Επικαιρότητα

Τι κάνουν στις Μητροπόλεις ερήμην του Αρχιεπισκόπου για το Ουκρανικό; Έμμεση αναγνώριση;

εικόνα άρθρου: Τι κάνουν στις Μητροπόλεις ερήμην του Αρχιεπισκόπου για το Ουκρανικό; Έμμεση αναγνώριση;

Ξεφεύγει εντελώς η κατάσταση με το ουκρανικό σε επίπεδο ελληνικής επικράτειας. Ενώ η επίσημη πληροφόρηση λέει πως τo θέμα εξετάζεται σε επιτροπές, έχουν περάσει από το Αρχιεπισκοπικό μέγαρο, Αμερικανοί αξιωματούχοι, αλλά και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και το έχουν θέσει επί τάπητος.

Το ζήτημα όμως που έχει περάσει στα ψιλά αλλά είναι άκρως σοβαρό αφορά στον Έλληνα που “χειροτονήθηκε” Επίσκοπος της νέας Εκκλησίας στην Ουκρανία.

Δημιουργείται μεγάλο θέμα, λοιπόν, για το αν κάποιες Μητροπόλεις έχουν δική τους γραμμή στο ουκρανικό ζήτημα αδιαφορώντας για την επίσημη θέση της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Από την μια η Μητρόπολη Δημητριάδος, από όπου προήλθε ο Αρχιμανδρίτης-και νυν “Επίσκοπος”- Επιφάνιος.

Από την άλλη χθες η Μητρόπολη Φθιώτιδος, όπου ο Μητροπολίτης Νικόλαος δέχτηκε σαν να μην συμβαίνει τίποτα τον Επιφάνιο.

Όπως αναφέρει μάλιστα το σχετικό ανακοινωθέν της Μητρόπολης ο κ.Νικόλαος“υπεδέχθη εγκαρδίως το νέο Επίσκοπο κ. Επιφάνιο, ο οποίος κατάγεται από το χωριό Κόμνηνα της Φθιώτιδος και τυγχάνει χειροτονία εις Διάκονον του μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Δαμασκηνού και ο οποίος επί πολλά έτη υπηρετούσε ως Ιεροκήρυξ εις την γείτονα Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, έως και της εκλογής του. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε εις τον Θεοφιλέστατο μακρά, υγιή και καλλίκαρπο Αρχιερατεία και με δύναμη Θεού να διακονεί τους Έλληνες Χριστιανούς της Ουκρανίας.Εις ανάμνησιν δε της επισκέψεώς του ο Ποιμενάρχης μας εδώρησε εις τον κ. Επιφάνιο ένα Αρχιερατικό Εγκόλπιο”.

Πως είναι δυνατόν ενώ το ουκρανικό ζήτημα παραμένει ανοιχτό και διχάζει την Ορθοδοξία Έλληνας Ιεράρχης να υποδέχεται αμφισβητούμενο Επίσκοπο;

Δηλαδή το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων που έχει αποφύγει συστηματικά-με τελευταία αφορμή το Πάσχα-να συναντηθεί με εκπροσώπους της νέας εκκλησιαστικής δομής, είναι λάθος και εδώ είμαστε πιο… ανοιχτοί;

Υπενθυμίζεται πως σύγχυση με το ουκρανικό στην Ελλάδα έχει προκληθεί από την αρχή κι όλας της παράδοσης του Τόμου, όταν σε κάποιες Μητροπόλεις (Ζάκυνθος-Φλώρινα) είχε αρχίσει να μνημονεύεται ο νέος Μητροπολίτης Επιφάνιος.

Όλα αυτά συγκλίνουν προς μία και μόνο κατεύθυνση. Η Εκκλησία της Ελλάδος καλείται αμεσότητα να λάβει θέση γιατί η κατάσταση ξεφεύγει….

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Ο σχισματικός Ψευδομητροπολίτης Επιφάνιος στο Ορθόδοξο Κέντρο του Οικ. Πατριαρχείου στο Σαμπεζύ

Η Σύναξη των Προκαθημένων στο Σαμπεζύ (2016) αποκαλύπτει το προσωπείο του Πατριάρχη Κων/Πόλεως και των συν αυτώ Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Στο Οικουμενιστικό Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Σαμπεζύ μετέβη ο...

Η μανία των Φαναριωτών εναντίον του Αγίου Φωτίου

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη Δήθεν τον τιμούν και προσκαλούν για συμπροσευχές τους πιο γνήσιους εκφραστές του οικουμενισμού στην εποχή μας Η είδηση Στο ναΰδριο της Σχολής (σσ. Θεολογικής Σχολής της...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.