Ελένη Καμπούρη

Τίποτα δεν τελείωσε, θαρσείτε!

εικόνα άρθρου: Τίποτα δεν τελείωσε, θαρσείτε!

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Η υγεία φυσικά και είναι ένα τεράστιο αγαθό αλλά τελικά τι αξία έχει, όταν ο άνθρωπος είναι σκλαβωμένος σωματικά και ψυχοπνευματικά;

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Τίποτα δεν τελείωσε, θαρσείτε!

Της Ελένης Καμπούρη

Συχνά λέμε και ακούμε ότι η Δημοκρατία δεν έχει ανάγκη από σωτήρες και ότι αρκούν οι δυνάμεις της, για να μας κάνoυν υγιείς και  σκεπτόμενους ανθρώπους, ελεύθερους να εκφραζόμαστε έχοντας το δικαίωμα της επιλογής.  Είναι όντως έτσι; Θεωρητικά αυτό ισχύει και μακάριος αυτός που ζει και εργάζεται σε μια κοινωνία, όπου η Δημοκρατία είναι ο θεμέλιος λίθος της λειτουργίας της.

Πώς αποτιμάται η κατάσταση στην Ελλάδα εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο με την διέλευση του νέου ιού; Υπάρχει το δικαίωμα της συνειδητής επιλογής και της αυτοδιάθεσης ή μήπως τελικά η χειραγώγηση και η ψυχολογική βία καθοδηγεί τις ζωές μας; Αναφερόμαστε φυσικά στην υπερπροσπάθεια που γίνεται από την ελληνική κυβέρνηση, με συμπαραστάτες μια μεγάλη μερίδα ιατρών και υγειονομικών, να πείσει τους πολίτες ότι η πολυπόθητη ελευθερία μας θα έρθει αυστηρά και μόνο όταν θα “μπολιαστούν” με το σκεύασμα, το οποίο μας υποδεικνύουν. Τηλεοράσεις και τεράστια μερίδα των ΜΜΕ στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο έχουν επιδοθεί σ’ αυτόν τον αγώνα της διαμόρφωσης της κοινής γνώμης προς την κατεύθυνση της επιβολής μιας ιατρικής πράξης, η οποία παρουσιάζεται ως μονόδρομος. Με απλά λόγια, αν θέλουμε να γλυτώσουμε από τον επικίνδυνο – όπως τον παρουσιάζουν – ιό, δεν θα πρέπει να αρκεστούμε στα στοιχειώδη μέτρα προστασίας ή σε άλλες φαρμακευτικές παρεμβάσεις αλλά αποκλειστικά και μόνο στο “βατσίνωμά” μας με συγκεκριμένες ουσίες και σκευάσματα. Οπότε ή “βατσινώνεσαι” και κυκλοφορείς ελεύθερος συνεχίζοντας την ζωή σου κανονικά ή μένεις χωρίς το μπόλι και συνεχίζεις να είσαι αιχμάλωτος μέσα στην ίδια σου την χώρα και το ίδιο σου το σπίτι. Στα δικά μας αυτιά αυτό ακούγεται ως εκβιασμός και “ως σκλαβιά ψυχοπνευματική”, όπως πολύ σωστά περιγράφει ο κ.Κωνσταντίνος Βαθιώτης, καθηγητής Νομικής στην Θράκη. 

