Επικαιρότητα

Την ώρα που η δεξιά κυβέρνηση κλείνει τους ιερούς ναούς, ο αριστερός κ. Αλαβάνος, αντιδρά!

«Γιατί τη στερούμε τόσο απόλυτα φέτος από την κοινωνία, όταν, στις σημερινές συνθήκες, σε κάθε οικογένεια επικρέμαται ο φόβος του πένθους, υπάρχει η μοναξιά, αλλά και υπερίπταται η ελπίδα του λυτρωμού;»

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η κατά πάντα αντιχριστιανική πολιτική της κυβέρνησης, έχει προκαλέσει την αντίδραση μέχρι και του κ. Αλαβάνου, αφού κοντεύει να πάρει τη «ρετσινιά» του ορθόδοξου χριστιανού ο άνθρωπος (του το ευχόμαστε ασφαλώς και μακάρι να ανοίξουν οι πύλες της μετανοίας και γι’ αυτόν). Είναι γνωστό, πως έπεσαν να τον φάνε οι αριστερότεροι της αριστεράς, κατηγορώντας τον ότι ταυτίζει τον λαό με την ορθόδοξη λατρεία!!! (Μα πώς τόλμησε…)

Αν και γόνος οικογενείας με βενετική καταγωγή ο κ. Αλαβάνος, αν και οι δηλώσεις του έχουν να κάνουν περισσότερο με την αλληλεγγύη προς το λαό, αν και φανερώνουν ότι είναι ακατήχητος, πάντως μίλησε. Την ώρα βέβαια, που δεξιά κυβέρνηση της ορθόδοξης Ελλάδας κλείνει τους ιερούς ναούς, ο αριστερός κ. Αλαβάνος, αντιδρά. Την ώρα που η Ιεραρχία ξεχνά το κύριο έργο της, υπακούει σε εντολές των εχθρών του Χριστού, εγκαταλείπει τα καθήκοντά της, εγκαταλείπει το ποίμνιο και κρύβεται, ο κ. Αλαβάνος, βγαίνει μπροστά και υπερασπίζεται τα δικαιώματα του πιστού λαού στη Λατρεία, όπως τέλος πάντων τα αντιλαμβάνεται.

Οι Αρχιερείς δεν έκλεισαν τους ιερούς ναούς μόνο για λόγους υγείας. Αυτά είναι προφάσεις εν αμαρτίαις!  Αλλά, με τις μέχρι σήμερα ενέργειές τους σε μείζονα εκκλησιολογικά ζητήματα, ουσιαστικά, παρέδωσαν το ποίμνιο βορά στους λύκους, εγκατέλειψαν τη θέση τους σαν φύλακες της Πίστης και τώρα κρύβονται με άνανδρο τρόπο. Διάδοχοι των Αποστόλων είναι τέτοιοι Επίσκοποι; Για να λέγεται ένας Αρχιερέας διάδοχος των Αγίων Αποστόλων, οφείλει να συνεχίζει το έργο τους, το οποίο τους ανέθεσε ο ίδιος ο Χριστός.

Τους το θυμίζουμε: «Ὅτε οὖν ἠρίστησαν, λέγει τῷ Σίμωνι Πέτρῳ ὁ Ἰησοῦς· Σίμων Ἰωνᾶ, ἀγαπᾷς με πλεῖον τούτων; λέγει αὐτῷ· ναί, Κύριε, σὺ οἶδας ὅτι φιλῶ σε. λέγει αὐτῷ· βόσκε τὰ ἀρνία μου. λέγει αὐτῷ πάλιν δεύτερον· Σίμων Ἰωνᾶ, ἀγαπᾷς με; λέγει αὐτῷ· ναί, Κύριε, σὺ οἶδας ὅτι φιλῶ σε. λέγει αὐτῷ· ποίμαινε τὰ πρόβατά μου. λέγει αὐτῷ τὸ τρίτον· Σίμων Ἰωνᾶ, φιλεῖς με; ἐλυπήθη ὁ Πέτρος ὅτι εἶπεν αὐτῷ τὸ τρίτον, φιλεῖς με, καὶ εἶπεν αὐτῷ· Κύριε, σὺ πάντα οἶδας, σὺ γινώσκεις ὅτι φιλῶ σε. λέγει αὐτῷ ὁ Ἰησοῦς· βόσκε τὰ πρόβατά μου. ἀμὴν ἀμὴν λέγω σοι, ὅτε ἦς νεώτερος, ἐζώννυες σεαυτὸν καὶ περιεπάτεις ὅπου ἤθελες· ὅταν δὲ γηράσῃς, ἐκτενεῖς τὰς χεῖράς σου, καὶ ἄλλος σε ζώσει, καὶ οἴσει ὅπου οὐ θέλεις. τοῦτο δὲ εἶπε σημαίνων ποίῳ θανάτῳ δοξάσει τὸν Θεόν. καὶ τοῦτο εἰπὼν λέγει αὐτῷ· ἀκολούθει μοι.»

Διαβάζουμε τα σημεία των καιρών. Είναι σαφές, ότι Ορθοδοξία πολεμείται με μανία. Ταυτόχρονα, παρακολουθούμε πόσο έχει πλησιάσει το κακό. Διαπιστώνουμε ακόμη, ότι οι φύλακες  της λογικής ποίμνης του Χριστού, εγκατέλειψαν τις σκοπιές τους, άνοιξαν τις πόρτες στους εχθρούς Του και συνεργάζονται μαζί τους.

