Επικαιρότητα

Τι ειπώθηκε στην συνάντηση Αρχιεπισκόπων Αθηνών και Κύπρου

εικόνα άρθρου: Τι ειπώθηκε στην συνάντηση Αρχιεπισκόπων Αθηνών και Κύπρου

Συνάντηση με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου είχε σήμερα το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. Στο καλωσόρισμα του προς τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών ανέφερε μεταξύ: «ευχόμαστε το ταξίδι να είναι καλό δημιουργικό και ωφέλιμο».

Από την πλευρά του ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ελπίζω να είναι θετικό για την Εκκλησία. Είχα πει στους δικούς μου κάτω ότι εάν κάνουμε κάποιο λάθος για έναν προκαθήμενο, αν τον αδικήσουμε, επειδή εμείς είμεθα θνητοί, με τον θάνατό μας πεθαίνει και το λάθος. Αν κάνουμε λάθος για την Εκκλησία, επειδή είναι αθάνατη η Εκκλησία δυστυχώς μένει κι το λάθος αθάνατο. Και πρέπει να προσέξουμε να μην κάνουμε λάθος για την Εκκλησία. Είναι αμαρτία από τον Θεό. Για αυτό συνεχώς γνώμονας των ενεργειών μας πρέπει να είναι το καλώς νοούμενο συμφέρον της Εκκλησίας και δεν πρέπει να δούμε τα πρόσωπα. Όποια και να είναι δεν μας ενδιαφέρει. Μας ενδιαφέρει πρώτιστα η Εκκλησία. Και τα πρόσωπα είναι αγαπητοί φίλοι, τα αγαπούμε, τα σεβόμεθα. Θα δώσουμε τον καλόν εαυτόν μας στην υπηρεσία όλων, αλλά πρώτιστον η υπηρεσία στην Εκκλησία και ευελπιστώ ότι θα την υπηρετήσωμεν με όλην την δύναμιν την ψυχής μας να μην έχομε σχίσμα. Έζησε στην πορεία της την αιωνόβιο η Εκκλησία πολλές τρικυμίες, ελπίζω να μη ζήσει άλλη.

Αρκετά θέματα, προβλήματα  έχει η Εκκλησία και πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε και με θάρρος και με πίστη και με αισιοδοξία. Με αυτές τις προϋποθέσεις έχω αναλάβει αυτό το έργο. Δεν είναι εύκολο, αλλά κανείς όταν πιστεύει βάλει τον σταυρό του και ζητήσει τη χάρη του Θεού δεν έχει παρά να φέρει εις πέρας το έργο, γιατί την Εκκλησία την αγαπά περισσότερο από εμάς ο ίδιος ο ιδρυτής της ο Σωτήρας όλων ο Χριστός. Με αυτές τις προϋποθέσεις ξεκινήσαμε, με αυτές ευελπιστώ ότι θα τελειώσουμε».

Από την πλευρά του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμος ανέφερε: «Πράγματι τα λόγια σας είναι σοφά, πράγματι οι προβληματισμοί σας είναι σωστοί. Εναπόκειται τώρα όλοι μας από τη θέση που είμαστε και διακονούμε να δούμε το θέμα υπεύθυνα και όχι προσωπικά, είτε να υποστηρίξουμε προσωπικά συμφέροντα, αλλά το γενικότερο συμφέρον της Εκκλησίας και ιδιαίτερα την ενότητα». 
«Είμεθα άνθρωποι, όλοι κάνουμε λάθη αλλά και μπορούμε με αγάπη και με πίστη τα λάθη να τα υπερβούμε με τη χάρη του Θεού».

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.