Επικαιρότητα

Θα τολμήσει ο π.Γιώργης και κάθε π.Γιώργης να κοινωνήσει άλλους ή έλαβε το μήνυμά του;

«Είμαι στη διάθεση των Αρχών αλλά αυτό που έκανα, το έκανα ακολουθώντας την Ιερατική μου συνείδηση. Η Θεία Κοινωνία δεν απαγορεύεται και δεν μεταδίδει ασθένειες»... (π.Γεώργιος Σχοινάς)

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Εμείς δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στον π.Γεώργιο για την ομολογιακή του πράξη, να κοινωνήσει δυο παιδάκια και τους δυο γονείς  τους, που ζητούσαν επιμόνως να κοινωνήσουν. Έχουμε όμως να κάνουμε μερικές παρατηρήσεις.

Στην μετακολυμπαριακή εποχή μόνο δύο γονείς ζήτησαν να κοινωνήσουν τα παιδιά τους; Στην οικουμενιστική εποχή που ζούμε ο ποιμένας ηρωποιείται, γιατί άνοιξε και κοινώνησε, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, δυο παιδάκια έξω από το ναό και σύμφωνα με το νόμο; Στην αιρετική μας εποχή λόγο δίνουμε στα κανάλια και όχι στον Θεό; Μας απασχολεί πώς θα μας κρίνει η κοινή γνώμη και όχι ο Θεός; 

Ασφαλώς στην ιερατική του καρδιά ο ποιμένας αυτός, επειδή δεν είναι ο κακός μισθωτός, ελέγχεται που έχει κλειστό το ναό, ενώ γνωρίζει ότι η παρουσία του Θεού εξαγιάζει όλο το Ναό και δεν είναι εστία μολύνσεως. Ελέγχεται που δεν εισέρχεται το πλήθος να ανάψει το κερί, να καταασπαστεί τις άγιες εικόνες, να κοινωνήσει των αχράντων μυστηρίων, να πάρει αντίδωρο. 

Η ψυχή του χριστιανού εισερχόμενη μέσα στον άγιο Ναό χαίρει και πανηγυρίζει. Το φως που διακονεί όλο τον καιρό μέσα του ο χριστιανός, όταν εισέρχεται μέσα στον άγιο Ναό αναζωπυρώνεται.  Ανάβει κερί, για να δηλώσει τη χαρά της ψυχής, για να δοξάσει το Θεό που είναι το αληθινό και μοναδικό φως που φωτίζει κάθε άνθρωπο. Σπεύδει στο Ναό, για να δεηθεί τη συγχώρεση των αμαρτιών ζώντων και κεκοιμημένων, κατά τον Άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη. Και μόνο για τη δυνατότητα να προσεγγίζουμε το Ναό, να υπάρχει ανοιχτός ιερός Ναός, θα άξιζε να δώσουμε και τη ζωή μας! Πόσο μάλλον για τη Θεία Κοινωνία! Θα το καταλάβουμε αυτό, όταν θα είναι πολύ αργά! Θα λέμε: “Υπήρχε καιρός που είχαμε θεσμικό ρόλο συνομιλητή με το Κράτος και συναινέσαμε να κλείσουν οι Ναοί”. Θα κλαίμε και θα οδυρόμαστε, όταν πια όλα θα τα ζώνει η φοβέρα και θα τα σκιάζει η σκλαβιά. Όλοι οι ποιμένες  τις ημέρες αυτές θα έπρεπε να είναι στις φυλακές από την αντίδραση και την αγία ανυπακοή! Άξιος ο π.Γεώργιος που κοινώνησε δυο πιστούς.

Από τον γενικό Εισαγγελέα της τηλεόρασης, γνωστό δημοσιογράφο, ακούσαμε και το εξωφρενικό, πως  ο πατέρας που πήγε το παιδί του να κοινωνήσει θα πρέπει να ελεγχθεί από την κρατική Πρόνοια για την επιμέλεια που ασκεί στο παιδί του.

