Επικαιρότητα

Θα το φωνάζουμε με όλες μας τις δυνάμεις: Δεν επιθυμούμε καμία σχέση της Ελλάδας με τον πάπα!

εικόνα άρθρου: Θα το φωνάζουμε με όλες μας τις δυνάμεις: Δεν επιθυμούμε καμία σχέση της Ελλάδας με τον πάπα!

Τα λόγια του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και του Στρατηγού Μακρυγιάννη είναι η πεποίθησή μας για τη σχέση της Ελλάδας με τον πάπα…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κατά το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών κ. Δένδιας επισκέφθηκε τη Ρώμη, όπου συναντήθηκε και με εκπροσώπους σημαντικών ιταλικών επιχειρήσεων, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ενώ συμμετείχε και στην τελετή έναρξης πανεπιστημιακού συνεδρίου με θέμα «Το ιταλικό φιλελληνικό κίνημα και η Ελληνική Επανάσταση του 1821».

Επίσης έγινε δεκτός από το γραμματέα του Βατικανού, καρδινάλιο Πιέτρο Παρολίν, με τον οποίον συζήτησαν και την προετοιμασία της επίσκεψης του πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα. Μετά τη συνάντηση, ο κ. Δένδιας, έγραψε στο Twitter: «Επιβεβαίωση των εξαιρετικών σχέσεων Ελλάδας-Βατικανού και εποικοδομητική συζήτηση για διμερή και περιφερειακά θέματα, ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα, τον Δεκέμβριο».

Ο κ. Δένδιας εγκαινίασε έκθεση ζωγραφικής της εθνικής πινακοθήκης η οποία έγινε για πρώτη φορά στο Βατικανό, υπογραμμίζοντας ότι «Φέτος, συγκλίνουν δύο ιστορικά ορόσημα: η επέτειος 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, καθώς και η συμπλήρωση 40 και πλέον ετών διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Αγίας Εδρας…Η έκθεση αυτή εγκαινιάζεται μόλις ένα μήνα πριν από την επίσκεψη του Αγιοτάτου Πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα. Μια επίσκεψη στην οποία προσβλέπουμε και η οποία πιστεύουμε ότι θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις λαμπρές σχέσεις μας. Η έκθεση αυτή αποτελεί συνεισφορά στην εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Αγίας Έδρας. Το πεδίο είναι ευρύ, καθώς εδράζεται σε κοινές αξίες…»

Επειδή προφανώς ο κ. Δένδιας, όπως και όλοι οι πολιτικοί των τελευταίων 40 χρόνων, ξεχνούν ή αγνοούν ότι η αιτία1 των 400 χρόνων σκλαβιάς στους Οθωμανούς, ήταν οι “λαμπρές σχέσεις” με τον πάπα, οφείλουμε να τους το θυμίζουμε.

Κυρίως οφείλουμε να διατυπώνουμε ότι τα λόγια του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και του Στρατηγού Μακρυγιάννη είναι η πεποίθησή μας για τη σχέση της Ελλάδας με τον πάπα. Για εμάς τους Ορθοδόξους Χριστιανούς, ο αμετανόητος πάπας είναι ανεπιθύμητος!

Ο Στρατηγός Μακρυγιάννης, σχεδόν σύγχρονος με τον Άγιο Κοσμά, επαναλαμβάνει τα άγια λόγια του: «Τον πάπα να καταράσθε». Ένα απόσπασμα των λόγων του Μακρυγιάννη παραθέτουμε εδώ:

«…Και βγήκαν τώρα κάτι δικοί μας κυβερνήτες, Έλληνες, σπορά της εβραιουργιάς, που είπαν να μας σβήσουν την Αγία Πίστη, την Ορθοδοξία, διότι η Φραγκιά δεν μας θέλει με τέτοιο ντύμα Ορθόδοξον. Και εκάθησα και έκλαιγα δια τα νέα παθήματα. Και επήγα πάλιν εις τους φίλους μου τους Αγίους. Άναψα τα καντήλια και ελιβάνισα λιβάνιν καλόν αγιορείτικον. Και σκουπίζοντας τα δάκρυά μου τους είπα: «Δεν βλέπετε που θέλουν να κάμουν την Ελλάδα παλιόψαθα; Βοηθείστε, διότι μας παίρνουν, αυτοί οι μισοέλληνες και άθρησκοι, ό,τι πολυτίμητον τζιβαϊρικόν έχομεν. Φραγκεμένους μας θέλουν τα τσογλάνια του τρισκατάρατου του Πάπα. Μην αφήσετε, Άγιοί μου αυτά τα γκιντί πουλημένα κριγιάτα της τυραγνίας να μασκαρέψουν και να αφανίσουν τους Έλληνες, κάνοντας περισσότερα κακά από αυτά που καταδέχθηκεν ο Τούρκος ως τίμιος εχθρός μας».

