Επικαιρότητα

Θεσσαλονίκη Europride – Γίναμε Σόδομα και Γόμμορα

εικόνα άρθρου: Θεσσαλονίκη Europride – Γίναμε Σόδομα και Γόμμορα
Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου

40.000 άτομα, εκδηλώσεις, επώνυμες παρουσίες και εκπλήξεις


Το Europride στη Θεσσαλονίκη φέτος, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου που αναγνωρίζει γάμο και τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια, δείχνει πόσο έχει προχωρήσει η αποστασία. Και δυστυχώς το θέατρο της αποστασίας είναι η Ελλάδα και μάλιστα η αγιοτόκος Θεσσαλονίκη.

Η ομοφυλοφιλία είναι μέρος μιας εισαγόμενης μασονικής ατζέντας (1) που εκτυλίσσεται στην ορθόδοξη χώρα μας ελέω του Οικουμενισμού. Γιατί στην Ελλάδα πρώτα έπρεπε και πρέπει να πέσουν οι πνευματικές ορθόδοξες αντιστάσεις, εκ των έσω- την διοικούσα Εκκλησία- και έπειτα να διαβρωθεί ο κοινωνικός ιστός.

Επί δέκα σχεδόν μέρες η πόλη μας, η Θεσσαλονίκη, εξ ονόματος του εμπορικού κέρδους, θα βαφτεί στα χρώματα του ουράνιου τόξου, χωρίς καμία αντίδραση από την τοπική Εκκλησία! Με την επίφαση της νομιμότητας- αφού πέρασε από τη Βουλή ο επαίσχυντος νόμος (2)- πόσες ψυχές θα παρασυρθούν στην ψεύτικη αυτή ευδαιμονία και χαλαρότητα μιας δεκαήμερης φιέστας- γιορτής-φεστιβάλ; Πόσα νέα παιδιά θα μολυνθούν από τους πανηγυρισμούς του διαβόλου! “Η πανευρωπαϊκή γιορτή συμπερίληψης και ορατότητας, που θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 21 ώς το Σάββατο 29 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται να γεμίσει την πόλη με επισκέπτες από πολλές περιοχές της Ευρώπης. Οι διοργανωτές περιμένουν περίπου 40.000 – 50.000 επισκέπτες τις ημέρες των εκδηλώσεων του θεσμού”, διαβάζουμε στα σάιτ.

Φέτος, περισσότερες θα είναι και οι συναυλίες που θα πλαισιώσουν τη γιορτή συμπερίληψης, ενώ αρκετά είναι και τα ονόματα από την ελληνική και τη διεθνή σκηνή (αλλά και τη σκηνή της Eurovision) που αναμένεται να παρευρεθούν. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να έχουμε και όνομα-έκπληξη από τη φετινή Eurovision, που θα ανακοινωθεί επίσημα τις επόμενες ημέρες.”

Το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης είναι πολύ γεμάτο και διαφορετικό από τις άλλες χρονιές, ενώ σημαντικές είναι και οι δράσεις που θα βρίσκονται σε εξέλιξη όλη την εβδομάδα.

Παρουσιαστές της μεγάλης συναυλίας του Σαββάτου που θα πραγματοποιηθεί, όπως όλες φέτος, θα είναι ο Γιώργος Καπουτζίδης και ο Φώτης Σεργουλόπουλος. Οι “σοβαροί επώνυμοι ” θα δώσουν άλλοθι στην αμαρτία….

Το παρόν στις συναυλίες θα δώσουν μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, όπως η Έλενα Παπαρίζου και η Κατερίνα Στικούδη.

Στο πλαίσιο του EuroPride διοργανώνεται και το Συνέδριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Conference), από τις 26 ως τις 28 Ιουνίου στο Ολύμπιον, όπου θα κάνουν εισηγήσεις σημαντικά ακαδημαϊκά ονόματα, μέλη της κυβέρνησης, αλλά και της κοινότητας. Επίσης, αρκετοί κινηματογράφοι της πόλης θα δείχνουν ταινίες του Pride καθόλη τη διάρκεια του 10ήμερου, ενώ σε πολλά καταστήματα εστίασης θα γίνουν τα καθιερωμένα πάρτι του θεσμού.

Σλόγκαν της φετινής διοργάνωσης είναι το «Persevere, Progress, Prosper» (Επιμονή, Πρόοδος, Ευημερία), το οποίο αντανακλά τρία σημαντικά στοιχεία, τρεις πυλώνες πάνω στους οποίους χτίζεται το κίνημα. «Επιμονή, γιατί η κοινότητά μας αντιμετωπίζει διαρκώς διακρίσεις και αποκλεισμούς και ωστόσο παραμένει ισχυρή και ακμαία. Πρόοδος, επειδή ο αγώνας μας είναι ένα εποικοδομητικό βήμα προς τα εμπρός, χτίζουμε μια καλύτερη και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνία. Ευημερία, γιατί στόχος μας είναι η ευημερία όλων. Είναι γεγονός ότι η ισότητα αποτελεί προϋπόθεση για μια ευημερούσα κοινωνία», σημειώνουν. «Aπό μια κουλτούρα όπου οι queer φωνές έπρεπε να αποσιωπούνται, η Ελλάδα έχει προχωρήσει μπροστά και τώρα βρίσκεται στο κατώφλι της ισότητας των γάμων και ηγείται θετικών αλλαγών σε μια περιοχή που προηγουμένως συνδεόταν με την έλλειψη ανάπτυξης», προσθέτουν.