Μακάρι να βλέπαμε επισκόπους να κάνουν κάτι επιτέλους και για το ποίμνιο! Δεν καταλαβαίνουν ότι έχουν αφήσει το ποίμνιο έρμαιο στην τηλοψία και στο διάβολο; Δεν καταλαβαίνουν ότι στην καρδιά του πιστού ο δαίμονας της απιστίας κάνει το δικό του παιχνίδι; Θα τολμήσει ο π.Γιώργης και κάθε π.Γιώργης να κοινωνήσει άλλους ή έλαβε το μήνυμά του; Μιλήστε επιτέλους ξεκάθαρα στο λαό. Οι επίσημοι εγκύκλιοί σας δε δίνουν οδηγίες πώς να κοινωνήσει ο λαός, αλλά να μείνει σπίτι! 

Η πανδημία θα μπορούσε να είναι αφορμή για την Εκκλησία να λάμψει η Πίστη, να νικηθεί κατά Κράτος ο διάβολος της λογικής και της απιστίας! Από αυτό τον ιό νοσούν οι κοινωνίες για αιώνες. Και όταν ο κορονοϊός θα έχει περάσει, η απιστία θα έχει γίνει δόγμα της επίσημης μοιχαλίδας Εκκλησίας. Ο πιστός δε μαθαίνει τώρα να κάνει υπακοή στην Εκκλησία, στο Χριστό, αλλά μαθαίνει να είναι υποτελής στο Κράτος.

Διαβάσαμε στο protothema.gr:


Ιερέας Κουκάκι: Το έκανα ακολουθώντας την ιερατική μου συνείδηση -Η Θεία Κοινωνία δεν απαγορεύεται

Αποφασισμένος να στηρίξει την πράξη του για το γεγονός ότι κοινώνησε μερικούς πιστούς την Κυριακή των Βαϊών εμφανίζεται ο παπάς του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι, πατήρ Γεώργιος, ο οποίος εξήγησε ότι την περασμένη Κυριακή πραγματοποίησε την Θεία Λειτουργία κεκλεισμένων των θυρών όπως προβλέπεται.

«Είμαι στη διάθεση των Αρχών αλλά αυτό που έκανα, το έκανα ακολουθώντας την Ιερατική μου συνείδηση. Η Θεία Κοινωνία δεν απαγορεύεται και δεν μεταδίδει ασθένειες», θα πει στο protothema.gr ο πατήρ Γεώργιος ο οποίος έβγαλε και ανακοίνωση στο λογαριασμό που διαθέτει στα social media στην οποία αναφέρει: «Μολονότι είχαμε αντιληφθεί την παρουσία πολλών πιστών οι οποίοι είχαν κολλήσει τα πρόσωπά τους στις πόρτες και στα παράθυρα του ναού δεν ανοίξαμε ούτε τα εξωτερικά μεγάφωνα για να ακούνε οι πιστοί που λαχταρούσαν να συμμετάσχουν. Ωστόσο μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας υπήρξαν κάποιοι γονείς με τα παιδιά τους που χτυπούσαν την πόρτα και ζητούσαν να κοινωνήσουν.

Εκείνη τη στιγμή, ακολουθώντας την Ιερατική μου συνείδηση, αλλά και την μακραίωνη παράδοση της Εκκλησίας μας και έχοντας την απόλυτη πεποίθηση ότι σύμφωνα με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου αλλά και τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου ότι η Θεία Κοινωνία δεν απαγορεύεται γιατί όχι μόνο δεν μεταδίδει ασθένειες, αλλά μεταδίδει το σώμα και το αίμα του Χριστού που είναι η ζωή μας, φυσικά και κοινώνησα τα παιδάκια και τους γονείς τους έξω από τη θύρα του Ιερού της Εκκλησίας προτρέποντας να τηρούν αποστάσεις μεταξύ τους το οποίο και τηρήθηκε, θεωρώντας ότι ενήργησα απολύτως νομίμως αλλά και κανονικώς, δηλαδή σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας τους νόμους του Κράτους».

