Επικαιρότητα

Timeo Danaos et dona ferentes

εικόνα άρθρου: Timeo Danaos et dona ferentes

O Λαοκόων ήταν ένας από τους Τρώες ιερείς του Θυμβραίου Απόλλωνα. Ο μικρός του ρόλος στο τέλος του Τρωικού Πολέμου ήταν ότι προειδοποίησε τους Τρώες (μάταια) να μη δεχθούν τον Δούρειο Ίππο (= ξύλινο άλογο) ως δώρο από τους Έλληνες.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Στην Αινειάδα, ο Βιργίλιος βάζει τον Λαοκόοντα να λέει: Equo ne credite, Teucri / Quidquid id est, timeo Danaos et dona ferentes, δηλαδή «Μην εμπιστεύεστε το άλογο, Τρώες. / Οτιδήποτε κι αν είναι, φοβάμαι τους Έλληνες ακόμα κι όταν φέρνουν δώρα». Από αυτούς τους στίχους έχει γίνει διάσημη και παροιμιώδης η φράση “timeo Danaos et dona ferentes”, και στα ελληνικά: «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας».

Οι Τρώες όμως αψήφησαν τη συμβουλή του Λαοκόοντα, ξεγελασμένοι από τον Σίνωνα. Οργισμένος τότε ο Λαοκόων πέταξε το ακόντιό του στο ξύλινο άλογο. Εκείνη την ώρα ο θεός Ποσειδώνας, επειδή υποστήριζε τους Έλληνες, έστειλε δύο θαλάσσια φίδια και έπνιξαν τον Λαοκόοντα και τους γιούς του, Αντίφα (ή Αντιφάντη) και Θυμβραίο[1].

Ο Ποντίφικας λοιπόν, ποτέ δεν εκφράζεται δημοσίως χωρίς οι δηλώσεις του να υπηρετούν κάποιο συγκεκριμένο σκοπό. Από τη μία επειδή είναι ο πνευματικός ηγέτης ενός και πλέον δισεκατομμυρίου πιστών και από την άλλη ως αρχηγός του κράτους του Βατικανού. Με τον τρόπο αυτό, ασκεί διπλωματία.

Στο δημοσίευμα της Καθημερινής, δήλωσε “Θα είναι στενάχωρο αν το εμβόλιο αποτελέσει ιδιοκτησία εκείνου ή του άλλου έθνους και δεν καταστεί καθολικό κοινωνικό αγαθό”

Εκτίμηση της παρούσας κατάστασης

Εν μέσω αντιδράσεων της επιστημονικής κοινότητας, αμφιβολιών και ανασφάλειας του κόσμου, ήδη τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λογοκρίνουν φωνές αντίδρασης και αντίστασης στην μεθοδευμένη καθολική παρακολούθηση των πολιτών.

Ενώ το σχέδιο να χαρακτηρίζονται όσοι αντιστέκονται, ασόβαροι, συνωμοσιολόγοι, διακινητές fake news και ψεκασμένοι είναι σε πλήρη εξέλιξη, (είτε γιατί το ίδιο το εμβόλιο θα χρησιμοποιήσει τεχνολογία ψηφιακής αξιοποίησης, είτε με αφορμή τον εμβολιασμό θα επιβληθεί η νέα ταυτότητα με τη μορφή R.F.I.D. υποδόρια), η αντίδραση του κόσμου σε ένα εξαιρετικά βιαστικό και με πολλά αναπάντητα ερωτηματικά, εμβόλιο, γιγαντώνεται.

Ρουά – ματ

Ποια θα ήταν λοιπόν μια σκακιστική κίνηση – απάντηση στην κατάσταση αυτή; Να τους το χορηγήσουμε δωρεάν. Η δωρεάν διάθεση του εμβολίου πετυχαίνει διπλό στόχο: αν κάποιος δε δεχτεί να το λάβει, όχι μόνον θα γελοιοποιείται ως γραφικός, αλλά πλέον θα χαρακτηρίζεται ως διανοητικά διαταραγμένος και επικίνδυνος για το κοινωνικό σύνολο. Από την άλλη, ο τζίρος των φαρμακοβιομηχανιών εξασφαλίζεται.

Τελικά ο “τζάμπας” πέθανε ή όχι;

Αυτό που δεν αποκαλύπτει ο Πάπας είναι με ποιανού τα χρήματα θα αποκτηθεί το εμβόλιο για να διατεθεί δωρεάν στον κόσμο; Αν χρηματοδοτηθεί από τους γνωστούς άγνωστους τρισεκατομμυριούχος του πλανήτη, τότε η ηλεκτρονική ταυτότητα θα πρέπει να θεωρηθεί βεβαιότητα. Αν χρηματοδοτηθεί από τον κυβερνητικό προϋπολογισμό, άραγε ποιος θα φορολογηθεί για να γεμίσει παράδες ο κρατικός κορβανάς;

Τελικά, αυτό το αφήγημα που επέλεξε να μας σερβίρει ο “ψυχοπονιάρης” ιδιοκτήτης της Vatican Bank, μήπως αποδειχθεί πιο βιαστική κίνηση και από το ίδιο το εμβόλιο;

Ίδωμεν!  


[1] https://www.lecturesbureau.gr/1/laocoon/

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά
Ο Πάπας κερδίζει μάχες!
Πρώην Υφυπ. Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης: “Το εμβόλιο θα περιέχει Βιοτσίπ Ελέγχου!”
Κύριε Κικίλια, είναι ή όχι υποχρεωτικό το υποτιθέμενο εμβόλιο του κορονοϊού;
Ο Ιλαρίων πρόθυμος εθελοντής στις έρευνες για το Ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού
Οι οδηγίες του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας προς τους πιστούς και η ώρα του Θεού σχετικά…
π.Νικόλαος Μανώλης, Εμβόλιο ζωής ή θανάτου; [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
– γ. Γαβριήλ: Τα πνευματικά μέσα αντιμετώπισης του Κορωνοϊού και οι επιπτώσεις από το εμβόλιο [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
– Και η κατάργηση του ασύλου μέτρο κατάλληλο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού
– ΤΑ ΤΑΚΙΜΙΑ
– Αντίδραση Αρχιμανδρίτη στην Αθήνα για τη χρήση μάσκας
– Δημιουργική στατιστική και αβάσταχτα ψέματα (μέρος 1ο από 3)
– ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Μητροπολίτες τρομοκρατούν τους ιερείς για τις μάσκες!
– Προσβολή της νοημοσύνης μας ή κύκνειο άσμα;

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.