Όπως πολύ καλά καταλαβαίνουμε, έχουν παραβιάσει εδώ και πολύ καιρό την κοινή λογική με ύπουλες μεθοδεύσεις, έχουν αποδομήσει την αλήθεια σε τεράστιο ποσοστό θίγοντας μια σειρά από συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα και ασκώντας μια πρωτοφανή πίεση. Σε αυτό το σημείο, η πολιτική επιστήμονας και δημοσιογράφος κ. Νέλλη Ψαρρού, εξηγεί ότι “…κάθε ιατρική πράξη, όχι μόνο με όρους επιστήμης και βιοηθικής αλλά και νομικά, είναι παράνομο να χαρακτηρίζεται ως υποχρεωτική, υποστηρίζοντας ότι αυτή την περίοδο και με αφορμή την επιδημία της Covid-19 απλά επιταχύνεται μια διαδικασία και στην Ε.Ε. που έχει ξεκινήσει από το 2018, για να φτιαχτεί πλαίσιο ψηφιακού φακέλου των πολιτών, με υποχρεωτικό κάποια στιγμή να εκδίδονται πιστοποιητικά υγείας, εμβολίων και ιατρικών πράξεων”. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα: “…Όλο αυτό αντίκειται  στο Ευρωπαϊκό, το Διεθνές αλλά και το εσωτερικό δίκαιο αλλά επαφίεται στο πώς θα αντιδράσουν οι πολίτες, για να μην παγιωθούν τέτοια ολοκληρωτικά συστήματα. Ο πολίτης, πρέπει να είναι ενημερωμένος και με συναίνεση για ό,τι αφορά το σώμα του.” 

Μέσα, λοιπόν, από αυτή την πρωτοφανή πολιτικοϊατρική πίεση και την δήθεν “αμερόληπτη” ενημέρωση, νιώθουμε ότι έχει στηθεί γύρω μας ένας μηχανισμός παγίδευσης. Είμαστε μόνοι μας οι πολίτες απέναντι σε όλο αυτό και φυσικά “μόνοι μας πρέπει να περιχαρακώσουμε τα δικαιώματά μας”, όπως πολύ σωστά αναφέρει η κ. Ψαρρού. Καταντήσαμε ως γραφικοί φιμωτροφόροι, οι οποίοι εκβιάζονται για να εξασφαλίσουν το βασικό αγαθό της ανθρώπινης υπόστασης που είναι η ελευθερία. Η υγεία φυσικά και είναι ένα τεράστιο αγαθό αλλά τελικά τι αξία έχει, όταν ο άνθρωπος είναι σκλαβωμένος σωματικά και ψυχοπνευματικά; Μας κατάντησαν φοβισμένους μασκοφόρους, οι οποίοι είτε κάνουν αυστηρές συστάσεις στους συνανθρώπους τους, είτε μεταμορφώνονται σε καταδότες της ελευθερίας του διπλανού πολίτη. Κατάντησαν τους έλληνες αστυνομικούς ως διμοιρίτες που επιθεωρούν τους στρατιώτες στους θαλάμους τους και σπείρανε τον φόβο της καταστροφής της υγείας. Επειδή ο κόσμος όμως ενημερώνεται, σκέφτεται και δεν μπορεί έτσι εύκολα να χειραγωγηθεί, όσο κι αν ο φόβος διασπείρεται με τέτοια ευκολία και άνεση, τελικά το αφήγημα αυτό τους γύρισε “μπούμερανγκ” και άρχισαν τους εκβιασμούς περί εφαρμογής πιστοποιητικού ανοσίας. Δεν θα μπορείς δηλαδή να συμμετέχεις σε βασικές ανθρώπινες εκδηλώσεις, π.χ. να ταξιδέψεις, αν δεν έχεις αυτό το πιστοποιητικό. Ο όρος ελευθερία στην προκειμένη περίπτωση ξεχειλίζει από προϋποθέσεις.

Και όλα αυτά, για ένα σκεύασμα το οποίο δεν έχει πάρει άδεια από τον ΕΜΑ αλλά μια γνωμοδότηση. Δίνεται ένα διετές χρονικό περιθώριο, γιατί είναι ακόμη σε ερευνητικό στάδιο, όπως αναφέρει η κ.Ψαρρού. Τίποτα δεν είναι υποχρεωτικό και φυσικά καμία ιατρική πράξη. Ούτε θεραπεία, ούτε συνταγογράφηση, ούτε ιατρική εξέταση, ούτε καν η απλή θερμομέτρηση. Όλα αυτά απαγορεύονται από τον Κώδικα της Νυρεμβέργης και την σύμβαση του Οβιέδο. Το επιχείρημα της έκτακτης ανάγκης που θέτουν δεν ευσταθεί πλέον, γιατί το δεύτερο κύμα δεν ήρθε ξαφνικά αλλά το προγνώριζαν “μαγικά” από τον προηγούμενο Μάρτιο. Το τρίτο κύμα που ξεκινήσαμε να διανύουμε τώρα, το προγνώριζαν επίσης και μας ενημέρωσαν από τον Αύγουστο. 

