Επικαιρότητα

Θάσος ώρα μηδέν για την Ορθοδοξία στην Ελλάδα

εικόνα άρθρου: Θάσος ώρα μηδέν για την Ορθοδοξία στην Ελλάδα

Σε εξέλιξη με το τραγικό συλλείτουργο σήμερα η επίσκεψη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και του αχειροτόνητου – σχισματικού “Μητροπολίτη” Κιέβου Επιφανίου…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr 

Μετά Βαΐων και κλάδων έφτασαν την προγραμματισμένη ώρα στο αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος της Χρυσούπολης, στη συνέχεια έγιναν δεκτοί “μετά Βαΐων και κλάδων” στο νησί της Θάσου και ακολούθησε δοξολογία και οι επιβαλλόμενες από το πολιτικό πρωτόκολλο τιμητικές φιέστες από τις τοπικές αρχές. 

Η μεγάλη κατάπτωσις αποκαλύφθηκε κατά τους λόγους που εκφωνήθηκαν μετά την επίσημη δοξολογία που έλαβε χώρα στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της μαρτυρικής Θάσου.

Εκεί στις διαδοχικές προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις έπεσαν οι μάσκες: “θα νομιμοποιηθεί η Ουκρανική κακοκεφαλία και η εκκλησιαστική κοινωνία με αχειροτόνητους σχισματικούς… πάση θυσία”. 

Η εκτροπή έχει πρωταγωνιστές και οι πρωταγωνιστές ονόματα:

Πατρ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ:η κοινή ιεραποδημία και των τριών ιεραρχών στέλνει προς όλους με τον πιο χαρακτηριστικό και αδιαμφισβήτητο τρόπο το μήνυμα της ενότητας και της συμπόρευσης μέσα στην εκκλησία”. 

Αρχιεπ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: “.. μήνυμα ενότητας που στέλνει προς όλο τον ορθόδοξο κόσμο η κοινή παρουσία στη Θάσο του ιδίου, του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Μητροπολίτη Κιέβου”.

Ψευδοαρχιεπ. ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ: (προς τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον ίδιο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας) “..για την αγάπη τους και τη στήριξή τους προς την αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας (..) η Εκκλησία της Ελλάδας ως μεγαλύτερος αδελφός βαστάει τα βάρη και προσφέρει τη βοήθεια της προς ένα μικρότερο αδελφό“.

Μητροπ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ: (εξέφρασε και στους τρεις) τη “χαρά του πληρώματος της τοπικής εκκλησίας για την παρουσία τους στο νησί”. 

Είναι προφανές πως βαδίζουν προς την υλοποίηση των σχεδίων τους αμετανόητοι. 

Ευχόμαστε να επαναστατήσει το Ορθόδοξο αισθητήριο κλήρου και λαού και να προκληθεί ένα νέο κύμα αντίδρασης. 

Η Ιεροκανονική και Αγιοπατερική Αποτείχιση που ανατριχιάζουν και μόνο στο άκουσμά της, ορθώνει τείχος μέσα στην Εκκλησία και προφυλάσσει τον πιστό από την αίρεση και το σχίσμα. 

Η εξέλιξη αυτή προσθέτει άλλο ένα βαρίδι στη ζυγαριά, που γέρνει πλέον υπέρ της γενναίας απόφασης για διακοπή μνημόνευσης.  

Καλή ομολογία…

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Οι οικουμενιστές κινούνται από δαιμονική αγάπη [mp3 2019]

Κήρυγμα τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη. Γιά τούς οἰκουμενιστές, ὑπέρτατος κανόνας, πάνω ἀπό τίς ἀποφάσεις τῶν Οἰκουμενικῶν Συνόδων, εἶναι τό διαστρεβλωμένο καί κατασυκοφαντημένο “ἵνα πάντες ἕν ὦσι”

Τα παπικά πυροτεχνήματα για την ειρήνη στην Ουκρανία

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη. Το Βατικανό παίζει κρυφτό με την ειρήνη στην Ουκρανία, λέγοντας ότι θα στείλει απεσταλμένους του σε Ρωσία και Ουκρανία ενώ και τα δύο μέλη δηλώνουν άγνοια γι’ αυτές του τις ενέργειες

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.