εικόνα άρθρου: Τι κρύβει η επίσκεψη του Ουκρανού πρωθυπουργού στον πάπα;
του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor

Η πρόσκληση του ποντίφικα στο Κίεβο αλλά και συζητήσεις με Ιταλικές κατασκευαστικές για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας. Ομερτά για το έγκλημα στη Λαύρα του Κιέβου


Είναι γνωστό πως η Δύση στο δικό της οπλοστάσιο συμπεριέλαβε και το διεθνές ένταλμα σύλληψης κατά του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ως εγκληματία πολέμου. Κατηγορείται για την “απαγωγή” 16000 παιδιών Ουκρανικής καταγωγής. 

Η ρωσική πλευρά αντιτείνει πως τα παιδιά διασώθηκαν από τις βαρβαρότητες των νεοναζιστών, οι οποίο πολεμούν με το εθνόσημο της Ουκρανίας στο μπράτσο, με χαρακτηριστικά ναζιστικά σύμβολα.

Η επίσκεψη του Ουκρανού πρωθυπουργού Denys Shmyhal στις 27 Απριλίου 2023 στο Βατικανό περιστράφηκε γύρω από πολύ συγκεκριμένους άξονες, τον ανθρωπιστικό, τον ειρηνευτικό και τον εκκλησιαστικό.

Ο ανθρωπιστικός άξονας αφορούσε στην επιστροφή των 16000 “απαχθέντων” παιδιών. Ο συμβολισμός πίσω από αυτό το ζήτημα είναι σαφής: Δεν πρέπει να ξεχαστεί το ένταλμα σύλληψης κατά Πούτιν ως εγκληματία πολέμου. Για τον λόγο αυτό όλα τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων παρουσιάζουν αυτό ως κεντρικό θέμα της συνάντησης.

Στο ειρηνευτικό σχέδιο Ζελένσκι ζητήθηκε η στήριξη του Πάπα. Άλλωστε και ο ίδιος είχε ζητήσει την κατάπαυση του πυρός και την εξεύρεση λύσης για την ειρήνευση στην περιοχή.

Στα δελτία τύπου αναφέρθηκε με τον ευρύτερο όρο πως διεξήχθη και συζήτηση για τις σχέσεις μεταξύ των Εκκλησιών στην Ουκρανία.

Είναι βαθιά χαραγμένες στη μνήμη των Σέρβων και όλης της ανθρωπότητας οι θηριωδίες των Ουστάσι κατά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Τότε ο Καρδινάλιος Στέπινατς, με τη σύμφωνη γνώμη του Πάπα Ρώμης, ευλόγησε το ολοκαύτωμα των Σέρβων με σφαγές και θηριωδίες που άφησαν πίσω τους περισσότερους από 700.000 νεκρούς.

Μετά το 2014 και τα γεγονότα στην πλατεία Μαϊντάν του Κιέβου, τα νεοναζιστικά τάγματα Αζόφ και του Δεξιού τομέα επιδίδονται σε μια συστηματική γενοκτονία του Ρωσόφωνου Ουκρανικού λαού.

Η πρακτική αυτή συνεχίζεται και σήμερα. Τα εγκλήματα πολέμου των Ουκρανικών δυνάμεων, αν και όταν αποκαλυφθούν, η Ουκρανική κυβέρνηση και όλοι οι Δυτικοί σύμμαχοί τους θα πρέπει να λογοδοτήσουν στην ανθρωπότητα και να καταδικαστούν παραδειγματικά. 

Το κεντρικό ζήτημα πάντως για το οποίο εγκαλείται η Κυβέρνηση Ζελένσκι αποσιωπήθηκε: Το τελεσίγραφο για την εκκένωση της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου έχει εκπνεύσει και ο πιστός λαός παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τι μέλλει γενέσθαι. 

Ήδη ο κατ΄οίκον περιορισμός του ηγουμένου της, η παράνομη εκλογή νέου ηγουμένου, οι συλλήψεις από αστυνομικούς λαϊκών και μοναχών υπερασπιστών της Λαύρας, οι διαδηλώσεις και οι προπηλακισμοί από φιλοναζιστικά μορφώματα που υποστηρίζονται από τους σχισματικούς του Σεργκέι (Επιφανίου) Ντουμένκο, είναι ένα μικρό δείγμα των διαθέσεων της Ουκρανικής κυβέρνησης.

Εκείνο βέβαια που μας ξεπερνάει όλους είναι οι συζητήσεις με κατασκευαστικές εταιρείες που θα αναλάβουν το έργο της ανοικοδόμησης της Ουκρανίας. Αν ο πόνος, η οδύνη και η τραγωδία του πολέμου που μαίνεται αντιμετωπίζεται με συμφωνίες για κατασκευαστικές μπίζνες και πακτωλό χρημάτων, η ανθρωπότητα δεν έμαθε το μάθημά της.

Δίχως Θεό όλα επιτρέπονται και το παράδειγμα της Ουκρανίας επιβεβαιώνει τη ρήση με τον τραγικότερο τρόπο.

Χριστός Ανέστη!                

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Σχετικά άρθρα

Αιφνίδια αποφυλάκιση του Μητροπολίτη Τούλτσιν από το καθεστώς Ζελένσκι

Οι διώξεις κατά των ιεραρχών της Ουκρανικής Εκκλησίας έχουν πολιτικά κίνητρα και επιδιώξεις Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Επικύρωση της καταδίκης σε πέντε χρόνια φυλάκιση (18η Ιουνίου 2024) Την 18η Ιουνίου 2024, το...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.