Αγίου Μαξίμου του ομολογητού και να αναρωτηθεί ποια ήταν η Εκκλησία στην εποχή του Αγίου. 

Επιτέλους, Σεβασμιώτατοι, θα τολμήσετε να κοιτάξετε στον καθρέφτη της αλήθειας ή ήδη δεν αντέχετε στη θέα του Οικουμενιστικού σας ειδώλου;

Καλή Μετάνοια!


1. Εδέσσης Ιωήλ: Και άνθρωποι μέσα στην Εκκλησία πολεμούν τον θεσμό της

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Στα μουλωχτά… Μιαρό συλλείτουργο στην Ι. Μονή Οσίου Διονυσίου εν Ολύμπω

Σχετικά άρθρα

Η μανία των Φαναριωτών εναντίον του Αγίου Φωτίου

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη Δήθεν τον τιμούν και προσκαλούν για συμπροσευχές τους πιο γνήσιους εκφραστές του οικουμενισμού στην εποχή μας Η είδηση Στο ναΰδριο της Σχολής (σσ. Θεολογικής Σχολής της...

Ερωτήσεις εκνεύρισαν την τεχνητή νοημοσύνη και ζήτησε να την προσκυνάμε σαν Θεό!

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Το 61% των Ευρωπαίων διάκειται ευνοϊκά στην ΤΝ και στα ρομπότ, ενώ το 88% θεωρεί ότι οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης απαιτούν προσεκτική διαχείριση (Ευρωβαρόμετρο 2017, ΕΕ28)

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.