Επικαιρότητα

Τι σηματοδοτούν τα συγχαρητήρια της Σακελλαροπούλου στον Ελπιδοφόρο;

εικόνα άρθρου: Τι σηματοδοτούν τα συγχαρητήρια της Σακελλαροπούλου στον Ελπιδοφόρο;

Εξήρε την υπεύθυνη στάση της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην αντιμετώπιση της πανδημίας και την υπόθεση του Τζορτζ Φλόιντ.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα.Σακελλαροπούλου, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, εξήρε την υπεύθυνη στάση της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην αντιμετώπιση της πανδημίας και επεσήμανε επίσης τη σπουδαιότητα της συμβολής του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στην προστασία των δικαιωμάτων και στην καταδίκη του ρατσισμού και των διακρίσεων, με αφορμή τη συμμετοχή του στην ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερινανού Τζορτζ Φλόιντ και της 26χρονης Αφροαμερικανής εργαζόμενης στον κλάδο της υγείας Μπριόνα Τέηλορ. 

Είναι τραγικό οι πνευματικοί άνθρωποι να αισθάνονται ότι επιτελούν θεάρεστο έργο, όταν επαινούνται από τους ανθρώπους κι όχι από το Θεό. Οι Άγιοι δεν αγωνίστηκαν ποτέ με γνώμονα να γίνονται αρεστοί από τους ανθρώπους. Μάλιστα η ανθρωπαρέσκεια είναι βδελυκτό πάθος που ο πιστός- και μάλιστα ο μοναχός- μοναχοί δεν είναι όλοι οι επίσκοποι ή το έχουν λησμονήσει – καλείται να πολεμήσει και να μαράνει. Η ανθρωπαρέσκεια εμποδίζει τη θέα του Θεού και την επιτέλεση του θείου θελήματος. Δεν τα γνωρίζετε αυτά, άγιοι αρχιερείς; Η υπερηφάνεια, η κενοδοξία, η ανθρωπαρέσκεια, με ένα όνομα η οίηση, είναι κατά την “Κλίμακα”, και η αρχή και η ολοκλήρωση των παθών και όποιος επιχειρεί να φιλοσοφήσει γι’αυτήν εις μήκος, ομοιάζει με εκείνον που ματαιοπονεί προσπαθώντας να ζυγίσει τους ανέμους. Κι εμείς έτσι αισθανόμαστε, ότι τα βάζουμε με ανέμους πολλλών μποφόρ, όταν προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε αντιρρητικά τις βλασφημίες που γεννά η πρωτοφανής απιστία των σύγχρονων Αρχιερέων μας, τους οποίους δεν μπορούμε πια να διακρίνουμε από τον κόσμο. 

Συγκεκριμένα διαβάζουμε στην “Κλίμακα” του Αγίου Ιωάννη του Σιναίτη Η Κλίμακα του Αγίου Ιωάννου του Σιναΐτου – Σελίδα 4 – : “Η κενοδοξία είναι ως προς μέν την μορφή, μεταβολή της φυσικής τάξεως και διαστροφή των καλών ηθών και παρατήρησις παντός αξιομέμπτου πράγματος. Ως προς δε την ποιότητα, σκορπισμός των καμάτων, απώλεια των ιδρώτων, δόλιος κλέπτης του θησαυρού, απόγονος της απιστίας, πρόδρομος της υπερηφανείας, ναυάγιο μέσα στο λιμάνι, μυρμήγκι στο αλώνι, πού είναι μέν μικρό, αλλά απειλεί να κλέψη αθόρυβα όλον τον καρπό και τον κόπο του γεωργού.” και “ Ο κενόδοξος δείχνει ότι είναι πιστός, ενώ είναι ειδωλολάτρης. Φαινομενικά μέν σέβεται τον Θεόν, αλλά στην πραγματικότητα επιζητεί να αρέση στους ανθρώπους και όχι στον Θεόν. Κενόδοξος είναι κάθε επιδεικτικός άνθρωπος.” Πόσο αξιολύπητοι είναι στ’ αλήθεια! Μέσα στα κατηχητικά και στην Εκκλησία από σχολιαρούδια και ορφανά, ξαφνικά σφετερίζονται τα αξιώματα που τους δίνει η Εκκλησία για να εργαστούν προς δόξαν Θεού και προς σωτηρία ανθρώπων και μεταβάλλονται σε ηγεμονίσκους και εξουσιαστές, ξεχνώντας τις δωρεές του Θεού. Κι αυτό “Διότι ο άπιστος στα ολίγα θα φανή και στα πολλά άπιστος και κενόδοξος.Γι΄αυτό λοιπόν βρεθήκατε να διαποιμένετε την Αμερική, κε. Ελπιδοφόρε; Για να μολύνετε με την απιστία σας, κάνοντας κατάχρηση της εξουσίας που σας έδωσε ο Θεός (αν και αυτό ελέγχεται), αυτά τα Τίμια Δώρα; Για να ταυτιστείτε πλήρως με την μασωνία; 