Ένας δικός μου αγωνιστής μου έφερε και μου διάβασεν ένα παλαιόν χαρτί, που έγραψεν ο κοντομερίτης μου Άγιος παπάς, ο Κοσμάς ο Αιτωλός. Τον εκρέμασαν εις ένα δέντρον Τούρκοι και Εβραίοι, διότι έτρεχεν ο ευλογημένος παντού και εδίδασκεν Ελλάδα, Ορθοδοξία και Γράμματα. Έγραφεν ο μακάριος εκείνος ότι: «Ένας άνθρωπος να με υβρίσει, να φονεύσει τον πατέρα μου, την μητέρα μου, τον αδελφόν μου και ύστερα το μάτι να μου βγάλει, έχω χρέος σαν χριστιανός να τον συγχωρήσω. Το να υβρίσει τον Χριστόν μου και την Παναγία μου, δεν θέλω να τον βλέπω». Το χαρτί του πατέρα Κοσμά έβαλα και μου το εκαθαρόγραψαν. Και το εκράτησα ως Άγιον Φυλαχτόν, που λέγει μεγάλην αλήθειαν. Θα πω να μου γράψουν καλλιγραφικά και τον άλλον αθάνατον λόγον του: «τον Πάπαν να καταράσθε ως αίτιον».

Θέλω να το βλέπω κοντά στα’ κονίσματά μου, διότι τελευταίως κάποιοι δικοί μας ανάξιοι λέγουν ότι αν τα φτιάξουμε με τον δικέρατον Πάπαν, θα ολιγοστέψουν οι κίντυνοι, τα βάσανα και η φτώχεια μας. Τρομάρα τους!!! Και είπαν οι άθρησκοι που εβάλαμεν εις τον σβέρκο μας να μη μανθάνουν τα παιδιά μας Χριστόν και Παναγίαν, διότι θα μας παρεξηγήσουν οι ισχυροί. Και βγήκαν ακόμη να’ ποτάξουν την Εκκλησίαν, διότι έχει πολλήν δύναμη και την φοβούνται. Και είπαν λόγια άπρεπα δια τους παπάδες…».

Λίγη ιστορία δεν έχουν διαβάσει, έστω και σε περίληψη;

Όταν ακόμα και ο αναρχο-αριστερός χώρος κουνά το δάχτυλο στην κυβέρνηση για ιστορικό αναλφαβητισμό, δεν είναι δυνατό εμείς να μείνουμε απλοί παρατηρητές:

Με ποια αιτιολογία θα καλέσουν τον πάπα ως κεντρικό πρόσωπο στο φόντο των γιαννοαγγελοπουλικών καρακιτσάτων εκδηλώσεων για το 1821; Ως εκπρόσωπο μιας κρατικής οντότητας που στάθηκε εχθρική απέναντι στην Επανάσταση; Ως εκπρόσωπο μιας πανίσχυρης εκκλησιαστικής οντότητας οι εκπρόσωποι της οποίας (ξένοι αρκετοί απ’ αυτούς) στα νησιά του Αιγαίου, όπου υπήρχε συμπαγής όγκος ρωμαιοκαθολικών ελλήνων πολέμησαν ανοιχτά μαζί με τους κοτζαμπάσηδες τον αγώνα του ’212.

Λίγη εκκλησιαστική ιστορία δεν έχουν διαβάσει;

Έχουμε χρέος να υπενθυμίζουμε ότι η συνέπεια της “συνεργασίας” με τους αιρετικούς παπικούς ήταν η άλωση της Βασιλεύουσας. Η Προδοσία της Πίστεως που κορυφώθηκε με το προδοτικό συλλείτουργο στην Αγία Σοφία ήταν που οδήγησε και στην πτώση της Κωνσταντινουπόλεως. Αλλά και τα τελευταία χρόνια, πού έβαλε ο πάπας την ουρά του και δεν ήρθε καταστροφή;

Τό ἔτος 1452 μ.Χ. τό Ἔθνος ὑπέστη μία μεγάλη δοκιμασία· τήν «ψευδοένωση» τῶν ἐκκλησιῶν. Στήν Κωνσταντινούπολη, στίς 12 Δεκεμβρίου 1452, μέ πρωτοβουλία τοῦ Κωνσταντίνου Παλαιολόγου (εἶχε τήν ἀπατηλή ἐντύπωση ὅτι ἔτσι ἐξυπηρετοῦσε τό ἔθνος, ξεχνώντας ὅτι ὁ μόνος φίλος καί ἀνίκητος σύμμαχος εἶναι ὁ ἴδιος ὁ Σωτῆρας Χριστός) γίνεται «ἑνωτική λειτουργία», παρόντος τοῦ καρδιναλίου Ἰσιδώρου (ἀπεσταλμένου τοῦ πάπα).

