Επικαιρότητα

Τι δεν κατάλαβε ο π. Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος;

εικόνα άρθρου: Τι δεν κατάλαβε ο π. Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος;

Την άδικη δίωξη των δύο ομολογητών κληρικών του, θα την πάρει μαζί του… σαν προίκα ο παραιτηθείς Επίσκοπος…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο πρώην Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος Ρούσσας, έδωσε στη δημοσιότητα την τελευταία του ποιμαντορική εγκύκλιο απευθυνόμενος στον Ιερό κλήρο και στον πιστό λαό της Μητροπόλεώς του.

Αναρωτιόμαστε τι μπορεί να πρωτοσχολιάσει κανείς σε αυτή την εγκύκλιο… Ίσως τελικά να δίνουμε περισσότερη αξία σε ανθρώπους που όπως αποδεικνύεται με τη στάση τους, δεν την αξίζουν.

Ένα μόνο σημείο θα θίξουμε, την εντυπωσιακή απουσία αναφοράς στο μείζον θέμα Πίστεως που απειλεί την Ορθοδοξία, την παναίρεση του οικουμενισμού και τους οικουμενιστές Επισκόπους.

Το περιμέναμε άλλωστε μια και για την μητρόπολη Θεσσαλονίκης, αίρεση αποτελούν μόνον οι μάρτυρες του Ιεχωβά…

Κατά συνέπεια η ποιμαντορία του κ.Ανθίμου στην Αγιοτόκο Θεσσαλονίκη, στιγματίστηκε ανεξίτηλα από τις άδικες διώξεις δύο ομολογητών κληρικών του, του μακαριστού π. Νικολάου Μανώλη και του ομότιμου καθηγητή ΑΠΘ και λαμπρού πατρολόγου πρωτ/ρου π. Θεοδώρου Ζήση.

Η Αποτείχιση του π. Νικολάου, έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης αλλά και στην Εκκλησία της Ελλάδος. Προηγήθηκε η αποδοχή των αποφάσεων της Ψευδοσυνόδου της Κρήτης από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος και η κυκλοφόρηση έπειτα από λίγους μήνες σχετικής εγκυκλίου της Ιεράς Συνόδου.

Η διανομή του εντύπου αυτού “προς τον λαό”, υπήρξε η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οικονομίας και οδήγησε τον π. Νικόλαο στην Αποτείχιση και την διακοπή μνημοσύνου του επισκόπου του κ. Ανθίμου, ο οποίος πρωτοστάτησε στην αποδοχή των αποφάσεων της ψευδοσυνόδου.

Θα περιμένω έτσι μέχρι να ταρακουνηθεί ο Μητροπολίτης μου και να καταδικάσει τον Οικουμενισμό, τις αποφάσεις της ψευδοσυνόδου της Κρήτης και τις αιρετικές δράσεις του Φαναρίου. Αν επιστρέψει στην Ορθόδοξη πορεία από την αιρετική διαδρομή που επέλεξε να ακολουθήσει τότε πάλι θα αρχίσω να μνημονεύω το όνομά του στις ιερές ακολουθίες”.

Δύο εβδομάδες μετά, την Κυριακή της Ορθοδοξίας, ακολούθησε τον π. Νικόλαο στην Αποτείχιση, την λεγομένη και αγία ανυπακοή και ο π. Θεόδωρος Ζήσης, εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Αντωνίου Θεσσαλονίκης και ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης.

Αναφέρει στη Δήλωση Διακοπής Μνημοσύνου ο πρωτ/ρος π Θεόδωρος Ζήσης:

Παναγιώτατε,

Μετὰ λύπης, ἀλλὰ καὶ πολλῆς πνευματικῆς χαρᾶς καὶ εὐφροσύνης, ἐπιθυμῶ διὰ τοῦ παρόντος νὰ σᾶς γνωστοποιήσω ὅτι, ἀκολουθώντας τὴν Ἀποστολικὴ καὶ Πατερικὴ Παράδοση στὸ θέμα τῆς κοινωνίας μὲ τοὺς αἱρετικούς, διακόπτω τὴ μνημόνευση τοῦ ὀνόματός σας στὶς ἱερὲς ἀκολουθίες, γιατὶ σεῖς καὶ πολλοὶ ἄλλοι συνεπίσκοποί σας ἐγκαταλείψατε αὐτὴν τὴν θεία Παράδοση καὶ εὑρίσκεσθε ἐκτὸς τῆς ὁδοῦ τῶν Ἁγίων Πατέρων.

