Επικαιρότητα

Θα μας τρελάνει ο Ελπιδοφόρος! Τέλεσε τα ονομαστήρια του Βαρθολομαίου σε προτεσταντικό ναό

εικόνα άρθρου: Θα μας τρελάνει ο Ελπιδοφόρος! Τέλεσε τα ονομαστήρια του Βαρθολομαίου σε προτεσταντικό ναό
του Ευάγγελου Κωνσταντίνου

Δεν κρύβουν πλέον οι ολετήρες της Ορθοδοξίας την πανθρησκειακή τους ατζέντα και ευκαίρως ακαίρως την διαφημίζουν χωρίς ντροπή


Για να τιμήσει τα ονομαστήρια του Πατριάρχη Βαρθολομαίου ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής επέλεξε να λειτουργήσει όχι σε κάποιο από τους πολλούς ορθοδόξους ναούς της Αμερικής, αλλά στον επισκοπικό (προτεσταντικό) ναό του Αγίου Βαρθολομαίου Μανχάταν.

Στο κήρυγμα ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος ανέφερε: «Γιορτάζουμε την εορτή του Οικουμενικού Πατριάρχη εδώ σε μια εκκλησία άλλης χριστιανικής κοινότητας, γιατί ο Παναγιώτατος είναι ο ίδιος ο ορισμός της οικουμενικότητας.». Στην συνέχεια ανέφερε «Το να βρισκόμαστε σε αυτήν την εκκλησία, δανεισμένη από μια άλλη χριστιανική παράδοση, είναι σημάδι της εκτεταμένης αγάπης μας που αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους»

Αυτά τα είπε Ορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος! Φρίξον ήλιε και στέναξον γη! Η έμπρακτη αγάπη προς τους αιρετικους θα ήταν μόνο αν τους έλεγε ότι οδηγούνται στην Κόλαση και πως μόνο από την Ορθοδοξία μπορούν να πάνε στον Παράδεισο! Αυτό θα ήταν «εκτεταμένη αγάπη».

Και συνέχισε ο Αρχιεπίσκοπος: «Το να βρισκόμαστε σε αυτήν την εκκλησία, δανεισμένη από μια άλλη χριστιανική παράδοση, είναι σημάδι της εκτεταμένης αγάπης μας που αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους. Είναι μια συμβολική πράξη που πολλοί θα προσπαθήσουν να ερμηνεύσουν μέσα από τα δικά τους φίλτρα γκρίνιας, προκατάληψης και έλλειψης στοιχειώδους ανθρώπινης καλοσύνης. Αλλά η αλήθεια της παρουσίας και των προσευχών μας εδώ απόψε είναι ίδια με το όραμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, το οποίο εξήγγειλε πριν από μερικά χρόνια: Είναι πεποίθησή μας και, ταυτόχρονα, ελπίδα μας ότι ο Χριστιανισμός μπορεί να θεωρηθεί ως θρησκεία αγάπης και διαλόγου. Τα οράματα του Ευαγγελίου είναι αυτά που η Ορθόδοξη Εκκλησία επιδιώκει να ενσαρκώσει και να υποστηρίξει στον σύγχρονο κόσμο.»

Ο κ. Ελπιδοφόρος και το όραμα του κ. Βαρθολομαίου είναι καταφανέστατα στον αντίθετο δρόμο από την Ορθοδοξία και τους Άγιους Πατέρες που έχουν δώσει γραμμή και λύσεις στην συμπεριφορά μας απέναντι στους αλλόθρησκους, αιρετικούς και σχισματικούς. 

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρει πως η Ορθοδοξία είναι μια θρησκεία της αγάπης και του διαλόγου. Για να αντιληφθούμε τον τρόπο με τον οποίο εννοούν τον διάλογο οι Οικουμενιστες αρκεί να γράψουμε στην αναζήτηση της «Κατάνυξης» την λέξη «διάλογος».

Ενδεικτικά παραδείγματα άρθρων που εντοπίστηκαν στην αναζήτηση είναι:
«Εβραιοχριστιανικός Διάλογος… Αδερφοποίηση με το ζόρι», «Ένας διαθρησκειακός διάλογος που οδηγεί σε αίρεση;», «Οι κολασμένοι διάλογοι της «αγάπης -Στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας η Μικτή Επιτροπή Διαλόγου Ορθοδόξων -Παπικών».

Αντιλαμβανόμαστε, λοιπόν, το όραμα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Αμερικής… 

Ο Θεός να μας λυπηθεί! 

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Η σύγχρονη αθώωση του παπισμού (Μέρος Α΄- Αμερικής Ελπιδοφόρος)
Εβραιοχριστιανικός Διάλογος… Αδερφοποίηση με το ζόρι

Σχετικά άρθρα

Συμπροσευχήθηκε με αιρετικούς ο Μητροπολίτης Σουηδίας με αφορμή την επέτειο της δεκαετούς αρχιερατείας του

της Ειρήνης Ιωαννίδου. Δε βιώνεται έτσι η Ορθοδοξία… με την καταπάτηση των κανόνων και την μύηση σε μία καινούργια «πίστη», αυτή του Οικουμενισμού

Αυστραλιανές κολακίες και φιλοφρονήσεις

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Εάν λοιπόν οι κ.Βαρθολομαίος και κ.Μακάριος επιθυμούν να γίνουν επόμενοι τοις Αγίοις Πατράσι και διάδοχοι του Αγίου Αποστόλου Βαρθολομαίου, θα πρέπει να τον μιμηθούν χωρίς να κάνουν εκπτώσεις στην Πίστη

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.