Επικαιρότητα

Θέλοντας να απαλλαγούν απ’ τα παιδιά, τα σφάζουν! Μέχρι και τον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης μπορεί να γίνει έκτρωση με τον νέο Ποινικό Κώδικα!

εικόνα άρθρου: Θέλοντας να απαλλαγούν απ’ τα παιδιά, τα σφάζουν! Μέχρι και τον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης μπορεί να γίνει έκτρωση με τον νέο Ποινικό Κώδικα!

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

… και μολονότι είναι εξαιρετικά κρίσιμες για την προστασία της ζωής του αγέννητου παιδιού, δεν έχουν γίνει ευρύτερα γνωστές…

Κάποτε έγραφε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Μανώλης: Σέ ὁλόκληρη τήν πλάση δέν ὑπάρχει πιό κακούργα μάνα ἀπό τή γυναίκα πού δολοφονεῖ τό παιδί της μέσα στά σπλάχνα της. Εἶναι τόσο βαρύ τό ἁμάρτημα πού ὑπάρχει εἰδικός χῶρος στήν Κόλαση γι αὐτήν. Δέν εἶναι μόνο ἡ αἰώνια τιμωρία πού θά ὑποστεῖ, ἀλλά εἶναι καί ἡ ψυχή αὐτοῦ τοῦ παιδιοῦ πού δέ βλέπει Φῶς Χριστοῦ. Κατακρεουργεῖται ἀπό δολοφόνους γιατρούς κατ’ ἐντολή ἄσπλαχνων γονιῶν καί μένει ἀδικημένο γιά πάντα. Οἱ βρωμεροί αὐτουργοί τοῦ τρομεροῦ αὐτοῦ ἐγκλήματος θά δώσουν λόγο στόν Ἰησοῦ Χριστό καί ἡ τιμωρία τους σέ αὐτήν τήν ζωή, ἀλλά καί τά βασανιστήρια στήν ἄλλη θά εἶναι τρομερά.
Τώρα νά ζητήσουν τό ἔλεος τοῦ Θεοῦ· μόνο αὐτό εἶναι ἱκανό νά ξεπλύνει τήν ἁμαρτία καί νά δώσει ἀνάπαυση στίς ψυχές τῶν βρεφῶν τῶν ἀμβλώσεων. Νά ζητήσουν τή συγχώρεση στό πετραχήλι τοῦ πνευματικοῦ, γιατί διαφορετικά δέν πρέπει νά ὀνομάζονται ἄνθρωποι.

Είναι φυσικό επακόλουθο της πολιτικής των σημερινών Κυβερνώντων η επέκταση του ορίου της διακοπής κύησης. Θα λέγαμε πως δεν αρκεί για τους τιμητές των φονιάδων της ανθρώπινης ζωής. Θα γινόταν ίσως αποδεκτό αν και μετά τους εννέα μήνες κύησης… επιτρεπόταν ο φόνος! Οι κατά τα άλλα πονόψυχοι κυβερνώντες μας είναι εκείνοι που κατά το παρελθόν τίμησαν τη γυναίκα σύμβολο για τη σφαγή τουλάχιστον διακοσίων χιλιάδων αγέννητων βρεφών. Στις 30 Ιουνίου 2017 πέθανε στο Παρίσι η Simone Veil σε ηλικία 89 ετών, μια «σπουδαία» γυναίκα που εξυμνήθηκε από τους υποστηρικτές των αμβλώσεων και της προώθηση του νόμου που τις νομιμοποίησε το 1974 (μεταξύ των οποίων ο Τσίπρας αλλά και ο Μητσοτάκης, που θρήνησαν στο twitter για την «μεγάλη απώλεια»). 

Σχετικά με το φοβερό έγκλημα του φόνου ανυπεράσπιστων παιδιών παραθέτουμε ένα ποίημα του σεβαστού γέροντος π. Μαξίμου Καραβά με τίτλο: “Εκτρώσεις – Παιδοκτονίες”.

