Επικαιρότητα

Τη στήριξη του για το Κυπριακό εξέφρασε ο Πάπας

εικόνα άρθρου: Τη στήριξη του για το Κυπριακό εξέφρασε ο Πάπας

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

θα ήθελα να εκφράσω την υποστήριξη της Αγίας Έδρας στις διαπραγματεύσεις για την επανένωση της Κύπρου, που δύνανται να αυξήσουν την περιφερειακή συνεργασία

Ωχ! Αμάν! Ήταν ανάγκη να στείλει τις “ευλογίες” του; Ο καταραμένος από τους Αγίους μας Ποντίφικας και ευλογημένος από τον Πατριάρχη και όλους τους αιρετικούς Οικουμενιστές, δεν έχει Χάρη. Ότι υποστηρίζει ο Πάπας, δεν το ευλογεί ο Θεός. Ας προσέχουν οι Κύπριοι και να μην ξεθαρρεύουν. Να μην εμπιστεύονται και τον Αρχιεπίσκοπό τους, που ζήτησε ο ίδιος παλαιότερα την επέμβαση και βοήθεια του Βατικανού στο Κυπριακό.

Προσβλέπουμε στη βοήθειά σας”, είπε ο Αρχιεπίσκοπος απευθυνόμενος στον Πάπα, ”για περιφρούρηση και σεβασμό των ιερών μας μνημείων και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, για κατίσχυση των διαχρονικών αξιών του χριστιανικού μας πνεύματος, αξίες οι οποίες σήμερον καταπατούνται βάναυσα από την Τουρκία, η οποία επιθυμεί να έχει ευρωπαϊκή πορεία. Επειδή εκείνος, μπλεγμένος τα δίκτυα του Οικουμενισμού, δεν έχει τη δυνατότητα να διακρίνει το διάβολο, ας μην παρασυρθεί ο λαός της Κύπρου!

Πολύ ενδιαφέρον επίσης έχει και μια παλιότερη ανάρτηση του Ιστολογίου Κατάνυξης με τίτλο: “ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΒΟΜΒΑ: Ο Κύπρου Χρυσόστομος για Κυπριακό και Μεγάλη Σύνοδο“. Αξίζει να τη διαβάσετε.

Διαβάσαμε στο offsite.com.cy:


Τη στήριξη του για το Κυπριακό εξέφρασε ο Πάπας

Μιλώντας στο Βατικανό κατά την καθιερωμένη τελετή των ευχετήριων για το Νέο Έτος, την οποία ο Ποντίφικας παραθέτει κάθε χρόνο στις αρχές Ιανουαρίου στο Διπλωματικό Σώμα παρά τη Αγία Έδρα, ο Ποντίφικας τόνισε τη σημασία στήριξης του διαλόγου και σεβασμού της διεθνούς νομιμότητας για την επίλυση των «παγωμένων συγκρούσεων», που εξακολουθούν να υφίστανται στην Ευρώπη, “εκ των οποίων μερικές εδώ και δεκαετίες, οι οποίες χρήζουν επίλυσης, ξεκινώντας από τις καταστάσεις που αφορούν τα Δυτικά Βαλκάνια και τον νότιο Καύκασο, όπως η Γεωργία”.

“Στο ίδιο πλαίσιο, θα ήθελα επίσης να εκφράσω την υποστήριξη της Αγίας Έδρας στις διαπραγματεύσεις για την επανένωση της Κύπρου, που δύνανται να αυξήσουν την περιφερειακή συνεργασία, ευνοώντας τη σταθερότητα σε όλη την περιοχή της Μεσογείου, καθώς και την εκτίμηση για τις προσπάθειες που γίνονται για την επίλυση της σύγκρουσης στο ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας και τον τερματισμό των δεινών του πληθυσμού», σημείωσε.

«Σε αυτό το πνεύμα, σας καλωσορίζω σήμερα, αγαπητοί Πρέσβεις, για να σας απευθύνω τις ευχές για το νέο έτος. Ευχαριστώ με ιδιαίτερο τρόπο τον Πρύτανη του Διπλωματικού Σώματος, Α.Ε. κ. Γεώργιο Πουλίδη, Πρέσβη της Κύπρου, για τους εγκάρδιους χαιρετισμούς που μου απηύθυνε εκ μέρους όλων σας και είμαι ευγνώμων για την τόσο πολυάριθμη και σημαντική παρουσία σας, καθώς και για την καθημερινή προσπάθεια που αφιερώνετε για τη σύσφιγξη των σχέσεων που συνδέουν την Αγία Έδρα με τα κράτη σας, καθώς και τους διεθνείς οργανισμούς, προς όφελος της ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ των λαών», πρόσθεσε ο Πάπας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.