Ἡ θεάρεστη καὶ ἀπὸ τοὺς Ἱεροὺς Κανόνες ἐπαινούμενη αὐτὴ ἐνέργεια συμβολικὰ θὰ γίνει τὴν Κυριακὴ τῆς Ὀρθοδοξίας (05.03.2017), ὁπότε ἑορτάζουμε τὴν ἀναστήλωση τῶν ἱερῶν εἰκόνων καὶ διαβάζουμε τὸ «Συνοδικὸν τῆς Ὀρθοδοξίας» μὲ τὰ ἀναθέματα ἐναντίον ὅλων τῶν αἱρετικῶν, ὥστε νὰ δηλώσουμε καὶ μέσα στὸν ἱερὸ χῶρο τῆς Θείας Λατρείας ὅτι καταδικάζουμε τὴν παναίρεση τοῦ Οἰκουμενισμοῦ καὶ ἀπορρίπτουμε τὴν ψευδοσύνοδο τῆς Κρήτης, ἡ ὁποία ἀναγνώρισε τὶς αἱρέσεις ὡς ἐκκλησίες καὶ ἀποδέχθηκε τὸν συγκρητιστικὸ καὶ καταστροφικὸ Οἰκουμενισμό”.

Δυστυχώς για τον παραιτηθέντα πλέον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, η όντως οσιακή κοίμηση του μακαριστού π Νικολάου Μανώλη είναι το αιώνιο τεκμήριο της αθωότητας του. Δεν το κατάλαβε αυτό ο μητροπολίτης Άνθιμος και οι συν αυτώ…;

Την άδικη δίωξη των δύο ομολογητών κληρικών του, θα την πάρει μαζί του σαν .. προίκα ο παραιτηθείς Επίσκοπος. Βαρύτατη άλυσος στο λαιμό του παραμένει και το γεγονός πως άφησε άλυτα θέματα ΠΙΣΤΕΩΣ και πολύ βαριά μάλιστα.

Αλλά σε ποιαν οργή θα παραδώσω τους μισθωτούς, που δεν ήταν γνήσιοι ποιμένες; Που ρήμαξαν τον αμπελώνα μου και σκόρπισαν τα πρόβατά μου; Που ποίμαιναν χρυσάφι κι ασήμι – όχι ψυχές – και ζήτησαν την ιεροσύνη από συμφέρον; Πόση θα είναι η τιμωρία τους; Πόσος ο οδυρμός; Θα ξεχύσω πάνω τους όλο το θυμό και την οργή μου και θα τους συντρίψω. Πρόβατα και βόδια φθαρτά φρόντισαν ν’ αποκτήσουν, μα τα δικά μου λογικά πρόβατα δεν τα νοιάσθηκαν. Θα τιμωρήσω με ράβδο τις ανομίες τους και με μαστίγιο τις αδικίες τους1”.

Καλή Μετάνοια…

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
ΦΥΛΛΑΔΙΟ 6Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗΣ 1.pdf
ΦΥΛΛΑΔΙΟ 6Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗΣ 2o.pdf

Σχετικά άρθρα

Το δώρο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Πάπα Φραγκίσκο και το μετάλλιο της πλάνης

Αφαιρώντας το θρησκευτικό προσωπείο της «Αγίας» Έδρας αποκαλύπτεται μία αδίστακτη οργάνωση, που έχει βυθίσει την ανθρωπότητα σε φρικαλεότητες, αβάσταχτο πόνο και αίμα Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Στο «Αποστολικό» Παλάτι στην πόλη του...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.