Ελευθέριος Κοσμίδης

Θα υποβάλει την παραίτησή του ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου;

εικόνα άρθρου: Θα υποβάλει την παραίτησή του ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου;
του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Μπορεί ένα οικονομικό “αλισβερίσι” να προκαλέσει τριγμούς σοβαρότερους από τον έλεγχο για θέματα πίστεως;

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, να ταράξει τα ύδατα της εκκλησιαστικής πραγματικότητας στην Ορθοδοξία.

Είναι γεγονός πως μετά τη θλίψη και την απογοήτευση που προξένησε η υποδοχή του Πάπα σε Κύπρο και Ελλάδα, ο πιστός λαός βιώνει ένα περιπεπλεγμένο πένθος.

Η επικείμενη οργή του Θεού, η άρση της Χάριτος, η παιδαγωγική τιμωρία που θα επιτρέψει ο ουρανός, μετά την προδοτική αυτή στάση της Εκκλησιαστικής Διοίκησης, πόσο πόνο θα προκαλέσει;

Τι πρέπει να συμβεί, για να συνέλθει ο κλήρος και να ξυπνήσει ο λαός από το μεθυστικό οικουμενιστικό του κατήφορο;

Μέσα σε αυτό το κλίμα, της αγωνίας και της θερμής προσευχής του πιστού λαού να λυπηθεί ο Θεός την Κύπρο και την Ελλάδα μας, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου με εντυπωσιακή δόση αυταρχισμού: 

Προχώρησε σε μια “ομιχλώδη” παραχώρηση ακινήτου της Αρχιεπισκοπής στις Βρυξέλλες, αξίας πάνω από 4.000.000€, προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο. 

Μια κίνηση που προκαλεί το κοινό αίσθημα και σκανδαλίζει  τον πιστό λαό του Θεού.

Το ρεπορτάζ εκτός από τα υποτιμητικά σχόλια του Αρχιεπισκόπου προς όσους αντιδρούν, αποκάλυψε πως δεν έχει προηγηθεί Συνοδική απόφαση. 

Ο φανερός εκνευρισμός του εξελίχθηκε σε ατυχή αναφορά προς το Συνοδικό πολίτευμα της Εκκλησίας, που υποτιμά ευθέως τους Συνοδικούς συνέδρους, στην Εκκλησία της Κύπρου.

Έχει αποδείξει στο παρελθόν, στην ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου Κρήτης, πως γίνεται “παντογράφος” και υπογράφει με τέσσερα χέρια, αν χρειαστεί. 

Αν δεν αναλογίστηκε την οργή του Θεού τότε για ένα θέμα πίστεως, πώς περιμένει κλήρος και λαός να δώσει λογαριασμό, “για μερικά φραγκοδίφραγκα;” 

Η εξέλιξη των πραγμάτων θα ξεσκεπάσει την σκληρή αλήθεια. Οι δρόμοι είναι δύο:

Ή θα επικρατήσει στη Σύνοδο και θα επιβεβαιώσει τη Δεσποτοκρατία στην πράξη στην Εκκλησία ή θα πρέπει να ακυρώσει την παραχώρηση, να ζητήσει συγγνώμη και να παραιτηθεί.

Στο τέλος όλοι λόγο στον Θεό θα δώσουμε. 

Ο ταπεινών εαυτόν υψωθήσεται!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Καλωσορίζοντας την αίρεση ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, συναντιέται με τους αιρετικούς Μαρωνίτες
Ο Πάπας στη Μαρωνιτική “Εκκλησία” της Κύπρου
Η κατρακύλα του αρχιεπισκόπου της Κύπρου
– Θύελλα αντιδράσεων! Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου αναγνωρίζει την Ψευδοεκκλησία της Ουκρανίας αντορθόδοξα, αντισυνοδικά και αυθαίρετα

Σχετικά άρθρα

Ο Πάπας Φραγκίσκος προλογίζει το βιβλίο του Περγάμου Ιωάννη

της Ειρήνης Ιωαννίδου. Την κακία αυτή του Πάπα, που τον χώρισε από την Αλήθεια, ζήλεψε ο «θεολόγος» του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Άλλωστε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του θέλησε να μιμηθεί το ταλέντο της Δύσης, να εφευρίσκει έτερα Ευαγγέλια

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.