Ελευθέριος Κοσμίδης

Θέλουν μια Ορθοδοξία για τα πανηγύρια (…των παπικών)

εικόνα άρθρου: Θέλουν μια Ορθοδοξία για τα πανηγύρια (…των παπικών)
Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη

Η παρουσία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στα περίχωρα του Μιλάνου ούτε τυχαία ήταν, ούτε άνευ σημασίας


«Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος την Πέμπτη, 4 Ιουλίου, μέσω του αερολιμένα της πόλης του Μιλάνου, πραγματοποίησε τριήμερη επίσκεψη στην Επισκοπή της Ιβρέας, προσκεκλημένος του Επισκόπου της κ. Edoardo Aldo Cerrato, προκειμένου να παραστεί σε εκκλησιαστικές εκδηλώσεις, προς τιμήν του Αγίου ιερομάρτυρος Σαβίνου, Επισκόπου και Προστάτου της Ιβρέας».

Η εξέλιξη στις Πατριαρχικές εκλογές στη Βουλγαρία δυσαρέστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Ο ίδιος αφού συρρίκνωσε (στα όρια της εθιμοτυπικής αγένειας) την επίσκεψη του στη Άρτα, πέταξε για τη Σόφια σχεδόν σίγουρος για την επικράτηση του φιλοσχισματικού υποψηφίου. 

Όταν όμως το αποτέλεσμα έφερε «τούμπα» τις πατριαρχικές προσδοκίες, εκείνος όπου φύγει φύγει, δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα, ήταν άφαντος, αν και προσκεκλημένος στην προγραμματισμένη πρώτη λειτουργία του νεοεκλεγέντος Πατριάρχη της Βουλγαρίας.

Μετά το εκκλησιαστικό «στραπάτσο» εκεί, η επόμενη προγραμματισμένη επίσημη επίσκεψη του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως έμοιαζε με επίσκεψη σε «ιαματικά λουτρά».

Είναι διάσημες οι φολκλορικές ατραξιόν της περιοχής με άλογα, που προσελκύουν πλήθος τουριστών στο πανηγύρι του San Sabino.

Άραγε νοστάλγησε τη χάρη των καβαλάρηδων στο Νέο Σούλι Σερρών αλά Ιταλικά και παραβρέθηκε ως επίσημος προσκεκλημένος στην Ιβρέα της Ιταλίας;

Μόνο που αυτές οι επιλογές οδηγούν την Ορθοδοξία στο νέο Ζάλογγο των συμπροσευχών με αιρετικούς, στην επιχειρούμενη καθιέρωση του κοινού εορτασμού του Πάσχα με τους παπικούς, κατά παράβαση των κανόνων της Πρώτης εν Νικαία Οικουμενικής Συνόδου και τελικά στο μιαρό κοινό ποτήριο.

Είναι τραγικό να παρακολουθούμε τέτοιες εξελίξεις να επισυμβαίνουν αδιαμαρτύρητα στην Ορθοδοξία…

Όσο οι βλάσφημες αντικανονικές συμπροσευχές με αιρετικούς τελούν υπό την ανοχή και τη σιωπή των λοιπών Επισκόπων, μόνο χειρότερες εικόνες θα βλέπουμε.

Καλή Μετάνοια!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Επίτιμος της Πρέβεζας
Ο νέος Πατριάρχης Βουλγαρίας Δανιήλ και η «άτακτη φυγή» (;) του Πατριάρχη Βαρθολομαίου

Σχετικά άρθρα

Οι πρασινάδες της οικουμενιστικής κλιματικής αλλαγής

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Για να αγαπήσεις εν αληθεία την κτίση, θα πρέπει να αγαπάς και να λατρεύεις ορθά τον Παντοδύναμο Δημιουργό Η είδηση O Πατριάρχης Βαρθολομαίος [1] σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.