Δεδομένων των συνθηκών, οι σημερινοί Μητροπολίτες, δεν είναι σε καμία περίπτωση Επίσκοποι. Να υπογραμμίσουμε, λοιπόν, πως στον στρατό, η εγκατάλειψη θέσης από σκοπό και μάλιστα εν καιρώ πολέμου, τιμωρείται με την εσχάτη των ποινών. Χριστός Ανέστη!

Διαβάσαμε στο iefimerida.gr:


Αλαβάνος: Να γίνει περιφορά του Επιταφίου με τους πιστούς στα μπαλκόνια

Λάθος χαρακτηρίζει ο Αλέκος Αλαβάνος την απαγόρευση της περιφοράς του Επιταφίου.

Με ανακοίνωσή του, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η περιφορά του Επιταφίου θα μπορούσε να γίνει με έναν ιερέα και οι πιστοί να παρακολουθούν τη λιτάνευση από τα μπαλκόνια. «Η Πολιτεία οφείλει να είναι στο θέμα του ιού αποφασιστική και αποτελεσματική, αλλά δεν χρειάζεται να στερείται συναισθήματος και να μην παίρνει υπόψη τη σημασία της εμψύχωσης του λαού μας», σημειώνει ο κ. Αλαβάνος.

Η δήλωση του Αλέκου Αλαβάνου:

«Η περιφορά του Επιταφίου είναι μια βαθιά παράδοση του λαού μας. Οι πηγές της βρίσκονται χιλιετίες πίσω, πριν τον Χριστιανισμό, στις μυσταγωγίες και τα πανηγύρια για τον Διόνυσο, στις τελετές για τον Άδωνι.
Γιατί τη στερούμε τόσο απόλυτα φέτος από την κοινωνία, όταν, στις σημερινές συνθήκες, σε κάθε οικογένεια επικρέμαται ο φόβος του πένθους, υπάρχει η μοναξιά, αλλά και υπερίπταται η ελπίδα του λυτρωμού;
Γιατί να μην τελεστεί η περιφορά του Επιταφίου στους δρόμους των πόλεων, με έναν ιερέα μόνο, έναν ψάλτη, έναν νεωκόρο που θα κρατάει μια ανθοδέσμη με βιολέτες, ώστε να διατηρηθεί πλήρως η κοινωνική απόσταση;
Και να μπορούν μικροί και μεγάλοι από τα μπαλκόνια να τραγουδούν με την ψυχή τους το “Αι γενεαί πάσαι, ύμνον τη ταφή Σου…”;
Και να νιώσει ο λαός μας ότι είναι κοινή η μοίρα σε κάθε μπαλκόνι, ότι αν και απομονωμένοι, είμαστε ο ένας συναισθηματικά δίπλα στον άλλο και θα ξεπεράσουμε μαζί το κακό;
Η Πολιτεία οφείλει να είναι στο θέμα του ιού αποφασιστική και αποτελεσματική, αλλά δεν χρειάζεται να στερείται συναισθήματος και να μην παίρνει υπόψη τη σημασία της εμψύχωσης του λαού μας».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
– π.Νικόλαος Μανώλης, Διαολεμένο Ιερατείο [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
– Η υποτέλεια της Ελλαδικής Εκκλησίας, απέναντι στους άθεους νόμους της Κυβέρνησης
– Εγκύκλιος Περί της τελέσεως των Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδος
– Η υποτέλεια της Ελλαδικής Εκκλησίας, απέναντι στους άθεους νόμους της Κυβέρνησης
– Ο Καίσαρας αποφασίζει, η Εκκλησία υποτάσσεται!
– Δόξα σοι ο Θεός! Χαράς Ευαγγέλια! Ο Μητροπολίτης Μόρφου, αποκαταστάθηκε μέσα μας εκ νέου ως Πανιερώτατος!
– Συνεργασία του Αρχιεπισκόπου με την Πολιτεία και όχι με τον Χριστό! Αδιανόητη φαυλότητα!
– Το μένος και το μίσος της κοσμικής εξουσίας ενάντια στην Εκκλησία του Χριστού
– Ποια είναι η εισήγηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για το Πάσχα με φόντο τον Κορωνοϊό;
– π.Θεόδωρος Ζήσης, Έργο του διαβόλου το κλείσιμο των Ναών από την Ιερά Σύνοδο
– Δημητριάδος: «Δε διώκεται ο Χριστιανισμός και η Εκκλησία»
– Ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, συμφώνως με το πνεύμα των φίλων του Προτεσταντών, μας νουθετεί!
– Θα ανασταίνεται ο Κύριός μας, κατά τις ανθρώπινες επιθυμίες και βουλές;
– Μας εξόργισε η επιστολή του Μητροπολίτου Μεσογαίας προς την Υπουργό Παιδείας
– Σικάγο – Οικουμενιστική συμπροσευχή για τον Κορωνοϊό [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
– Μοναχού Σεραφείμ (Ζήση), Ο κορωνοϊός διδάσκει το «πως» της Αποτειχίσεως (…μάλλον δε και το «δια τι»)

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.