Όλες οι μάνες φόνισσες κατήντησαν, Θεέ μου,

Με τις εκτρώσεις τις φρικτές που κάνουνε, Χριστέ μου.

Που χωρίς λύπησι, σκληρά, τα σπλάχνα τος σκοτώνουν

Και με τα χέρια των γιατρών τα σφάζουν και τα λιώνουν.

Θέλοντας να απαλλαγούν απ’ τα παιδιά, τα σφάζουν

Κι’ εγκληματούν εις τον Θεόν και την ψυχή κολάζουν.

Μάνες, δεν σκέπτεσθε ποτέ το φοβερό σας κρίμα,

Και χωρίς φόβο στέλλετε, αθώους εις το μνήμα;

Μάν’, οι ψυχές μας σας μιλούν βαθειά από τον Άδη,

Που μας εστείλατ’ άσπλαχνα, στο φοβερό σκοτάδι.

Για να σας πουν’ περίλυπα: «Μάνα, γιατί με σφάζεις,

Γιατί στους βόθρους με πετάς; Θεό δε λογαριάζεις;

Εσύ δε με συνέλαβες στα σπλάχνα σου, μητέρα;

Γιατί δεν μ’ άφησες να δω το φως και την ημέρα;

Γιατί επλήρωσες γιατρούς, φονιάδες, σατανάδες,

Π’ επάτησαν τον όρκο τους, για βρωμερούς παράδες;

Γιατί δεν μ’ επερίμενες να βγω, να σου γελάσω,

Και με τα δυο χεράκια μου να σε σφικταγκαλιάσω;

Το έγκλημα σ’ είναι φρικτό, ασσύγνωστο, μεγάλο,

Που σαν αυτό πιο φοβερό στον κόσμο δεν ειν’ άλλο.

Γιατροί και μάνες φόνισσες στην κόλασι θα πάτε

Και θα παιδεύεστε φρικτά, έτσι που μας πετάτε».

Γι’ αυτό πια σταματήσετε τις φοβερές εκτρώσεις,

Πριν απ’ τον κόσμο φύγετε και έχετ’ επιπτώσεις…

Μάνες, μετανοήστε, δάκρυα μαύρα χύσετε,

Πριν φύγετε από την ζωή κι αιώνια θρηνήσετε…

Ή Κόλασ’ είναι φοβερή για σας τους παιδοκτόνους,

Και δύσκολ’ η μετάνοια, για τους φρικτούς σας φόνους.

Ώ Κύριε του ουρανού, που τα παιδιά βλογούσες,

Όταν και Συ, ως άνθρωπος, στη γη περιπατούσες

Βοήθα τις μητέρες μας, πλέον να ανανήψουν

Και το κακό που κάνουνε γοργά να εξαλείψουν.

Να δούμε πάλι τα παιδιά να μας χαμογελούνε,

Και σαν μελωδικά πουλιά, γλυκά να κελαηδούνε.

Διαβάσαμε στο afistemenaziso.gr:


Μέχρι και τον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης μπορεί να γίνει έκτρωση με τον νέο Ποινικό Κώδικα!

Ο νέος Ποινικός Κώδικας (N. 4619/2019), ο οποίος τέθηκε σε εφαρμογή από την 1η  Ιουλίου του 2019, επέφερε μεταξύ πολλών άλλων και ορισμένες αλλαγές (βλ. κατωτέρω τον συγκριτικό πίνακα), που αφορούν στο άρθρο 304 με τίτλο: «διακοπή της κύησης», καθώς και στο συναφές άρθρο 305. Οι εν λόγω τροποποιήσεις διατηρήθηκαν και με την ακόμα πιο πρόσφατη (Νοέμβριος 2019) προσπάθεια βελτίωσης (;) του Ποινικού Κώδικα (Ν. 4637/2019), και μολονότι είναι εξαιρετικά κρίσιμες για την προστασία της ζωής του αγέννητου παιδιού, δεν έχουν γίνει ευρύτερα γνωστές λόγω της έμφασης που δόθηκε σε άλλες τροποποιήσεις που εξυπηρετούσαν την πολιτική–κομματική αντιπαράθεση.

