Επικαιρότητα

Τι κρύβεται πίσω από την “παραίτηση” του Μητροπολίτη Θήρας;

εικόνα άρθρου: Τι κρύβεται πίσω από την “παραίτηση” του Μητροπολίτη Θήρας;

Το ζήτημα πρόκειται να γίνει ακόμη πιο σύνθετο, αφού τίθεται θέμα πλαστογραφίας ή υφαρπαγής της υπογραφής του…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Την Τετάρτη 25 και την Πέμπτη 26 Αυγούστου 2021, ο Πρόεδρος της ΔΙΣ έθεσε υπ’ όψιν των μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου επιστολή παραίτησης του Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων. Τα μέλη της ΔΙΣ επικύρωσαν το έγγραφο και έκαναν δεκτή την απόφαση, όμως δεν έβγαλαν επίσημη ανακοίνωση. Η ΔΙΣ αποφάσισε να μην αποφανθεί πρώτου ο Αρχιεπίσκοπος επικοινωνήσει προσωπικά με τον Μητροπολίτη Θήρας.

Μετά από την λήξη της συνεδρίας ο Αρχιεπίσκοπος επικοινώνησε με τον Μητροπολίτη Θήρας, ο οποίος του αποκρίθηκε πως δεν έχει υπογράψει επιστολή παραίτησης. Μάλιστα, αυθημερόν απέστειλε επιστολή προς τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, με την οποία επαναλαμβάνει την διάψευσή του.

Την είδηση για την παραίτηση διέψευσε και η Ιερά Μητρόπολη Θήρας με επίσημη ανακοίνωση την οποία εξέδωσε το βράδυ της Τετάρτης.

Το ζήτημα πρόκειται να γίνει ακόμη πιο σύνθετο, αφού τίθεται θέμα πλαστογραφίας ή υφαρπαγής της υπογραφής του. Οι δημοσιογραφικές πηγές γνωστοποιούν πως ο Μητροπολίτης επιφυλάσσεται να κινηθεί δικαστικά εναντίον όσων φέρουν ευθύνη γι’ αυτή την αναστάτωση.

Η αναστάτωση που δημιουργήθηκε στα επισκοπικά γραφεία, είναι πράγματι δικαιολογημένη. Ποιος επιθυμεί διακαώς την απομάκρυνση του Μητροπολίτη από τον επισκοπικό θρόνο; Πώς τόσο εύκολα μπορεί και φτάνει ένα πλαστό έγγραφο στη συνεδρία των κεφαλών της Εκκλησίας;

Πολλές δημοσιογραφικές πηγές ανέδειξαν το θέμα, αποπροσανατολίζοντας όμως την κοινή γνώμη. Φρόντισαν ώστε οι σοβαρές αποφάσεις που πάρθηκαν στη συνεδρία, να περάσουν απαρατήρητες. Παραθέτουμε όσα θεσπίστηκαν ώστε ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του:

– Απεφάσισε την εκπροσώπηση της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Συνέδριο επί της Διεθνούς Ανεξιθρησκείας και Ειρήνης, το οποίο διοργανώνει ο Καθολικός Πατριάρχης των Αρμενίων.

Απεφάσισε την εκπροσώπηση της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Διεκκλησιαστικής Επιτροπής για τους Πρόσφυγες, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες τον προσεχή Οκτώβριο.

Ενέκρινε την πρόταση της Α.Μ.Κ.Ε. «Συνύπαρξις – Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων» περί πραγματοποιήσεως Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου τον προσεχή Φεβρουάριο με θέμα: «Εκκλησία της Ελλάδος και πρόσφυγες».

Μήπως θα έπρεπε να μας απασχολεί το ξεπούλημα της Ορθόδοξης Πίστης, περισσότερο από τα κουτσομπολιά που κυκλοφορούν πίσω από τις κλειδαρότρυπες των επισκοπικών γραφείων;

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.