Μαρία Κοσμίδου

Τι γίνεται στην Εσφιγμένου δηλαδή;

εικόνα άρθρου: Τι γίνεται στην Εσφιγμένου δηλαδή;
Γράφει η Μαρία Κοσμίδου 
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Στο Φανάρι ο αρχιμ. Βαρθολομαίος της νέας μονής Εσφιγμένου…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022, ο καθηγούμενος της νέας Μονής Εσφιγμένου αρχιμ. Βαρθολομαίος, συνοδεία του ηγουμένου της Ι.Μ. Αγ. Αναργύρων Πέρνικ Βουλγαρίας αρχ. Νικάνωρος, πατέρων και λαϊκών προσκυνητών, επισκέφθηκε το Φανάρι όπου έγινε δεκτός από τον οικ. Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Ο οικ. Πατριάρχης, αφού έγινε γνώστης των τρεχόντων θεμάτων που αφορούν την Μονή Εσφιγμένου, “απηύθυνε πατρικούς λόγους ενθαρρυντικούς και ενισχύσεως, ευλόγησε τον αγώνα και την προσπάθεια που καταβάλλει η αδελφότητα για την αποκατάσταση της νομιμότητας και της αλήθειας, καταλήγοντας τον λόγο του με την χαρακτηριστική προτροπή: «Ο υπομείνας εις τέλος, ούτος σωθήσεται!»”

Τί γίνεται στην Εσφιγμένου και ποια είναι τα τρέχοντα θέματα; Ποια είναι η προσπάθεια που καταβάλει η νόθα αδελφότητα της Εσφιγμένου; Για ποια νομιμότητα και ποια αλήθεια ομιλεί ο Πατριάρχης και ποιον αγώνα ευλογεί; Ο ηγούμενος της γνήσιας (παλαιάς) Ι.Μ.Εσφιγμένου, αρχιμ. Μεθόδιος, καταγγέλλει σε σχετική ανάρτησή του στη σελίδα της Μονής στο facebook:

“Οι ψευδοεσφιγμενίτες σε συντονισμένη επιχείρηση, έκλεψαν το λάδι της μονής μας.

Σήμερα Κυριακή Ημέρα Κυρίου, οι διώκτες μας, τον Θεόν μη φοβούμενοι και ανθρώπους μη εντρεπόμενοι, έπραξαν νέο ανοσιούργημα. Υπό τις «σοφές» οδηγίες του αχυρανθρώπου ψευδοηγουμένου Βαρθολομαίου και υπό την προστασία ισχυρής αστυνομικής δυνάμεως, μαζί με την συνδρομή δεκάδων λαϊκών εργατών, εισέβαλαν στον ελαιώνα της μονής μας, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή του Ιερού Κελίου του Αγίου Μεθοδίου, λίγες εκατοντάδες μέτρα ανατολικά της μονής Εσφιγμένου και κατέκλεψαν όλη τη φετινή σοδειά των ελαιοκάρπων  μας!

Να σημειώσουμε ότι η αδελφότητά μας ζει αποκλειστικά από το λάδι το οποίο παράγεται στους πέριξ της μονής μας ελαιώνες, ενώ τα συγκεκριμένα ελαιόδενδρα είχαν φυτευθεί από την αδελφότητά μας δεκαετίες πριν και τα φρόντιζαν προσωπικά τόσο εγώ ο Καθηγούμενος της Μονής, όσο και ο πατέρας Δωρόθεος, μαζί με άλλους μοναχούς μας.

