Επικαιρότητα

Την παροιμία “όμοιος τον όμοιο αγαπά κι η κοπριά τα λάχανα” τη γνωρίζει ο κ. Πάιατ;

εικόνα άρθρου: Την παροιμία “όμοιος τον όμοιο αγαπά κι η κοπριά τα λάχανα” τη γνωρίζει ο κ. Πάιατ;

Το θαυμασμό του για την αποφασιστικότητα της Ελλαδικής Εκκλησίας να προστατεύσει την υγεία και την ασφάλεια των πιστών της… εκφράζει στο Twitter ο πρέσβης των ΗΠΑ

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Το απόγευμα του Μεγ. Σαββάτου (18 Απριλίου 2020), ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, εξέφρασε το θαυμασμό του για την αποφασιστικότητα της Ελλαδικής Εκκλησίας να προστατεύσει την υγεία και την ασφάλεια των πιστών της κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Όμως αυτή η ανακοίνωση προκαλεί αγανάκτηση προς το Ορθόδοξο πλήρωμα καθώς η διοικούσα Εκκλησία έλαβε αντίχριστες και φρικτές αποφάσεις για κλείσιμο των Ναών:

α) Στις 16 Μαρτίου 2020, η ΔΙΣ ανακοίνωσε το κλείσιμο ουσιαστικά των Ι. Ναών και την απαγόρευση της Λατρείας (εκτός από τη «λιτή» Θεία Λειτουργία των Κυριακών και του Ευαγγελισμού, διάρκειας μίας ώρας).

β) Την 1η Απριλίου, η ΔΙΣ έπειτα από διπλωματικές ενέργειες με έντονο άρωμα πολιτικής, έφτασε στο σημείο να ανακοινώσει χωρίς κανένα αίσθημα ντροπής και ποιμαντικής ευθύνης με μία εωσφορική Εγκύκλιο, την τέλεση των Ιερών Ακολουθιών στους Ι. Ναούς και τις Ιερές Μονές «κεκλεισμένων τῶν θυρῶν», αποκλείοντας έτσι τους πιστούς από τις Ιερές Ακολουθίες και τα Ιερά Μυστήρια την πιο κατανυκτική περίοδο της Ορθοδοξίας και σηματοδοτώντας έτσι μία νέα περίοδο διωγμών των χριστιανών. 

γ) Στις 7 Απριλίου, η ΔΙΣ με νέα Εγκύκλιο απαγόρευσε ακόμα και την χρήση των εξωτερικών μεγαφώνων των Ιερών Ναών (!), ακολουθώντας πρόθυμα για ακόμα μία φορά τις προσταγές των αντίχριστων και εκκλησιομάχων πολιτικών αρχόντων.

Αυτή η ανακοίνωση θαυμασμού του Αμερικανού πρέσβη δεν εκπλήσει, καθώς ο ίδιος γνωρίζει προσωπικά πλήθος εκκλησιαστικών ταγών και ασχολείται ενεργά με θρησκευτικά θέματα ασκώντας ενεργά τη λεγόμενη “Θρησκευτική Διπλωματία». Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι πριν από δύο χρόνια (17 Απρ 2018), ο κ. Πάιατ σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, είχε εκφράσει την εκτίμησή του για τη συνάντηση που είχε με τον μητρ. Ναυπάκτου Ιερόθεο στην Ι.Μ. Βατοπαιδίου, με τον οποίο είχε μία σημαντική συζήτηση για την παγκόσμια Ορθοδοξία και για την αμερικανική υποστήριξη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο: 
«Είχα την τιμή να συναντηθώ στο Βατοπέδι με τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεο. Είχαμε μια σημαντική συζήτηση για την παγκόσμια Ορθοδοξία και για την αμερικανική υποστήριξη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο». Υπενθυμίζουμε ότι ο μητρ. Ναυπάκτου, την 1η Απριλίου και σύμφωνα με την ανίερη Εγκύκλιο της ΔΙΣ, ορίστηκε ως «τό μόνον ὑπεύθυνον πρόσωπον πρός τό ὁποῖον δέον νά ἀπευθύνωνται τά Μέσα Ἐνημερώσεως, διά νά λαμβάνουν ἁρμοδίως ἀπαντήσεις ἐπί τῶν ἐκκλησιαστικῶν ζητημάτων τῶν ἡμερῶν».

