Επικαιρότητα

Τη σχέση Οικουμενικού Πατριαρχείου και Αγίου Όρους τόνισε για μια φορά ακόμα ο κ. Βαρθολομαίος

εικόνα άρθρου: Τη σχέση Οικουμενικού Πατριαρχείου και Αγίου Όρους τόνισε για μια φορά ακόμα ο κ. Βαρθολομαίος

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

… “Το Άγιον Όρος και το Πατριαρχείο μας δεν είναι ξεχωριστά πράγματα»

Δέσμιο είναι το Άγιον Όρος στις επιδιώξεις του Φαναριώτη Πάπα για άλωσή του από τον Οικουμενισμό και από την Σχισματοαίρεση του. Όπως φαίνεται, ο Πατριάρχης τους έχει στο χέρι και δεν αναφερόμαστε στην πνευματική σχέση· πολλοί θεωρούν τους αγιορείτες εκβιάσιμους και πως ο Πάπας της Ανατολής, άφεριμ, γνωρίζει πολύ καλά πως να τους συμπεριφερθεί… Άλλωστε δε χάνει ευκαιρία να τους το υπενθυμίζει! Γι αυτό τα τόσα δικαιώματα πάνω στους…

Διαβάσαμε στο protothema.gr:

————————————————————————–

Οικουμενικός Πατριάρχης: «Δεν νοείται μεταξύ Αγίου Όρους και Κωνσταντινουπόλεως καμία διαφοροποίησις»

“Το Άγιον Όρος και το Πατριαρχείο μας δεν είναι ξεχωριστά πράγματα, δεν είναι δύο εκκλησιαστικές οντότητες ανεξάρτητες απ’ αλλήλων, αλλά το Άγιον Όρος είναι κομμάτι, είναι τμήμα προσφιλές και αναπόσπαστον της ευρυτέρας δικαιοδοσίας της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως. Και δεν νοείται μεταξύ του Αγίου Όρους και της Κωνσταντινουπόλεως καμμία διαφοροποίησις, αλλά μόνον συνταύτισις και συμπόρευσις”, επισήμανε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στην ομιλία του, μετά τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία χοροστάτησε, σήμερα, Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Τζιβαλίου, ο οποίος έχει παραχωρηθή για την εξυπηρέτηση της Ουκρανικής κοινότητος της Πόλεως.

Η αναφορά του Παναγιωτάτου στο Άγιον Όρος έγινε με αφορμή την παρουσία Αγιορειτών μοναχών στο πανηγυρίζοντα Ναό, αλλά και την πρόσφατη προσκυνηματική επίσκεψή του στον Άθω, κατά την οποία, όπως υπενθύμισε, είχε προαναγγείλει, από τον Ναό του Πρωτάτου, την αγιοκατάταξη στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας, τεσσάρων συγχρόνων Οσιακών μορφών του Αγιορείτικου μοναχισμού, προκαλώντας μεγάλη χαρά μεταξύ των πατέρων στο Περιβόλι της Παναγίας.

Ο Πατριάρχης ανέφερε ότι ήδη έγινε η αγιοκατάταξη ενός εξ αυτών, του Οσίου Ιερωνύμου Σιμωνοπετρίτη, και επίκειται και η των υπολοίπων.

“Είθε η χάρις των να συνδέει έτι και έτι το Άγιον Όρος με την Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως”, τόνισε.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.