Βέβαια, οι ταλαίπωροι διώκτες μας ανέμεναν να απαντήσουμε με επεισόδια και βιαιοπραγίες, όμως διεψεύσθησαν. Η αδελφότητά μας προτίμησε να στερηθεί τα επίγεια, για τα ουράνια. Προτίμησε την ειρήνη από την μάχη. Προέκρινε την προσωρινή ζημία και την στέρηση κάποιων υλικών αγαθών, για την αγάπη του Χριστού, παρά την εκδίκηση και την ανταπόδοση. Για πολλοστή φορά, η σεμνή αδελφότητά μας απέδειξε την ηθική της ανωτερότητα και επιβεβαίωσε έμπρακτα τα όσα λέμε κατά διαστήματα στις διάφορες συνεντεύξεις μας, ότι στο Άγιον Όρος δεν ήρθαμε για να καλοπεράσουμε και να πλουτήσουμε, αλλά πρωτίστως για να κρατήσουμε την πίστη μας και ύστερα για να κακοπαθήσουμε εάν χρειαστεί στην προσπάθειά μας αυτή, κατά το παράδειγμα του Κυρίου μας. 

Και εμείς μεν, ψευδοηγούμενε Βαρθολομαίε, θα απολαύσουμε κατά την ημέρα της Κρίσεως τον μισθό μας από την εκούσια στέρηση. Εσύ όμως τί ψυχή θα παραδώσεις; Παλαιά οι μοναχοί έδιναν ελεημοσύνες, εσύ όμως θα είσαι ο πρώτος στην ιστορία του Αγίου Όρους, ο οποίος θα αναφέρεται ότι έκλεβε και σφετεριζόταν όχι χρήματα ή περιουσίες άλλων, αλλά το ίδιο το φαγητό των συνανθρώπων του. Εύγε νέε Ιούδα! Εύγε του Άθωνος η ντροπή και η καταισχύνη. Εύγε, τέλος, της αδιανόητης υποκρισίας σου! Γιατί το λέμε αυτό; Διότι την ώρα που κλέβεις το βιος μας, εσύ τολμάς αναίσχυντε και εκδίδεις το βιβλίο «Από καρδιάς» στο οποίο υποτίθεται ότι μοιράζεσαι με τους πιστούς λόγια και σκέψεις «αγάπης», όπως τα κατωτέρω:

● Αγάπη είναι να αγαπάς (σελ. 49)

● Η καρδιά του ανθρώπου που αγαπά δεν μπορεί να βγάλει τίποτε άλλο εκτός από αγάπη!!! (σελ.30)

● Η αγάπη μόνο ως λέξη σε κάνει να νιώθεις ένα σκίρτημα. Φαντάσου να  την κάνεις και τρόπο ζωής!….. έτσι απλά!   (σελ.53)

● Θες να «τιμωρήσεις» κάποιον; Δώσ’ του αγάπη! Δεν θα αντέξει. Έτσι απλά! (σελ. 54)

Αυτά είναι απλά σταχυολογήματα από το ξεχείλισμα αγάπης του νεοεποχίτη ψευδοηγουμένου Βαρθολομαίου, ο οποίος την επομένη ήρθε και μας κατέκλεψε…. Έτσι απλά!

Ο Θεός να μας φυλάει από τέτοιου είδους «αγάπη». Όμως το παράδειγμα του Βαρθολομαίου μας εμπνέει. Διότι όσο υπάρχουν άνθρωποι τόσο υποκριτές και δόλιοι, τόσο ξεπουλημένοι στον Οικουμενισμό και την πονηριά, άλλο τόσο πρέπει να υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι με την ζωή τους και το παράδειγμά τους, οφείλουν να φέρνουν ισορροπία και γαλήνη στο Άγιον Όρος!

Ψευδοηγούμενε κ. Βαρθολομαίε, πράγματι, το κατάντημά σου μας εμπνέει!

