Μαρία Κοσμίδου

Θαύμα των ησυχαστών Αγίων Αθανασίου και Ιωσήφ στην φλεγόμενη Πάρο

εικόνα άρθρου: Θαύμα των ησυχαστών Αγίων Αθανασίου και Ιωσήφ στην φλεγόμενη Πάρο
Γράφει η Μαρία Κοσμίδου 
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Έτσι θα φυλάξει και το λαό Του ο Θεός από κάθε κίνδυνο!

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής στο νησί της Πάρου, μέσα σε λίγες ώρες κατέκαυσε μεγάλη χορτολιβαδική έκταση. Θλίψη προκαλούν οι εικόνες του τοπίου μετά την καταστροφή. Οι φλόγες όμως δεν άγγιξαν το εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής που βρίσκεται εκεί, γεγονός που μας γεμίζει ελπίδα, όπως και τους ευλαβείς χριστιανούς που είδαν με τα μάτια τους το θαύμα.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που έκαναν το γύρο του διαδικτύου, ενώ η γύρω βλάστηση έγινε στάχτη, το εκκλησάκι δεν καπνίστηκε καν!

Η εν λόγω έκταση είναι η περιοχή μεταξύ των οικισμών Κώστος και Λεύκες, στο νοτιοανατολικό τμήμα του νησιού. Ο γραφικός οικισμός Κώστος, είναι η γενέτειρα του Αγίου Αθανασίου του Παρίου και οι Λεύκες είναι η γενέτειρα του Αγίου Ιωσήφ του Ησυχαστού.

Ευλαβείς κάτοικοι του νησιού που βρέθηκαν στο σημείο, μιλούν για το θαύμα αυτό συγκινημένοι. Θαύμα που ενισχύει όλους μας αυτά τα δύσκολα χρόνια που ζούμε. Ας θυμόμαστε μπροστά σε κάθε κίνδυνο, σε κάθε απειλή, τα θαύματα. Όπως ο Θεός φύλαξε το ερημικό ξωκλήσι από τις φλόγες που έκαναν στάχτη ό,τι βρήκαν στο πέρασμά τους, έτσι θα φυλάξει τους χριστιανούς που θέλουν να βρίσκονται στο άπειρο έλεός Του. Και όπως οι Άγιοι του νησιού προστατεύουν τους κατοίκους της γενέτειράς τους, έτσι να φυλάγουν και όσους επικαλούνται τη χάρη τους! Αμήν!

(Εδώ φωτογραφίες της περιοχής, πριν και μετά)

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Το θαύμα του Αγίου Φωτός. Αναίρεση της εναντίον του πολεμικής [ΒΙΝΤΕΟ 2019]

Ομιλία του μοναχού π. Σεραφείμ Ζήση. Πολλή φασαρία τό τελευταῖο διάστημα γίνεται, γιά τό θαῦμα τοῦ Ἁγίου Φωτός τοῦ Παναγίου Τάφου. Ὁ ὁσιολογιώτατος μοναχός π. Σεραφείμ Ζήσης, ὡς πρώην ἁγιοταφίτης μοναχός, καταθέτει τήν ἁγιοπατερική θέση, παράδοση καί ἐμπειρία τῆς Ἐκκλησίας!

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.