Ελευθέριος Κοσμίδης

Τι κρύβει η επίσκεψη Βαρθολομαίου στην Λιθουανία

εικόνα άρθρου: Τι κρύβει η επίσκεψη Βαρθολομαίου στην Λιθουανία

Η ανατομία ενός εγκλήματος στην Ορθόδοξη Εκκλησία (Νέο Σχίσμα) 

Ἐπιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ποιός υπογράφει τις μαύρες σελίδες της σύγχρονης Εκκλησιαστικής Ιστορίας:

Ο Φαναριώτης και ο φαναριωτισμός στη συλλογική μας συνείδηση έχει δύο αλληλοσυγκρουόμενες ταυτότητες. Από την μία ο μηχανορράφος υπάλληλος του Σουλτάνου, ο ραγιάς στη συνείδηση και ύπουλος στις σχέσεις, και από την άλλη ο μορφωμένος, πλούσιος αστός ή κληρικός που ηγείται του υπόδουλου και αμόρφωτου έθνους. 

Δυστυχώς το Φανάρι των ημερών μας, υπό την ηγεσία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, επιβεβαιώνει την κακή εκδοχή του φαναριωτισμού με ολέθριες συνέπειες όχι μόνο για το έθνος αλλά και για την Εκκλησία μας. Οι τρεις δεκαετίες της πατριαρχίας Βαρθολομαίου είναι μια ολόμαυρη σελίδα στην ιστορία της Πόλης και του Οικουμενικού Πατριαρχείου, το οποίο κατά συνθήκην πλέον καλείται Οικουμενικό.

Βαρθολομαίος ο Νέος Κολόμβος, που ανακάλυψε την Αμερική

Με ποίμνιο που δεν ξεπερνά εκείνο του Μητροπολίτη Κονίτσης, ο Επίσκοπος Κωνσταντινούπολης, μετά την εκδίωξη των Ρωμιών της Πόλης την δεκαετία του 1950, έχασε τη βάση πάνω στην οποία στηριζόταν.  Μόνη λύση η εξακτίνωση της επισκοπικής του ιδιότητας σε όλη την Οικουμένη, η κατάχρηση της Οικουμενικότητας,  η οποία επί Πατριαρχίας Βαρθολομαίου οδηγήθηκε νομοτελειακά στα άσχετα όριά της, την παραδοχή ενός πρώτου άνευ ίσων, ενός Υπερπατριάρχη που από το Φανάρι διοικεί όλη την Ορθοδοξία. 

Ο Βαρθολομαίος αφενός άρχισε να μοιράζει “τα καθρεφτάκια” των οφφικίων στους νέους “ιθαγενείς” της ομογένειας για να εξασφαλίσει ποίμνιο εξ αποστάσεως και αφετέρου καταστάθηκε στρατηγικός εκκλησιαστικός βραχίονας του ΝΑΤΟ. Προκάλεσε έτσι διπλή ζημία: Εθνικά γιατί μας θέτει απέναντι στην ομόδοξη Ρωσία και εκκλησιαστικά για το έλλειμμα Συνοδικότητας των επιλογών αυτών.        

Μοιράζοντας Αυτοκεφαλίες εξαγοράζει ψήφους για την επόμενη Σύνοδο

Αυτή η μεγαλομανία του Βαρθολομαίου, σε συνδυασμό με την φαναριώτικη κληρονομιά του, δεν σταματά να ανατρέπει παντού τα πάντα. Στις πρόσφατες “επιτυχίες” του σε Ουκρανία και  Σκόπια έρχεται να προστεθεί η προσπάθεια δημιουργίας Λιθουανικής Αυτοκέφαλης Εκκλησίας.

Αφορμή στάθηκε η αποδοχή της δήθεν εκκλήτου προσφυγής κάποιων Λιθουανών ιερέων για τους οποίους δήλωσε ο Πατριάρχης, μετά το πέρας της επίσκεψής του στην Λιθουανία: “Εμείς από την πλευρά μας είχαμε τη χαρά να καλωσορίσουμε στη δικαιοδοσία του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου τους πέντε προσφάτως αποκατασταθέντες Ορθοδόξους κληρικούς. Τους συναντήσαμε, τους ευλογήσαμε πατρικώς, τους ενισχύσαμε πνευματικώς, για να συνεχίσουν την πολύτιμη για την Εκκλησία διακονία των ορθοδόξων αδελφών μας στη Λιθουανία”.

Και λέμε δήθεν έκκλητο, γιατί κατά την πάγια ερμηνεία των ιερών κανόνων εδώ ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως δεν έχει δικαίωμα να δικάζει έκκλητες προσφυγές, εκτός από τις περιοχές της δικής του αρμοδιότητας, που ανήκουν δηλαδή στο οικουμενικό Πατριαρχείο.