πατήρ Γεώργιος στην δήλωσή του αναφέρει επίσης ότι συγχωρεί όλους όσους εκφράστηκαν ή εκφράζονται προσβλητικά και ανοίκεια τόσο προς εκείνον ως ιερέα «όσο και για τα Αγιαστικά μέσα της Εκκλησίας μας ιδιαιτέρως δε για αυτό το ΜΕΓΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΣ κατά το ρηθέν υπό του Γλυκυτάτου Εσταυρωμένου Ιησού μας» Αφες αυτοίς ου γαρ οίδασι τι ποιούσι».
Ο πατήρ Γεώργιος ο οποίος μαζί με τον Μητροπολίτη Κέρκυρας και τη δήμαρχο του νησιού βρέθηκαν στο επίκεντρο της επικαιρότητας εύχεται στην δήλωσή του σε όλους καλή Ανάσταση με χαρά υγεία και ειρήνη, ενώ ευχαριστεί όλους όσους ασχολήθηκαν μαζί του.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
 Πρόσκληση των πιστών να κοινωνήσουν στην Εκκλησία, από τον μητροπολίτη Κέρκυρας κ. Νεκτάριο
Δόξα σοι ο Θεός! Χαράς Ευαγγέλια! Ο Μητροπολίτης Μόρφου, αποκαταστάθηκε μέσα μας εκ νέου ως Πανιερώτατος!
– Εκδόθηκε η αντίχριστη υπουργική απόφαση. Ένοχη η διοικούσα εκκλησία!
– Συνεργασία του Αρχιεπισκόπου με την Πολιτεία και όχι με τον Χριστό! Αδιανόητη φαυλότητα!
– π.Θεόδωρος Ζήσης, Γιατί πρέπει να ανοίξουν οι Ναοί το Πάσχα
– Ο Καίσαρας αποφασίζει, η Εκκλησία υποτάσσεται!
– Το μένος και το μίσος της κοσμικής εξουσίας ενάντια στην Εκκλησία του Χριστού
– Ποια είναι η εισήγηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για το Πάσχα με φόντο τον Κορωνοϊό;
– π.Θεόδωρος Ζήσης, Έργο του διαβόλου το κλείσιμο των Ναών από την Ιερά Σύνοδο
– Ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, συμφώνως με το πνεύμα των φίλων του Προτεσταντών, μας νουθετεί!
– Οι ιερείς της Γεωργίας μας δίνουν παράδειγμα!
– Θα ανασταίνεται ο Κύριός μας, κατά τις ανθρώπινες επιθυμίες και βουλές;
– Μας εξόργισε η επιστολή του Μητροπολίτου Μεσογαίας προς την Υπουργό Παιδείας
– Δημητριάδος: «Δε διώκεται ο Χριστιανισμός και η Εκκλησία»
– Σικάγο – Οικουμενιστική συμπροσευχή για τον Κορωνοϊό [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
– Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης συμφωνεί με τον Πρωθυπουργό
– Να γιατί η απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στερείται Αγίου Πνεύματος
– Μοναχού Σεραφείμ (Ζήση), Ο κορωνοϊός διδάσκει το «πως» της Αποτειχίσεως (…μάλλον δε και το «δια τι»)

Σχετικά άρθρα

Γιατί δεν πρέπει να θυμώνεις με τους εφήβους, αλλά να τους συμπονάς;

Αρθρογράφοι: Μαρία Κοσμίδου, Σοφίας Μακεδονοπούλου Απαντήσεις και λύσεις στα θέματα της εφηβείας μέσα από τα λόγια του π. Νικολάου Μανώλη… Στην πραγματικότητα η εφηβεία είναι μία ανακατάταξη. Οι μεταβολές σε σχέση...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.