Επικαιρότητα

«Θεματικής Εβδομάδας» συνέχεια: Ποιων “ανθρώπινα δικαιώματα” και ποια “δημοκρατική συνύπαρξη”

εικόνα άρθρου: «Θεματικής Εβδομάδας» συνέχεια: Ποιων “ανθρώπινα δικαιώματα” και ποια “δημοκρατική συνύπαρξη”

Η παρούσα Κυβέρνηση θέσπισε εδώ και δύο χρόνια την υποχρεωτική διδασκαλία ορισμένων θεμάτων στα σχολεία, που την ονόμασε ¨Θεματική Εβδομάδα”. Για την ύλη της διαμαρτυρήθηκαν χιλιάδες πολίτες, γονείς, εκπαιδευτικοί και ειδικοί ψυχικής υγείας, αλλά η Κυβέρνηση τους αγνόησε πλήρως. Και εφέτος, η “Θεματική Εβδομάδα 2018-2019” υλοποιείται αναπτύσσοντας μεταξύ άλλων τα θέματα: «Δημοκρατική Συνύπαρξη και Ανθρώπινα Δικαιώματα» και «Έμφυλες ταυτότητες».(http://www.iep.edu.gr)

Σε προηγούμενη επιστολή μας επισημαίνουμε τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζει η διδασκαλία των “ΕΜΦΥΛΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ”. Ένα από τα βασικά ατοπήματα είναι η παρουσίαση του φύλου μόνον από την άποψη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, παραβλέποντας ολοκληρωτικά την σημασία της βιολογίας.

Η βαρύτητα που δίνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στα “δικαιώματα” φαίνεται και από το ότι διδάσκονται σε έναν επιπλέον άξονα: «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ», όπου και πάλι διδάσκονται θέματα σχετικά με το φύλο (http://www.iep.edu.gr)

Το τι ακριβώς εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως “ανθρώπινα δικαιώματα” αποκαλύπτεται από την απαίτηση να εκπροσωπούνται στην Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) τα άτομα ΛΟΑΤΚΙ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφιλόφιλοι, Τρανσέξουαλ, Κουίρ, Ιντερσεξ) με 6 αντιπροσώπους (!) και οι Ρομά με 3 (!), κατά παράβαση κάθε αρχής ισότητας έναντι των λοιπών φορέων προστασίας των δικαιωμάτων που είναι ήδη μέλη της ΕΕΔΑ και διαθέτουν μόνο μια ψήφο στην Ολομέλειά της.

Η νομοθέτηση προχώρησε χωρίς δημόσια διαβούλευση, χωρίς ποτέ, από πριν, η Κυβέρνηση, να ενημερώσει, συγκεκριμένα, την ΕΕΔΑ γι αυτήν και μολονότι με την από 27.11.2018 ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειάς της τάχτηκε κατά κάθε μεμονωμένης ρύθμισης και ήδη, με την με την από 28.3.2019 Δήλωσή της, απέκρουσε και τη συγκεκριμένη ρύθμιση, καταγγέλλουσα τόσο τη διαδικασία που ακολουθήθηκε όσο και την ουσία της ρύθμισης (https://www.tovima.gr).

Η ωμή παρέμβαση στην Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) προκάλεσε την παραίτησή του προέδρου της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου κ. Γ. Σταυρόπουλου, που κάνει λόγο για «υπεροψία της εκτελεστικής εξουσίας και αυταρχισμό στη λήψη και εφαρμογή των αποφάσεών της», επισημαίνοντας πως «η παραίτηση μου είναι πλέον η μόνη αξιοπρεπής αντίδραση στην απαξίωση της ΕΕΔΑ και εμού προσωπικά ως εκλεγμένου Προέδρου του Εθνικού Θεσμού Δικαιωμάτων». (https://www.tovima.gr) δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο μιας ΔΗΘΕΝ πολιτικής, που άλλα διδάσκει, κι άλλα πράττει. Διδάσκει δήθεν «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ», και πράττει “ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΉ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ”.

Έτσι, στο όνομα των δικαιωμάτων καταργεί την ισοτιμία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ποιοί θα σεβαστούν πλέον τις αποφάσεις μιας παραμορφωμένης εκπροσώπησης; Με ευθύνη της Κυβέρνησης και των ΛΟΑΤΚΙ οργανώσεων η ΛΟΑΤΚΙ ταυτότητα αποκτά ξανά αρνητικό πρόσημο: αυθαιρεσία, ετσιθελισμό, αντιδημοκρατικότητα, καταπάτηση των δικαιωμάτων των άλλων. Γιατί αυτοί που κόπτονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα τα καταλύουν; Γιατί αυτοί που δηλώνουν θύματα γίνονται θύτες; Γιατί τα δικαιώματα των παιδιών και των γονέων καταπατούνται; Γιατί οι ΛΟΑΤΚΙ και οι Ρομά είναι πιο σημαντικοί από τους άλλους; Τι σημαίνει για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η ¨ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ”; Να εξουσιάζει αυθαίρετα, να περιφρονεί τους θεσμούς, να φέρεται αυταρχικά, να καταργεί την ισότητα των πολιτών και να παρακάμπτει τις δημοκρατικές διαδικασίες; (Σύντροφοι, αυτό κάπως αλλιώς λέγεται!)

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.