Φέτος, για τη διευκόλυνση των επισκεπτών, ο θεσμός συνεργάζεται με ορισμένα καταλύματα, τα οποία προσφέρουν κάποια έκπτωση για όσους έρθουν για το EuroPride. Αναμένεται μεγάλο μέρος των καταλυμάτων της πόλης να έχει υψηλή πληρότητα, και, πιθανώς, να έχουμε και sold out. Ειδικότερα, hostel και δωμάτια πόλης που συνεργάζονται με τον θεσμό σημειώνουν πως αναμένουν πληρότητες που θα φτάσουν στο 90%.

Επιπρόσθετα θα υπάρχει αυξημένη ασφάλεια προς αντιμετώπιση των αντιδράσεων που αναμένονται ότι θα υπάρξουν. “Έχουν γίνει οι απαραίτητες επαφές και τα μέτρα αναμένονται να είναι αυξημένα καθόλη τη διάρκεια του EuroPride καθώς, όπως αναφέρουν, το ζήτημα δεν αφορά μόνο τις αντισυγκεντρώσεις, που ενδεχομένως να πραγματοποιηθούν, αλλά την «αρμονική συμβίωση όλων των ατόμων» στην πόλη”.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του οποίου τελεί το EuroPride, στηρίζει οικονομικά τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες, αλλά και την προβολή της δράσης για την προσέλκυση επισκεπτών στην πόλη. Αρκετοί από τους επισκέπτες σκοπεύουν να συνδυάσουν την παραμονή τους στη Θεσσαλονίκη για το EuroPride με εκδρομές σε κοντινούς προορισμούς, όπως η Χαλκιδική και η Πιερία.

Με ποιό δικαίωμα τα χρήματα δημοτών και πολιτών θα πάνε σε αυτό τον σκοπό χωρίς να ερωτηθούν; Με πιο δικαίωμα απασχολείται η ήδη υποστελεχωμένη αστυνομία για τόσο μεγάλο διάστημα για αυτό τον σκοπό σαν να μην έχουμε άλλα σοβαρά προβλήματα;

Μας ενδιαφέρει να παραμείνει καλή η εικόνα της πόλης και για αυτό και οι αρχές αναμένεται να λάβουν αρκετά μέτρα, για να αποφευχθούν εκδηλώσεις μίσους και βίας”, τόνισε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού, Βασίλης Γάκης, χωρίς να ντραπεί.

Παράλληλα, στην πόλη θα φτάσουν αρκετοί πρεσβευτές από χώρες, όπως οι ΗΠΑ, η Ολλανδία, η Γερμανία κτλ.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ένα γιγάντιο πανό τοποθετήθηκε στην πρόσοψη του δημαρχείου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του επερχόμενου εορτασμού του EuroPride!

Κρίμα για τον κ.Αγγελούδη! Πρέπει να γνωρίζει ότι αρκετοί Θεσσαλονικείς στράφηκαν σε αυτόν, για να αποφύγουν τις μεθοδεύσεις προηγούμενων δημάρχων πάνω στο ζήτημα του γκέι πράιντ. Τελικά μπροστά του οι προηγούμενοι δήμαρχοι ήταν αγγελούδια! Δεν έχουμε επιτέλους την δύναμη να σταματήσουμε κάτι, έστω κι αν έχουμε δεσμευτεί από παλαιότερα γι’ αυτό; Που είναι η δύναμη του λαού; Της λαϊκής κυριαρχίας και των εκλεγμένων αρχόντων του λαού; Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε πως “Κάθε εξουσία πηγάζει από τον λαό και ασκείται υπέρ αυτού και του Έθνους”, άρθρο 1 του Συντάγματος. Φυσικά ακόμη αναζητάται η ορθόδοξη αντίδραση από μεριάς της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης. Ελπίζουμε να μην την δούμε να εκπροσωπείται σε κάποιο event….

  • [1] https://eshop.agiosiosif.gr
    (σσ. Στο βιβλίο αυτό στην σελ.587 διαβάζουμε ότι έχει προταθεί να γίνει η αγιοτόκος Θεσσαλονίκη παγκόσμια πόλη των ομοφυλόφιλων).
  • [2] https://www.olympia.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Σχετικά άρθρα

To ΑΠΘ εάλω;

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη. Αυτό που περιμένουμε από τα Πανεπιστήμια είναι να προάγουν την πνευματική πρόοδο κι όχι την ηθική παρακμή και κατάπτωση

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.