Απαραίτητο συστατικό πάντοτε και η δουλοπρεπής προσκύνηση της παπικής παντόφλας: “Ευχαριστούμε τον αδελφό ΡΚαθολικό Αρχιεπίσκοπο Βίλνιους, Πρόεδρο του Συμβουλίου των ΡΚ Επισκοπικών Συνελεύσεων Ευρώπης, για τον σεβασμό και τα αισθήματα αγάπης” [1]

Ο προφανής άμεσος σκοπός όλης αυτής της καλά σχεδιασμένης βιομηχανίας παραγωγής Αυτοκεφαλιών και Εξαρχιών είναι η προσβολή του Πατριαρχείου Μόσχας και έμμεσος η δημιουργία Εκκλησίων που σε μία μελλοντική σύνοδο, με την πλειοψηφία που θα του προσφέρουν, θα τον βοηθήσουν να καταδικάσει την αίρεση του εθνοφυλετισμού, ήτοι το Πατριαρχείο Μόσχας και τις βλέψεις του για Τρίτη Ρώμη.

Εμπόλεμος Αντιαιρετικός στραβισμός

Δυστυχώς το Φανάρι και ο φαναριωτισμός στο πάντρεμά τους με τον Οικουμενισμό και την Νέα Εποχή δημιούργησαν εκκλησιαστικά τέρατα. Μια Πέμπτη Φάλαγγα μέσα στην Ορθοδοξία αποτελούμενη από Πατριάρχες, Επισκόπους, Κληρικούς και θεολόγους δογματικά ασπόνδυλους, θεολογικά υδαρείς και εθνικά απάτριδες, που προξενούν ένα Νέο Σχίσμα στην Ορθοδοξία, προδίδοντας τα Ιερά και Όσια της Πατρίδας μας.

Στην εποχή της παναίρεσης του Οικουμενισμού έχει απαγορευτεί η χρήση της λέξης αίρεση και αιρετικός στα επίσημα κείμενα και την εν γένει ρητορική της Ορθόδοξης Εκκλησίας, τα πρώην αγκάθια (σχίσματα) και τα ζιζάνια (αιρέσεις) στον ολάνθιστο κήπο της ορθόδοξης πίστης βαφτίστηκαν λουλούδια – “εκκλησίες” και η μόνη αιρετική απειλή που βλέπει ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι ο “εθνοφυλετισμός” και όχι ο δαιμονικός Οικουμενισμός και ο σατανικός επισκοποκεντρισμός.

Οφείλουμε να διαμαρτυρηθούμε όλοι (Άγιος Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης)

“Δεν είμαι προφήτης, σας το είπα και άλλοτε, ουδέ υιός προφήτου, ώστε να προφητεύσω τα μέλλοντα συμβαίνειν εδώ είς την μικρά αυτή γωνία της Ελλάδος. Ένα μόνο από τα σημεία αυτά των καιρών οφείλω να εκφράσω. Τον φόβο μου. Φοβούμαι για το μέλλον της πατρίδος μου, από απόψεως Ορθοδοξίας. Εάν κάτι μας έμεινε σαν διαμάντι πολύτιμο, για το οποίο πρέπει να καυχώμεθα είς τα έθνη, είναι η Ορθοδοξία μας. Και η Ορθοδοξία μας κινδυνεύει. Δεν είναι σχήμα λόγου. Τα σημεία που αναφέραμε είναι φανερά πλέον. Γίνεται κάποια υπονόμευσις του ορθοδόξου πληρώματος. Και περισσότερο απ’ όλα φοβάμαι την πέμπτη φάλαγγα, που έχει σχηματισθή στο έθνος μου.

Όπως στα χρόνια του χιτλερισμού, του φασισμού, μέσα στο έθνος μας υπήρχαν Έλληνες-πράκτορες του εχθρού, έτσι και τώρα μέσα στους κόλπους του έθνους μας δημιουργήθηκε η πέμπτη φάλαγγα. Ποια είναι η πέμπτη φάλαγγα; Είναι οι φίλοι του πάπα. Είναι κάτι ψευτοθεολόγοι, είναι κάτι άνθρωποι – ο Θεός να φυλάξη από δαύτους. Έρχεται η πέμπτη φάλαγγα στο έθνος μας, για να διαλύση την Ορθοδοξία μας. Ποια είναι αυτή η πέμπτη φάλαγγα; Είναι τα παιδιά που πάνε στη Βιέννη, στη Ρώμη, στο Παρίσι, στο Λονδίνο και σπουδάζουν σε ξένα πανεπιστήμια”.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Θα τολμήσει να ιδρύσει εξαρχία στη Λιθουανία ο Κων/λεως Βαρθολομαίος; 
Ο π.Βαρθολομαίος μαγειρεύει νέο σχίσμα στη Λιθουανία
Μητρόπολη Λιθουανίας – ακυρώνει τη φαναριώτικη απόφαση αποκαταστάσεως των καθαιρεμένων κληρικών

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.