Ὁ αὐτοκράτορας Κωνσταντῖνος ὀργάνωσε τό ἐπίσημο συλλείτουργο στήν Ἐκκλησία τῆς Ἁγίας Σοφίας παρουσίᾳ τοῦ ἀντιπρόσωπου τοῦ πάπα καρδινάλιου Ἰσίδωρου, στά πλαίσια τῆς «ἑνωτικῆς πολιτικῆς» πού ἐφάρμοζε ἔχοντας τήν ψευδαίσθηση ὅτι θά σωθεῖ ἡ Βασιλεύουσα μέ τή βοήθεια τοῦ πάπα, ἀπό τόν ἐξαιρετικά ἀσφυκτικό τουρκικό κλοιό.

Ἐκείνη τήν ἐποχή ὁ πρωτοσύγκελος ἀρχιμανδρίτης Ραφαήλ, ἀλλά καί ὁ διάκονος Νικόλαος βρίσκονταν στήν Κωνσταντινούπολη. Στίς 12 Δεκεμβρίου τοῦ 1452, ἀνήμερα τοῦ ἁγίου Σπυρίδωνος, ἔλαβε χώρα τό συλλείτουργο αὐτό. Ὅμως, ὁ πρωτοσύγκελος Ραφαήλ δέν θέλησε νά παραστεῖ καί οὔτε καί τόν διάκονό του ἄφησε νά πάει. Γνώριζε πολύ καλά ὅτι αὐτό θά ἦταν προδοσία τῆς Πίστεως, ἐπέλεξε νά πειθαρχήσει στόν Θεό καί ὄχι στόν αὐτοκράτορα”.

Φύλακας της Πίστης οφείλει να είναι κάθε Ορθόδοξος Χριστιανός. Οι Άγιοι Πατέρες να μας οδηγούν και να δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι ο πάπας είναι για εμάς ανεπιθύμητος.

Το Βατικανό είναι κράτος

Να υπενθυμίσουμε πως η αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων του Ελληνισμού με το Βατικανό περιλαμβάνει και ευαίσθητα θέματα, τα οποία η Ελληνική διπλωματία έχει καταπιεί αμάσητα. Άραγε πότε υπήρξε διπλωματική κρίση για το κράτος του Βατικανού και μάλιστα με την Τουρκία;

Διπλωματική ρήξη επέφερε η πρώτη δημόσια αναφορά προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην γενοκτονία των Αρμενίων. Η Άγκυρα ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στο Βατικανό, με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβουσογλου να τονίζει ότι «η δήλωση του Πάπα, που είναι μακράν της νομικής και ιστορικής πραγματικότητας, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή»3.

Άραγε ο έλληνας Υπουργός των εξωτερικών έθεσε θέμα για τη γενοκτονία των Ποντίων;

Ρητορική ερώτηση.

1 Ἡ δουλεία τοῦ Γένους Τριακόσιους χρόνους μετὰ τὴν Ἀνάστασιν τοῦ Χριστοῦ μᾶς ἔστειλεν ὁ Θεὸς τὸν ἅγιον Κωνσταντῖνον καὶ ἐστερέωσε βασίλειον χριστιανικόν· καὶ τὸ εἶχαν χριστιανοὶ τὸ βασίλειον 1150 χρόνους. Ὕστερον τὸ ἐσήκωσεν ὁ Θεὸς ἀπὸ τοὺς χριστιανοὺς καὶ ἔφερε τὸν Τοῦρκον καὶ τοῦ τὸ ἔδωσε διὰ ἰδικόν μας καλόν, καὶ τὸ ἔχει ὁ Τοῦρκος 320 χρόνους. Καὶ διατὶ ἔφερεν ὁ Θεὸς τὸν Τοῦρκον καὶ δὲν ἔφερεν ἄλλο γένος; Διὰ ἰδικόν μας συμφέρον· διότι τὰ ἄλλα ἔθνη θὰ μᾶς ἔβλαπτον εἰς τὴν πίστιν, ὁ δὲ Τοῦρκος ἄσπρα ἅμα τοῦ δώσῃς κάμνεις ὅ,τι θέλεις. (Από τις Διδαχές του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού)

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Κρυφτείτε… έρχεται ο Πάπας!!!
Συνάντηση Πάπα Φραγκίσκου – Δένδια στο Βατικανό
Βαβαί, έρχεται επίσημα ο Πάπας το Σεπτέμβριο!
– Παγκόσμια διακυβέρνηση ζητάει ο Πάπας Φραγκίσκος με αφορμή μεταναστευτικό και κλιματική αλλαγή

Σχετικά άρθρα

Το ύδωρ το αλλοιούμενον

Άρθρο του μακαριστού πρωτοπρ. Νικολάου Μανώλη. "...δέν εἶναι ἡ Ὀρθόδοξος Ἐκκλησία. Οἱ ταγοί της δέν πετύχανε στήν Ὀρθοδοξία τή Χάρη τοῦ Θεοῦ. Μήν ἀντέχοντας τήν κενότητα μέσα τους ἀπό παρουσία Θεοῦ, προσχωροῦν ἐρωτοτροπώντας σέ ξένες πίστεις, στόν παπισμό, στόν οἰκουμενισμό, στήν πανθρησκεία τῆς νέας ἐποχῆς..."

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.