Επικαιρότητα

Την Ελλάδα δε χρειάζεται να την “ξεβλαχέψει” κανείς

εικόνα άρθρου: Την Ελλάδα δε χρειάζεται να την “ξεβλαχέψει” κανείς

Ο Κοραής στα σχόλιά του για το Σύνταγμα της Ελλάδας έλεγε: “Δεν με ενδιαφέρει σε ποιον θεό πιστεύει ο καπετάνιος, αρκεί να οδηγεί με ασφάλεια το καράβι”… (Γιάννα Αγγελοπούλου)

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η Oρθοδοξία μας βάλλεται από πολλές πλευρές, μιας και βγήκαν στην επιφάνεια λυσσαλέα απωθημένα εναντίων της. Η καταδίωξη, λοιπόν, της Σημαίας και του Σταυρού, του Ελληνισμού και της Oρθοδοξίας συνεχίζεται από την επιτροπή που υποτίθεται συγκροτήθηκε για να διαφυλάξει τα ιδανικά μας.

Τελικά, φαίνεται πως η πρόεδρος της επιτροπής για άλλη μία φορά μάς χάρισε μία άνευ προηγουμένου διαδικτυακή φιέστα με νότες προοδευτισμού και απελευθέρωσης από τα ορθόδοξα συμπλέγματα: «Στην Ελλάδα που ονειρευόμαστε, αυτήν του 2021 και μετά, οι διαφορετικές προτιμήσεις δεν είναι αιτία πολέμου. Ο Κοραής στα σχόλιά του για το Σύνταγμα της Ελλάδας έλεγε: “Δεν με ενδιαφέρει σε ποιον θεό πιστεύει ο καπετάνιος, αρκεί να οδηγεί με ασφάλεια το καράβι”». Φαίνεται πως η πρόεδρος έχει παρερμηνεύσει το νευραλγικής σημασίας αξίωμά της, πήρε βήμα και ζυμώνει τις ύπουλες μεθοδεύσεις της που ολοένα και φουσκώνουν προς την επιφάνεια. 

Η κα. Αγγελοπούλου αποφάσισε να αναθερμάνει οποιοδήποτε ψεγάδι αποπνευματικοποίησης και εκμηδενισμού έχει απομείνει στους διαδικτυακούς ακολούθους της. Έβαλε μπροστά το σχέδιο της Νέας Εποχής, πότισε με το κώνειο της “αγάπης άνευ όρων” και άνοιξε την ομπρέλα του Διεθνισμού και Οικουμενισμού. Επόπτης καλής συμπεριφοράς, κάνει ειρήνη με κάθε λογής πλανεμένα “φρούτα”, τα χαρίζει απλόχερα και ανοίγει τον δρόμο της ομόνοιας στους “καπετάνιους” που τιμούν πολλούς και διάφορους “θεούς”.

Ας μη λογαριάζουμε όμως χωρίς τον ξενοδόχο, γιατί απευθυνόμαστε σε έναν λαό που στη Σημαία του έχει χαραγμένο τον Σταυρό. Πατάμε τα χώματα που γέννησαν Αγίους. Είμαστε εμείς οι απόγονοι εκείνων που σφάχτηκαν, που κάηκαν ζωντανοί. Σαν έθνος ορφανέψαμε, πεινάσαμε, πονέσαμε, βιαστήκαμε…και όλα αυτά επειδή δεν ψευτοπροοδέψαμε! Δεν ξεπουλήσαμε τη Σημαία μας και την Ορθοδοξία μας για δύο κάλπικες λίρες! Οι γείτονες πάντως κατάφεραν να παραβιάσουν τον κώδικα ανεκτικότητας και αποδοχής των πάντων που υμνείται! Φρόντισαν να ποτιστούν αυτά τα χώματα με το αίμα ανθρώπων απλών σαν αυτών που απευθύνεστε! 

Με όλη την αγάπη και τον σεβασμό, την Ελλάδα δε χρειάζεται να την “ξεβλαχέψει” κανείς, η ιστορία δε γράφεται με εικασίες… Κι εμείς τη γράψαμε και θα τη γράφουμε έχοντας καπετάνιο τον Χριστό!

Διαβάσαμε στο newsbreak.gr:


Η Γιάννα συνεχίζει να προκαλεί με (μια ακόμα) απαράδεκτη αναφορά για τους ήρωες του ’21

Οι απαράδεκτες αναφορές της Γιάννας Αγγελοπούλου περί «διαφορετικών προτιμήσεων» αποτελούν βαρύτατη προσβολή για τους ήρωες του 1821, που θυσιάστηκαν υπέρ πίστεως και πατρίδος, αλλά και για τον ελληνισμό συνολικά.
Η επικεφαλής της επιτροπής «Ελλάδα 2021» όχι μόνο δεν τιμά τον ρόλο που έχει αναλάβει, αλλά σαμποτάρει διαρκώς τη διακοσιοστή επέτειο από την Εθνική Παλιγγενεσία, μετατρέποντάς τη σε βήμα προσωπικής προβολής.

