Επικαιρότητα

The Incredibles στο πλευρό του Πατριάρχη για την Αγια-Σοφιά

εικόνα άρθρου: The Incredibles στο πλευρό του Πατριάρχη για την Αγια-Σοφιά

Ας μη γίνει η οδύνη για την Αγια-Σοφιά, η κολυμβήθρα του Σιλωάμ για σχισματοαιρετικούς, αχειροτόνητους και παραχαράκτες της Ιστορίας.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Είναι γεγονός πως εκτός από τη “μαρτυρική” σιωπή από τον ένοικο του Φαναρίου για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ανακοινώσεις συμπαράστασης δίνουν και παίρνουν από όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Εκτός από τους “οφειλέτες” του Φαναρίου, οι οποίοι καθηκόντως έσπευσαν μήπως και συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα, και τους επαγγελματίες διπλωμάτες που δικαιολόγησαν το μισθό τους, έχουμε και μια κατηγορία που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι εκείνοι που εμείς χαρακτηρίζουμε ως the Incredibles.

Τέτοιοι είναι ο επικεφαλής της φερόμενης ως Νέας Ουκρανικής Εκκλησίας (Μακαριώτατος “Μητροπολίτης” Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος) και ο επικεφαλής της φερόμενης ως Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (κ. Στέφανος) με την επιστολή στήριξης προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Σε κάποια άλλη εποχή,  όταν το ορθόδοξο φρόνημα και η φιλοπατρία κυλούσαν στο αίμα των Ελλήνων, τέτοιες κίβδηλες επιστολές θα επιστρέφονταν στον αποστολέα τους ως απαράδεκτες. Του πρώτου ως σχισματικού και αχειροτόνητου και του δευτέρου ως σχισματικού και παραχαράκτη της ιστορίας.

Στην εποχή μας μάλλον θα τους ευχαριστήσει το Φανάρι,  θα τους προσφέρει άλλο ένα έρεισμα προς την ποθούμενη νομιμοποίηση.

Με τις κινήσεις αυτές και με την στάση αυτή,  βυθίζεται ολοένα και πιο βαθιά στην κινούμενη άμμο του Οικουμενισμού.

Ο Θεός βοηθός! 

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.