Επικαιρότητα

Θρησκευτική διπλωματία και ο διωγμός των Ορθοδόξων στο όνομα της «ειρήνης»

εικόνα άρθρου: Θρησκευτική διπλωματία και ο διωγμός των Ορθοδόξων στο όνομα της «ειρήνης»

Το Φανάρι και η διαμόρφωση της πολιτικής της Ουάσινγκτον έναντι της Ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Σε συνεδρία του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών με θέμα τη «Θρησκευτική Διπλωματία» συμμετείχε ο Μητρ. Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, την 11η Απριλίου [1].

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στις πρωτοβουλίες του αμερικανοκίνητου Πατριαρχείου Κων/πόλεως για την προώθηση του διαλόγου με τις λοιπές Αιρέσεις και Ομολογίες, καθώς και στον τομέα του ακαδημαϊκού διαλόγου με τον Ιουδαϊσμό και το Ισλάμ, με απώτερο σκοπό την επικράτηση της «ειρήνης» και της καταλλαγής.

Επιπροσθέτως, ο κ. Εμμανουήλ αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την απονομή της Ψευδοαυτοκεφαλίας στο παρα-εκκλησιαστικό μόρφωμα των σχισματικών της Ουκρανίας (που με τη συνέργεια του καθεστώτος Ζελένσκι επιχειρεί την διάλυση της Ουκρανικής Εκκλησίας).

Στο πάνελ για τη Θρησκευτική Διπλωματία συμμετείχαν τέσσερις ακόμα ομιλητές, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και η κ. Ελισάβετ Προδρόμου, γνωστή για τη συμμετοχή της στη Ψευδοσύνοδο της Κρήτης (Ιούνιος 2016) ως μέλος της αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Διωγμός των Ορθοδόξων της Ουκρανίας στο όνομα της «ειρήνης» με την υποστήριξη των ΗΠΑ

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο και ο Χαλκηδόνος Εμμανουήλ στο όνομα μίας κατευθυνόμενης ΝΑΤΟϊκής «ειρήνης» που εξυπηρετεί τα στρατηγικά συμφέροντα των ΗΠΑ, καταδικάζει σε αφανισμό τους μάρτυρες πιστούς της Ουκρανίας και μολύνει το σώμα του Ορθόδοξου κόσμου με το δηλητήριο της σχισματοαίρεσης.

Η ειδική σύμβουλος του Οικ. Πατριαρχείου στη Ψευδοσύνοδο της Κρήτης κ. Ελισάβετ Προδρόμου και ο τέως Αμερικανός Πρέσβης στην Ουκρανία και την Ελλάδα, Τζέφρυ Πάιατ, αποτελούν τα πρόσωπα-κλειδιά.

Η ειδική σύμβουλος του Οικ. Πατριαρχείου στη Ψευδοσύνοδο της Κρήτης και το πρόγραμμα ηγεσίας

Το βιογραφικό της κ. Ελισάβετ Προδρόμου αποκαλύπτει ότι ανάμεσα στα υπόλοιπα έχει συνεργαστεί και με τις μυστικές υπηρεσίες της Αμερικής.

Συγκεκριμένα, κατά το παρελθόν:

– Έχει συνεργασθεί ως σύμβουλος στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΠΑ, την «Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών» των ΗΠΑ (DIA), την «Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών» των ΗΠΑ (CIA), το NATO, τον ΟΗΕ, υπουργεία και Μ.Κ.Ο. διαφόρων ευρωπαϊκών χωρών [2].

– Διετέλεσε Αντιπρόεδρος και μέλος στην Επιτροπή των ΗΠΑ για την Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία (2004-2012).

– Ήταν μέλος της Ομάδας Εργασίας του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για την Θρησκεία και την Εξωτερική Πολιτική (2011-2015).

– Συμμετείχε στη Ψευδοσύνοδο της Κρήτης (Ιούνιος 2016) ως μέλος της αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με την ιδιότητα του «ειδικού συμβούλου».

Δημιούργησε το πρόγραμμα «Faith-Based Leadership in a Turbulent World» (Ηγεσία βασισμένη στην πίστη σε ένα ταραγμένο κόσμο) το οποίο υποστηρίχθηκε από την Πρεσβεία των ΗΠΑ και εστίασε στην ανάπτυξη ηγεσίας στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία (Ιούνιος 2022).

State Depatment και το μέλλον της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην ατζέντα των ΗΠΑ

Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι του 2016, το State Department ανέθεσε στην Δρ. Ελισάβετ Προδρόμου την προετοιμασία του κ. Τζέφρι Πάιατ ώστε να γίνει Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Ο Αμερικανός Πρέσβης λίγες ώρες πριν τη λήξη της θητείας του, τον Μάιο του 2022, αφού ευχαρίστησε την κ. Προδρόμου για τα έξι χρόνια συνεργασίας και εκπαίδευσης, αποκάλυπτε ότι το μέλλον της Ορθόδοξης Εκκλησίας ήταν στην ευρύτερη ατζέντα που επιδιώκουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, στην προσπάθειά τους να οικοδομήσουν μια Ευρώπη «ολόκληρη», «ελεύθερη» και «ειρηνική».

Το Φανάρι και η διαμόρφωση της πολιτικής της Ουάσινγκτον έναντι της Ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας

Τον Φεβρουάριο του 2023, ο κ. Τζέφρι Πάιατ με την ιδιότητα του Αμερικανού υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τους Ενεργειακούς Πόρους, κατά την ομιλία του στην ετήσια διάλεξη για [επιλεκτικά και πολιτικά στοχευμένα] «ανθρώπινα δικαιώματα» και τις [γεωστρατηγικά καθοδηγούμενες] «θρησκευτικές ελευθερίες» υπογράμμιζε τον «ζωτικής σημασίας» [γεωπολιτικό] ρόλο του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και των συν αυτώ στην Ουκρανία:

«Έχοντας υπηρετήσει ως πρέσβης των ΗΠΑ εννέα χρόνια στην Ουκρανία και την Ελλάδα, έχω άμεση εικόνα της ηγεσίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου και προσωπικά του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου. Η υποστήριξη του Παναγιωτάτου για την Ουκρανία ήταν ζωτικής σημασίας».

Ταυτόχρονα αποκάλυπτε τις διαβουλεύσεις που είχε με τον Μητροπολίτη Χαλκηδόνος Εμμανουήλ και τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, κατά τη διαμόρφωση της πολιτικής της Ουάσιγκτον έναντι της σχισματοαιρετικής Ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας, δηλαδή του «εκκλησιαστικού» ναζιστικού μορφώματος που εκπορεύθηκε από το Φανάρι.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Ο πρώην Αμερικανός Πρέσβης αποκαλύπτει τον ρόλο του Οικ. Πατριάρχη στην Ουκρανία
Τζέφρι Πάιατ: Το μέλλον της Ορθοδοξίας στην ατζέντα των ΗΠΑ και ο ρόλος της κ. Προδρόμου Ελισάβετ
Επέλαση των ΗΠΑ σε τρεις ελληνόφωνες Εκκλησίες μέσω ειδικού προγράμματος ηγεσίας

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.