Επίσης, στις 22 Νοεμβρίου 2019 (και ένα μόνο μήνα μετά την προδοτική και ανίερη απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας σχετικά με την αναγνώριση της σχισματικής ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας), ο κ. Πάιατ συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο με τον οποίο συζήτησε το προσφυγικό και το Ουκρανικό. Ο Αμερικανός πρέσβης χαρακτήρισε ιστορικής σημασίας την απόφαση του αρχιεπισκόπου για την αναγνώριση της ψευδοαυτοκεφαλίας της Ουκρανίας. Επίσης ο κ. Πάιατ έκανε γνωστό ότι παρέδωσε στον αρχιεπίσκοπο ένα γράμμα από τον Πρέσβη Σαμ Μπράουνσμπακ, υπεύθυνο για τις θρησκευτικές ελευθερίες, στο οποίο εκφραζόταν ο σεβασμός του για την (ανίερη και αντιπατερική) απόφαση του Αρχιεπισκόπου, σημειώνοντας, μάλιστα, ότι οι ΗΠΑ αναγνώριζαν τη σοφία με την οποία κινήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος.

Επιπρόσθετα, ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ στην ανάρτηση που δημοσίευσε το Μεγάλο Σάββατο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, εκτός από τον θαυμασμό που εξέφρασε για την αποφασιστικότητα της Ελλαδικής Εκκλησίας να προστατεύσει την υγεία των πιστών, παρέθεσε και τις ευχές του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο προς τους πιστούς των Ορθοδόξων Εκκλησιών για καλό Πάσχα. Συγκεκριμένα, το μήνυμα το Μάικ Πομπέο προς τους πιστούς των Ορθοδόξων Εκκλησιών ανέφερε ότι: 
«Αν και οι εκκλησίες σε όλο τον κόσμο ήταν άδειες πρόσφατα, η πίστη των πιστών γεμίζει τον κόσμο κάθε μέρα».
Εδώ όμως πρέπει να σημειωθεί ότι σε Ορθόδοξες χώρες όπως η Γεωργία, η Βουλγαρία, η Λευκορωσία κλπ. οι εκκλησίες παρέμειναν ανοιχτές κατά τη διάρκεια της πιο κατανυκτικής περιόδου της Ορθοδοξίας και ο πιστός λαός μπόρεσε να παρευρεθεί στις Ιερές Ακολουθίες και τα Ιερά Μυστήρια. Σε αντίθεση με την Ελλάδα, όπου μετά από τις πρωτοφανείς και δαιμονικές αποφάσεις της διοικούσας Εκκλησίας, οι Ιερές ακολουθίες τελέστηκαν «κεκλεισμένων τῶν θυρῶν» και χωρίς την παρουσία πιστών.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο ασχολείται ενεργά με θέματα πίστεως και θρησκειών. Οι πρόσφατες ενέργειες του Μάικ Πομπέο αποκαλύπτουν πλήρως τις προθέσεις και τα σχέδια του για την εξυπηρέτηση γεωπολιτικών σκοπιμοτήτων μέσω μίας Διεθνούς Συμμαχίας για την Προστασία της Θρησκευτικής Ελευθερίας καθώς και μέσω της αποκατάστασης των σχισματικών στην Ουκρανία και τα Σκόπια. Ακολούθως, παραθέτουμε μερικές χαρακτηριστικές πληροφορίες για τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο:

α) O υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ είναι ένθερμος υποστηρικτής των σχισματικών Ουκρανών και του ψευδοεπισκόπου Επιφανίου καθώς:

  • Στις 23 Οκτωβρίου 2019 συναντήθηκε με τον σχισματικό ψευδεπίσκοπο Κιέβου Επιφάνιο στις ΗΠΑ και ο Πομπέο είχε συγχαρεί τον Προκαθήμενο της σχισματικής ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας για την παραλαβή του βραβείου Αθηναγόρας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, αλλά και για τις προσπάθειές του «στην διατήρηση της θρησκευτικής πίστης στην Ουκρανία».
  • Στις 31 Ιανουαρίου 2020 συναντήθηκε ξανά με τον σχισματικό, ψευδεπίσκοπο Κιέβου Επιφάνιο στο Κίεβο. Σε αυτή τη συνάντηση ο σχισματικός ψευδεπίσκοπος Κιέβου εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τις Ηνωμένες Πολιτείες για τη στήριξη που παρέχουν στην Ουκρανία και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε μεταξύ των άλλων ότι: «Οι Η.Π.Α. θα υπερασπίζονται πάντα το δικαίωμα όλων των λαών να προσεύχονται ελεύθερα». Επίσης, σε αυτή τη συνάντηση δημοσιεύματα είχαν αποκαλύψει ότι οι δύο άντρες κατέληξαν σε διμερή συμφωνία «ειδικά στον τομέα προστασίας της ελευθερίας της συνειδήσεως και της θρησκείας».