Μέχρι πρότινος το ποινικό αδίκημα της «διακοπής της κύησης» τιμωρούνταν, κατά την πρώτη (1η) παράγραφο του άρθρου 304, με ποινή πέντε έως είκοσι (5–20) χρόνια κάθειρξης, ως κακούργημα. Με τη νέα διάταξη το πλαίσιο ποινής του συγκεκριμένου αδικήματος περιορίζεται αισθητά στα πέντε έως δέκα (5–10) έτη. Είναι βασική αρχή του Ποινικού Δικαίου ότι το ύψος της ποινής για κάθε αδίκημα καθορίζεται από τον νομοθέτη βάσει της σπουδαιότητας του εννόμου αγαθού, το οποίο κάθε ποινική διάταξη αποσκοπεί να προστατεύσει. Διαφορετικής βαρύτητας ποινές επέρχονται στα εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας, σε σχέση με αυτά κατά της σωματικής ακεραιότητας ή της ζωής λόγω της διαφορετικής ιεράρχησης τους ως, προστατευτέα έννομα αγαθά από τον νομικό μας πολιτισμό. Συνεπώς, από τη μεγάλη αυτή διαφοροποίηση του πλαισίου ποινής του αδικήματος της «διακοπής της κύησης», συμπεραίνουμε ότι πλέον για τον νομοθέτη η ζωή του αγέννητου εμβρύου έχει υποτιμηθεί βάναυσα.

Ακόμη μεγαλύτερης σημασίας είναι η επέκταση του χρονικού ορίου για την μη άδικη τεχνητή διακοπής κύησης, με την νέα τέταρτη (4η) παράγραφο περίπτωση γ’ του άρθρου 304. Κατά το προϊσχύσαν ρυθμιστικό καθεστώς, δεν θεωρούνταν άδικη η πράξη της διακοπής της εγκυμοσύνης σε περίπτωση που είχαν διαπιστωθεί με τα σύγχρονα μέσα προγεννητικής διάγνωσης ενδείξεις σοβαρής ανωμαλίας του εμβρύου, που επάγονται τη γέννηση παθολογικού νεογνού, αν δεν είχαν παρέλθει έξι (6) μήνες εγκυμοσύνης (24 εβδομάδες). Με τη νέα ρύθμιση εξαλείφθηκε το χρονικό όριο των έξι (6) μηνών και, επομένως, η τεχνητή διακοπή κύησης, υπό τις ίδιες με τις ανωτέρω προϋποθέσεις, μπορεί να λάβει χώρα μέχρι και τον ένατο (9ο) μήνα της εγκυμοσύνης (ως «late-term abortion» αναφέρεται στη διεθνή ορολογία)!

Τέλος, καταργείται πλέον το αδίκημα της πρώτης (1ης)παραγράφου του άρθρου 305 του προγενέστερου Ποινικού Κώδικα, βάσει του οποίου τιμωρούνταν με φυλάκιση έως δύο (2) ετών όποιος δημόσια ή με την κυκλοφορία εγγράφων, εικόνων ή παραστάσεων ανήγγειλε ή διαφήμιζε φάρμακα ή άλλα αντικείμενα ή άλλους τρόπους ως κατάλληλους να προκαλέσουν τεχνητή διακοπή της εγκυμοσύνης ή προσέφερε με τον ίδιο τρόπο υπηρεσίες δικές του ή άλλου  για την εκτέλεση ή την υποβοήθηση της διακοπής της εγκυμοσύνης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Σχετικά άρθρα

Halloween στα ελληνικά σχολεία

Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου Μοντέρνα παιδαγωγική! Μόνο να περνάμε καλά! Αφού περνάμε καλά, όλα καλά! Για τους περισσότερους από εμάς η 1η Νοεμβρίου που πλησιάζει δεν σήμαινε τίποτα. Το φθινόπωρο χρωματιζόταν...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.