Είναι εντυπωσιακό πώς οι απόψεις σας ταυτίζονται με παπικούς ιερωμένους. Ο παπικός «κληρικός» κ. Θεόδωρος Κοντίδης στο άρθρο του με τίτλο: «Είναι ώρα να δούμε ποια θέση αφήνουμε για τον Θεό στη ζωή μας, αληθινά και επί της ουσίας» λέγει τα εξής χαρακτηριστικά: «Οι εκκλησίες δεν μπορούν να γίνουν χώροι επεκτάσεως της επιδημίας. Σχετικά πολλά λέχθηκαν για τη Θεία Μετάληψη. Πιστεύουμε, όπως πρεσβεύει η καθολική πίστη και όλη η παράδοση, ότι κοινωνούμε στο σώμα και το αίμα του Χριστού. Στη Θεία Μετάληψη δεν λαμβάνουμε κάτι συμβολικό. Λαμβάνουμε το Χριστό και τη χάρη του. Η φύση όμως του άρτου και του οίνου δεν αλλάζει. Δεν αλλάζει η σύσταση, ούτε οι φυσικές ιδιότητες αυτών. Η καθαγίαση δεν εντοπίζεται στο μικροσκόπιο. Είναι πραγματική η παρουσία του Χριστού, αλλά δεν αλλάζει τις φυσικές ιδιότητες των τιμίων δώρων. Παρότι υπάρχουν και θαύματα, θα ήταν αδικαιολόγητο να ζητάμε θαύματα από το Θεό, γιατί έτσι μας αρέσει. Οπότε ήταν λογικό η Εκκλησία να προτείνει άλλους τρόπους θείας μετάληψης π.χ. τη μετάδοση στο χέρι, όπως γινόταν στους πρώτους αιώνες της Εκκλησίας…». Πόσο μας θυμίζουν τα λόγια του τον Αργολίδος και εσάς Σεβασμιώτατε! Εσείς, που, όπως διαβάζουμε στο βιογραφικό σας, το ακαδημαϊκό έτος 1996 – 1997 αποσταλήκατε με απόφαση της Συνόδου στη Θεολογική Σχολή του Αγ. Ιωάννη του Δαμασκηνού στο Μπαλαμάντ του Λιβάνου για περαιτέρω βελτίωση της γνώσης της αραβικής γλώσσας, όπου παρακολούθησατε τα μαθήματα θεολογίας του καθηγητή π. Ιω. Ρωμανίδη, δε γνωρίζετε την παρακάτω διδασκαλία του πατρός στο περισπούδαστο σύγγραμμά του με τίτλο: «Το προπατορικό αμάρτημα»; (Εκδ. Θεσσαλονίκη 1958) Εκεί παρατηρεί σχετικά με το θέμα αυτό τα εξής: «Κατά τας προϋποθέσεις της Χριστολογίας της Εκκλησίας, η σωστική Χάρις είναι άκτιστος ενέργεια του Θεού και διά τους μετέχοντας της σωτηρίας έχει πηγήν, (χωρίς ποτέ να χωρίζεται της πηγής), μόνον τον αναστάντα Θεάνθρωπον… Αντιθέτως η Χριστολογία της Δύσεως βασίζεται κυρίως επί της δικανικής περί ικανοποιήσεως θεωρία του Ανσέλμου, κατά την οποίαν, εν συναρτήσει προς τας περί Θεού προϋποθέσεις αυτής, η θεία Χάρις δύναται να κατέλθει προς τους πιστούς μόνον ως κτίσμα, εάν είναι πραγματική, (Ρωμαιοκαθολικοί), ή ως απλώς μια διανοητική διάθεσις μη υπάρχουσα εκτός της θείας ουσίας…(Προτεστάνται)», (σελ. 15).

Δείτε σχετικά:
Μασονικού τύπου φληναφήματα από τον κ. Ιερώνυμο στη συνάντηση με την κα. Σακελλαροπούλου
Η απειλή της πανδημίας έγκειται μόνον εντός των Ιερών Ναών για τον κ. Ελπιδοφόρο Αμερικής…
Τεστ με τη Θεία Κοινωνία από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής!
– Δεν έχουμε σιχαθεί οδηγία περισσότερο από αυτή της αιρετίζουσας Εκκλησίας της Αμερικής
– Ακόμα και ο αιρετικός Βαρλαάμ ο Καλαβρός θα ζήλευε τις απόψεις του αρχιεπισκόπου Αμερικής!
– Αν ο Χριστός ερχόταν σήμερα, θα ήταν …αιμοδότης!!! (Τιτίβισμα Ελπιδοφόρου)
– Σύνοδος της Αμερικής: Απόδοτε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Καίσαρι…
– Η σχέση με τα Θρησκευτικά της ΠτΔ Αικατερίνης Σακελλαροπούλου και οι γκρίζες ζώνες στην καριέρα της
Μητσοτάκης για Σακελλαροπούλου: «Είναι ένα σύμβολο της νέας εποχής, η οποία ξημερώνει» [ΒΙΝΤΕΟ & ΚΕΙΜΕΝΟ]
Άγιος… εμφύλιος στο ΣτΕ
– Ο Ελπιδοφόρος ευχαριστεί τον Μητσοτάκη για τα 2 εκ. ευρώ ετησίως στη Θεολογική Σχολή της Βοστώνης

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.