Με τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να βιώνουν μια άνευ προηγουμένου υγειονομική κρίση, παλεύοντας εδώ και δύο μήνες όχι μόνο με την πανδημία, αλλά και με τις οικονομικές επιπτώσεις της, η Γιάννα Αγγελοπούλου επιδίδεται σχεδόν καθημερινά σε μια άκρως αντιθεσμική συμπεριφορά στα κοινωνικά δίκτυα, παίζοντας έναν ρόλο ο οποίος υπερβαίνει κατά πολύ την επιτροπή «Ελλάδα 2021», προχωρώντας σε ανάρμοστες αναρτήσεις, μη διστάζοντας ακόμη και να αντιπαρατεθεί με άλλους χρήστες.

Τελευταίο χτύπημα, οι εκτός τόπου και χρόνου αναρτήσεις της στο twitter, όπου έγραψε μεταξύ άλλων: «Στην Ελλάδα που ονειρευόμαστε, αυτήν του 2021 και μετά, οι διαφορετικές προτιμήσεις δεν είναι αιτία πολέμου. Ο Κοραής στα σχόλιά του για το Σύνταγμα της Ελλάδας έλεγε: “Δεν με ενδιαφέρει σε ποιον θεό πιστεύει ο καπετάνιος, αρκεί να οδηγεί με ασφάλεια το καράβι”».

Πουλάει προοδευτικά «φούμαρα»

Αυτό είναι το προκλητικό σχόλιο που προκάλεσε σάλο, καθώς, όπως όλα δείχνουν, η επικεφαλής της επιτροπής δεν έχει απολύτως καμία διάθεση να δημιουργήσει μια πλατφόρμα που θα αποτελέσει βήμα για να αναδειχθεί ο συμβολισμός της διακοσιοστής επετείου από την Επανάσταση, καθώς και η λαμπρή πορεία που ακολούθησε το ελληνικό κράτος από τότε έως σήμερα.

Τουναντίον, επιθυμεί να πουλήσει «προοδευτικά» φούμαρα, με μύχιο στόχο την προσωπική της ανάδειξη. Συνεχίζοντας, μάλιστα, την πρόκληση και ξεχνώντας ότι ο ρόλος της είναι να εκπροσωπεί την Ελλάδα και την Ιστορία της, ανέβασε άλλο ένα ανερμάτιστο tweet, το οποίο περιλάμβανε εξίσου ατυχέστατες συγκρίσεις.

«Οι άνθρωποι έχουν προτιμήσεις και οι πολιτισμένοι άνθρωποι έχουν μάθει να πορεύονται με αυτές. Σε άλλον π.χ. αρέσει ο Μπραμς και σε άλλον ο Τσιτσάνης. Άλλος είναι σοσιαλιστής, κομμουνιστής ή φιλελεύθερος και άλλος χριστιανός ή μουσουλμάνος. Άλλος είναι Πανιώνιος και άλλος Δόξα Δράμας» έγραψε η Γιάννα Αγγελοπούλου επί λέξει, προκαλώντας νέο κύμα αντιδράσεων.

Πάντως, στις αναφορές της απάντησε ο «γαλάζιος» βουλευτής Κώστας Μπογδάνος, υπενθυμίζοντάς της -μεταξύ άλλων- ότι «το Σύνταγμά μας ξεκινά: “Εις το όνομα της αγίας, ομοουσίου και αδιαιρέτου Τριάδος”».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
Περίεργη η εμμονή της Γιάννας Αγγελοπούλου
– Οι εξηγήσεις της Γιάννας Αγγελοπούλου για τη σημαία και το Σταυρό στο σήμα του 2021
– Μαρία Κοσμίδου, Απ’ τα κόκκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά
– Άλλη μιλούσε για «συνωστισμό» άλλη μιλάει σήμερα για «ανθρωπιστική καταστροφή του Μικρασιατικού». Άσχετες ή εγκάθετες;
– Τί δουλειά έχουν οι Τούρκοι, κ. Γιάννα, στα διακόσια χρόνια από την Επανάσταση εναντίον τους;
– Οθωμανικό φεστιβάλ η γιορτή για το 1821
– Επιτροπή για το 1821 – Άλλο η εθνική και άλλο η δημογραφική συνέχεια!
– «Ελλάδα 2021»: Δείτε τα 31 πρώτα μέλη της Επιτροπής
– Έχει υμνήσει την οθωμανική περίοδο στην Ελλάδα και μπαίνει στην Επιτροπή των 200 ετών από το 1821;

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.