εικόνα άρθρου: Τι δουλειά έχει ένας σχισματικός στη Μητρόπολη Δημητριάδος;

Αμφιβάλλουμε  αν ο κ. Ιγνάτιος λαμβάνει εκτός από τους επαίνους των Οικουμενιστών και των Μασόνων, την εκτίμηση του ορθόδοξου ποιμνίου.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr 

Ένα σύνηθες τραγελαφικό δρώμενο παίχτηκε στη Μητρόπολη Δημητριάδος, η οποία δεν μας έχει συνηθίσει και σε κάτι καλύτερο, δυστυχώς.

Προ λίγων εβδομάδων, κατά τη Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Γέροντος Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, συγχοροστατούντων του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου και του Ψευδεπισκόπου Ολβίας κ. Επιφανίου.

Το πνευματικό ποινικό μητρώο των παραπάνω, είναι βεβαρημένο με πλήθος παραβάσεων ιερών κανόνων. Πρόκειται λοιπόν για δηλωμένους σκληροπυρινικούς Οικουμενιστές, αδίστακτους μεταπατερικούς παπαγάλους που εμπαίζουν Θεό και ανθρώπους.

Δεν έλειψαν τα κηρύγματα γεμάτα από φανφάρες, αοριστολογίες και αγαπολογίες, αποδίδοντας βέβαια τις αντίστοιχες κολακείες στον Πάπα της Ανατολής, Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Μητροπολίτης Χαλκηδόνος, είπε ότι «Ο Πατριάρχης του Γένους μας στέκεται όρθιος επί των επάλξεων της Εκκλησίας και της ιστορίας μας, μεταδίδοντας στην οικουμένη το “Χαίρε”».

Είναι αλήθεια ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης διάγει μαραθώνιο ώστε να χαρακτηριστεί ο πρώτος Πατριάρχης. Πράγματα πρωτόγνωρα και ανήκουστα για την Ορθοδοξία! Πίσω του τρέχουν ως παράφρονες μνηστήρες, αυτοί που αναζητούν λίγη από τη δόξα του πρωτείου.

Συνέχισε τον λόγο του μεταφέροντας «την ευλογία της Μητρός Εκκλησίας προς το πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως, τις ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχου μας κ. Βαρθολομαίου, προκειμένου», όπως τόνισε.

Πιθανολογούμε ότι ο κ.Ιγνάτιος παίρνοντας τα εύσημα από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, κατάλαβε πως ο αγώνας του να διαβρώσει την Παράδοση της Ορθόδοξης Εκκλησίας, δεν είναι μάταιος. Αντίθετα, έχει αντίκρισμα στα υψηλά κλιμάκια…. Του Οικουμενισμού…. της Μασονίας ίσως. Τόσο κόπος για το Κολυμπάρι, το Ουκρανικό Αυτοκέφαλο, τη Θεολογική Σχολή του Βόλου και τη Μεταπατερική Θεολογία της, δεν πήγε χαμένος. Η μοναδική χασούρα, είναι αυτή του ποιμνίου, που όσο ο κατ’ όνομα Ορθόδοξος Ιεράρχης λαμβάνει στέφανους εκ της Δύσεως, παίζει την ψυχή του κορώνα γράμματα.

Ο Μητροπολίτης Χαλκηδόνος κατέληξε δε, με τη γνωστή καραμέλα: «Μένετε κοντά στην Εκκλησία, κάτω από την διδασκαλία του Επισκόπου σας, μένετε εντός της Εκκλησίας, τέκνα αφοσιωμένα, με υγιά πίστη και όχι ακρότητες, οι οποίες είναι επικίνδυνες».

Έχει χυθεί πολύ μελάνι από θεολόγους, ανθρώπους φωτισμένους, ομολογητές, αγωνιστές Αγίους, για το θέμα αυτό. Αρκεί κανείς να ανατρέξει στο «Μαζί με την Εκκλησία, έστω και αν πλανάται», του Ομότιμου Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ, και θα το επιβεβαιώσει.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο λόγος του κ.Ιγνατίου. «Είναι μεγάλη η χαρά και η τιμή που αισθανόμαστε καθώς ο εκ των κορυφαίων Ιεράρχης της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, ευρίσκεται ανάμεσά μας και προσφέρει την αναίμακτο θυσία, εδώ στο θεομητορικό αυτό δόμο της πόλεώς μας».

Τελικά, μερικοί παραποιούν την εντολή της αγάπης και την εφαρμόζουν αυστηρά και μόνο προς όλους τους αιρετικούς και σχισματικούς, διότι ούτε την καρδιά τους, ούτε τη διάνοιά τους δεν καταθέτουν για τον Κύριο Ιησού Χριστό και τα πρόβατά του. Το μόνο που μετράει γι’ αυτούς είναι τα χρυσοποίκιλτα στολίδια, οι βαρύγδουποι τίτλοι και τα πνευματικά ερωτοτροπήματα με Πάπα και Βαρθολομαίο…

Αλίμονό σας, Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές…

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Το κήρυγμα του Μητρ. Δημητριάδος για τον πόλεμο στην Ουκρανία και το συλλείτουργο με…
– Ο σχισματικός ψευδεπίσκοπος Ολβίας Επιφάνιος στον Βόλο
– Πρώτη συλλειτουργία του μητρ. Δημητριάδος με τον σχισματικό ψευδεπίσκοπο Ολβίας Επιφάνιο

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.