Ευχέτης προς Κύριον

Ο   Κ Α Θ Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Ο Σ    ΤΗΣ  ΙΕΡΑΣ   ΜΟΝΗΣ   ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ

+  ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΜΕΘΟΔΙΟΣ

Υ.Γ. Να συμπληρώσουμε ότι πριν λίγες ώρες αφίχθη στον λιμένα της μονής μας και το λιμενικό σκάφος, προφανώς για να αποκλειστούμε και από θαλάσσης. Μήπως όμως ο σκοπός της παρουσίας του λιμενικού δεν είναι απλά ο αποκλεισμός μας αλλά και η προστασία των ημεδαπών και αλλοδαπών εργατών οι οποίοι αυτήν την στιγμή κατακλέβουν τον ελαιόκαρπο της μονής μας; Αν κάτι τέτοιο αληθεύει, τότε δηλώνουμε τον αποτροπιασμό μας, διότι βρισκόμαστε μάρτυρες σε πρωτοφανή, για τα δεδομένα  του Αγίου Όρους, συμπαιγνία και συνεργασία. Ελπίζουμε το σενάριο αυτό να μην ευσταθεί…

Όπως έχουμε γράψει σε παλαιότερο άρθρο μας στην Κατάνυξη: “…θα μπορούσαμε να αναφερθούμε σ’ ένα μυθικό θρύλο ενός τέρατος που κατασπαράζει καθετί που του αντιστέκεται. Δυστυχώς, όμως, θα ασχοληθούμε με μια πραγματικότητα. Αναφερόμαστε, φυσικά, στο ανελέητο τέρας του Οικουμενισμού, το οποίο ορμάει και κατατρώγει όποιον σηκώνει ανάστημα. Στην προκειμένη περίπτωση, το θύμα του είναι η κανονική αδελφότητα, ή αλλιώς “παλιά”, της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους (όχι η νόθα, το δημιούργημα του αρχεκάκου όφεως).

Είναι γνωστό πως δεν έχουμε πνευματική κοινωνία με τη συγκεκριμένη αδελφότητα εξαιτίας των ακραίων ζηλωτικών θέσεών της. Δυστυχώς, οι πατέρες της Μονής άρπαξαν το σπαθί να πολεμήσουν την παναίρεση, αλλά ξέχασαν να πάρουν μαζί τους την ασπίδα προστασίας από την πλάνη του άκριτου ζηλωτισμού… Παρ’ όλα αυτά, δε μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε τον αγώνα τους κατά του Οικουμενισμού και είναι γεγονός πως τους υποστηρίζουμε στην άδικη δίωξή τους…

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Ανασκόπηση της Αυτοκεφαλίας των Σκοπίων και ο δόλιος ρόλος του Ηγουμένου Βαρθολομαίου της νεοΕσφιγμένου
Ο ηγούμενος της “Νέας Εσφιγμένου” ξαναχτυπά
Ο κύβος ερρίφθη για την Ιερά Μονή Εσφιγμένου 
Το παραλήρημα του ψευδοηγούμενου της Εσφιγμένου

Σχετικά άρθρα

Ποιος φοβάται;

Γράφει η Μαρία Κοσμίδου. …οι παραβατικοί λαθρομετανάστες από τις μουσουλμανικές χώρες έχουν ειδική μεταχείριση από το νόμο σε σχέση με άλλους «εγκληματίες»

Οικουμενικό Πατριαρχείο: Ανάμνηση και ανακαινισμός της Ενδημούσας Συνόδου

Γράφει η Μαρία Κοσμίδου. Μία τέτοια Ενδημούσα Σύνοδος, είχε συνεδριάσει και πριν την ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου οπότε εύλογα αναρωτιόμαστε τι συζήτησαν και ποιες αποφάσεις ελήφθησαν αυτή τη φορά;

Μακεδονία ξακουστή… που τη χαρίζουμε στην Αρχιεπισκοπή Αχρίδος 

Γράφει η Μαρία Κοσμίδου  “Είμαι όμως πεπεισμένος ότι οι αδελφοί αρχιερείς, και γενικά ο πιστός λαός του ελληνόφωνου ορθόδοξου κόσμου, θα καταλάβουν ότι δεν μπορούμε να ονομαζόμαστε τίποτα άλλο εκτός από...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.