Επικαιρότητα

Θρησκευτικός αχταρμάς σε συνέντευξη ηθοποιού

εικόνα άρθρου: Θρησκευτικός αχταρμάς σε συνέντευξη ηθοποιού
Γράφει η “Ερατώ”

«Προσκυνάω όλους τους θεούς, στο δωμάτιό μου έχω και τον Άγιο Γεώργιο και τον Βούδα»


Tα τελευταία χρόνια ο χώρος της τηλεόρασης, του κινηματογράφου και του θεάτρου παρουσιάζει πρόσωπα που μετεστράφησαν, κατά θαυμαστό τρόπο, στον Κύριό μας Ιησού Χριστό, είτε μέσω ενός θαύματος που βίωσαν, είτε ως βιωματική αποκάλυψη του Κυρίου στη ζωή τους. Ένα από τα πλέον αξιοθαύμαστα παραδείγματα τέτοιας μεταστροφής, είναι αυτή του κου Σερβετάλη, ο οποίος ορθοδοξεί και ορθογνωμεί περισσότερο και καλύτερα από πολλούς σύγχρονους θεολόγους.

Δυστυχώς, όμως, η πλειοψηφία αυτών των προσώπων ή βρίσκονται σε σύγχυση, ή δηλώνουν άθεοι, αγνωστικιστές ή το πολύ-πολύ «πιστοί» σε μία ανώτερη δύναμη, σε έναν «ανώνυμο θεό». Ένας από αυτούς είναι και ο, κατά τα άλλα, συμπαθής ηθοποιός Γ. Καραμίχος, ο οποίος, προσφάτως, έδωσε συνέντευξη για ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε.

Σε ερώτημα της δημοσιογράφου αν πιστεύει πως γιατρεύτηκε εξαιτίας θαύματος εκ Θεού, δεν απάντησε με παρρησία «ναι, δοξάζω τον Θεό γι’αυτό», αλλά λέγοντας ότι είναι «ευγνώμων στο σύμπαν». Παραδέχτηκε ότι δεν θεωρεί, μεν, τον εαυτό του άθεο, αλλά πιστό, μα παρόλα αυτά ενάντιο στις απανταχού θρησκείες («δεν εκτιμώ τη θρησκεία και τους καρεκλοκένταυρους που πρεσβεύουν τις περισσότερες»).

Στα λόγια του διακρίνεται ένα πνεύμα οικουμενισμού και πανθρησκείας –χωρίς, βεβαίως, να ισχυριζόμαστε πως ο άνθρωπος είναι υποστηρικτής της νέας εποχής. Ίσως αυτό να οφείλεται στην άγνοια, την αδιαφορία του να μάθει την αλήθεια, ή στην επιρροή του χώρου μέσα στον οποίο κινείται. Παρατηρούμε ένα πνεύμα «θρησκευτικού αχταρμά» -«προσκυνάω όλους τους θεούς, σε όποιο μέρος κι αν πάω», «έλα να δεις τον βωμό που έχω στο δωμάτιό μου, με εικόνες του Χριστού, της Παναγίας, του Αγίου Γεωργίου, τον Βούδα, τους μικρούς βούδες, τα κομποσχοίνια, τα διάφορα θεραπευτικά τζέιντ, τις πυραμίδες από το Μεξικό, καθώς και το Κοράνι. Και, φυσικά, τις προσευχές του Κυπριανού, γιατί είναι κατά της βασκανίας».

Ο πιστός λαός είναι ήδη αρκετά μπερδεμένος, αναμφίβολα έχει ανάγκη τον θείο φωτισμό. Οι σημερινοί, βαπτισμένοι, χριστιανοί – ειδικώς οι νεώτερες γενεές- είμαστε ακατήχητοι. Μία πνευματική σύγχυση, σε συνδυασμό με άγνοια βασικών θεμάτων της πίστης μας, μας χαρακτηρίζει. Φυσικά, μόνον ο Πατήρ ημών ο Ουράνιος – «ο ετάζων νεφρούς και καρδίας» – είναι καρδιογνώστης και ξεχωρίζει ποίος εξ ημών είναι καλοπροαίρετος, αδιάφορος, αγνώμων, εμφορούμενος από το πονηρό πνεύμα, θύμα της πλάνης. Εμείς, το μόνο που μπορούμε να ζητήσουμε από τον Κύριο και την Υπεραγία Θεοτόκο και Μητέρα μας είναι να φωτίζουν αυτές τις ψυχές.

Να τις φωτίζουν και να τις δυναμώνουν, ώστε να βρουν κάποτε τον δρόμο προς την Αλήθεια. Να ξεμπερδέψουν το κουβάρι του οικουμενιστικού τρόπου σκέψης. Να επιστρέψουν στην Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική μας Εκκλησία, στην πίστη και «την αγάπη την πρώτη», στην Αγία Ορθοδοξία μας. «Για του Χριστού την πίστη την Αγία» να πορεύονται εφεξής.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Προσβολή της πίστης τις Άγιες μέρες του Δωδεκαημέρου από το χώρο του θεάτρου
Η εβραία Ντέμι Μούρ έγινε νονά σε ορθόδοξη βάπτιση!
Αποκαλυπτικός ο Άρης Σερβετάλης: Έτσι στράφηκα στον Θεό

Σχετικά άρθρα

Αυστραλιανές κολακίες και φιλοφρονήσεις

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Εάν λοιπόν οι κ.Βαρθολομαίος και κ.Μακάριος επιθυμούν να γίνουν επόμενοι τοις Αγίοις Πατράσι και διάδοχοι του Αγίου Αποστόλου Βαρθολομαίου, θα πρέπει να τον μιμηθούν χωρίς να κάνουν εκπτώσεις στην Πίστη

Οι οικουμενιστές κινούνται από δαιμονική αγάπη [mp3 2019]

Κήρυγμα τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη. Γιά τούς οἰκουμενιστές, ὑπέρτατος κανόνας, πάνω ἀπό τίς ἀποφάσεις τῶν Οἰκουμενικῶν Συνόδων, εἶναι τό διαστρεβλωμένο καί κατασυκοφαντημένο “ἵνα πάντες ἕν ὦσι”

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.