Εν κατακλείδι, επειδή o,τιδήποτε περάσει τώρα θα είναι αυτό με το οποίο θα ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας τα επόμενα χρόνια, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και καθόλου εφησυχασμένοι. Προσέχουμε την υγεία μας, γιατί είναι ένα πολύτιμο αγαθό και γιατί σύμφωνα με την ορθόδοξη πίστη το σώμα μας αποτελεί ναό του Αγίου Πνεύματος και επιπροσθέτως πάντα η Ορθοδοξία τιμούσε την ιατρική επιστήμη. Η ιατρική είναι δώρο του Θεού στον άνθρωπο και γι’ αυτό στην ορθόδοξη πίστη άνθισαν τόσοι πολλοί και μεγάλοι ιαματικοί Άγιοι και γιατροί (στην Κατάνυξη υπάρχει το ημερολόγιο του 2021, που είναι αφιερωμένο σε αυτούς) αλλά τίποτα δεν έχει μεγαλύτερη αξία από τον ελεύθερο νου και το αυτεξούσιο.

Ο ίδιος ο Θεός σεβάστηκε την ελεύθερη βούλησή μας και μας έδωσε την δυνατότητα της ελεύθερης και συνειδητής επιλογής, ενώ κάποιοι άλλοι, κατακρεουργώντας τον όρο ελευθερία, εκβιάζουν και χειραγωγούν μια ολόκληρη χώρα καταστρέφοντάς την οικονομικά, ηθικά, κοινωνικά και οδηγώντας της στην αυτοκτονία. Με την αντιπολίτευση να τηρεί σιγή ιχθύος και τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις να μην προβάλουν καμία αντίσταση σ’ αυτή την παρανομία, η κατάσταση θυμίζει ολοκληρωτικά καθεστώτα. O εξαναγκασμός ιατρικών πράξεων, η λογοκρισία, όλα είναι στοιχεία της ίδιας παράστασης. Η επίσημη εκκλησία παρακολουθεί άπραγη και αδρανής και ο λαός πλέον έχει να παλέψει μόνος και αβοήθητος. Ή μήπως όχι; Μήπως ήρθε επιτέλους η ώρα να πέσουμε στα γόνατα και να στρέψουμε ψηλά το βλέμμα μας σε Εκείνον που τα παρακολουθεί όλα και δεν έχει πει την τελευταία Του λέξη; 

Καλή και ειλικρινή μετάνοια σε όλους μας. Τίποτα δεν τελείωσε, θαρσείτε!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
– Τα διπλά βιβλία και ο πανικός της κ. Λινού
– Οι “άλλοι” γιατροί και η ανενόχλητη λεγεών δαιμονίων
– Χωρίς τις απαιτούμενες συνταγογραφούμενες πληροφορίες το εμβόλιο του covid-19 στη Βρετανία και τη Γερμανία
– Σε γερμανικό νοσοκομείο έγινε ευθανασία, από γιατρό, σε δύο ασθενείς που έπασχαν από λοίμωξη κορωνοϊού
– Πειραματισμός σε ανθρώπους και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας
– Εμβόλιο της σωτηρίας ή της αποστασίας;
– Mέτρα και εντός των Εκκλησιών κ. Γιαμαρέλλου;
– Έρευνα: Η Απόφαση του ΣτΕ για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των παιδιών και οι προεκτάσεις της
– Η κυβέρνηση με δύο νόμους μόνο, έκανε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά του Covid-19
– Μήνυση για το σκάνδαλο του κορονοϊού
– Pasquale Mario Bacco: Η ομολογία ενός ιατροδικαστή
– Επιπλοκές και ένας θάνατος εθελοντή του εμβολίου του Covid-19

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.