β) Έδειξε έντονο ενδιαφέρον για τους σχισματικούς των Σκοπίων, καθώς στις 4 Οκτωβρίου 2019 και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στα Σκόπια, επισκέφτηκε τον προκαθήμενο των σχισματικών των Σκοπίων. Σύμφωνα με τον σχισματικό αρχιεπίσκοπο των Σκοπίων, η επίσκεψη του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών μαρτυρούσε την υποστήριξη και την προστασία της εκκλησίας και των πολιτιστικών αξιών της χώρας.

γ) Υπό την ηγεσία του πραγματοποιήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 2020 η πρώτη συνάντηση της οργάνωσης «Διεθνής Συμμαχία για την Προστασία της Θρησκευτικής Ελευθερίας», η οποία δημιουργήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε αυτή τη Διεθνή Συμμαχία, προσχώρησε η Ουκρανία καθώς και η Ελλάδα. Ο Μάικ Πομπέο είχε δήλωσε χαρακτηριστικά ότι:
«Η δημιουργία της συμμαχίας είναι το πρώτο παράδειγμα στην ιστορία, όταν δημιουργείται διεθνής συνασπισμός σε επίπεδο εθνικών ηγετών προκειμένου να προωθηθεί το ζήτημα της θρησκευτικής ελευθερίας σε όλο τον κόσμο».

Διαβάσαμε στο skai.gr:


Πάιατ: Θαυμάζω την αποφασιστικότητα της Ελλαδικής εκκλησίας να προστατεύσει τους πιστούς

Το θαυμασμό του για την αποφασιστικότητα της Ελλαδικής Εκκλησίας να προστατεύσει την υγεία και την ασφάλεια των πιστών της κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, εκφράζει στο Twitter ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

Επίσης, εύχεται ταχεία ανάρρωση στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος υποβλήθηκε πρόσφατη σε επέμβασή τοποθέτησης βηματοδότη.

Στην ανάρτησή του στο Twitter, ο Αμερικανός Πρέσβης παραθέτει και τις ευχές του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο για καλό Πάσχα σε όλους τους Ορθοδόξους.

Δείτε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
Ακόμα και ο αιρετικός Βαρλαάμ ο Καλαβρός θα ζήλευε τις απόψεις του αρχιεπισκόπου Αμερικής!
– Αν ο Χριστός ερχόταν σήμερα, θα ήταν …αιμοδότης!!! (Τιτίβισμα Ελπιδοφόρου)
– π.Νικόλαος Μανώλης, Διαολεμένο Ιερατείο [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
– Η υποτέλεια της Ελλαδικής Εκκλησίας, απέναντι στους άθεους νόμους της Κυβέρνησης
– Εγκύκλιος Περί της τελέσεως των Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδος
– Ο Καίσαρας αποφασίζει, η Εκκλησία υποτάσσεται!
– Δόξα σοι ο Θεός! Χαράς Ευαγγέλια! Ο Μητροπολίτης Μόρφου, αποκαταστάθηκε μέσα μας εκ νέου ως Πανιερώτατος!
– Συνεργασία του Αρχιεπισκόπου με την Πολιτεία και όχι με τον Χριστό! Αδιανόητη φαυλότητα!
– Το μένος και το μίσος της κοσμικής εξουσίας ενάντια στην Εκκλησία του Χριστού
– Ποια είναι η εισήγηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για το Πάσχα με φόντο τον Κορωνοϊό;
– π.Θεόδωρος Ζήσης, Έργο του διαβόλου το κλείσιμο των Ναών από την Ιερά Σύνοδο
– Ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, συμφώνως με το πνεύμα των φίλων του Προτεσταντών, μας νουθετεί!
– Θα ανασταίνεται ο Κύριός μας, κατά τις ανθρώπινες επιθυμίες και βουλές;
– Μας εξόργισε η επιστολή του Μητροπολίτου Μεσογαίας προς την Υπουργό Παιδείας
– Δημητριάδος: «Δε διώκεται ο Χριστιανισμός και η Εκκλησία»
– Σικάγο – Οικουμενιστική συμπροσευχή για τον Κορωνοϊό [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
– Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης συμφωνεί με τον Πρωθυπουργό
– Μοναχού Σεραφείμ (Ζήση), Ο κορωνοϊός διδάσκει το «πως» της Αποτειχίσεως (…μάλλον δε και το «δια τι»)

Σχετικά άρθρα

Το δώρο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Πάπα Φραγκίσκο και το μετάλλιο της πλάνης

Αφαιρώντας το θρησκευτικό προσωπείο της «Αγίας» Έδρας αποκαλύπτεται μία αδίστακτη οργάνωση, που έχει βυθίσει την ανθρωπότητα σε φρικαλεότητες, αβάσταχτο πόνο και αίμα Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Στο «Αποστολικό» Παλάτι στην πόλη του...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.