Επικαιρότητα

Λέσχη Μπίλντερμπεργκ: Παρόντες για πολλοστή φορά Έλληνες στην σύνοδο του 2024

εικόνα άρθρου: Λέσχη Μπίλντερμπεργκ: Παρόντες για πολλοστή φορά Έλληνες στην σύνοδο του 2024
Άρθρο της Κωνσταντίνας Κοσμίδου

Εβδομήντα χρόνια τώρα, ένα κλειστό κλαμπ αποφασίζει εν κρυπτώ για τις τύχες του κόσμου


Η 70ή συνάντηση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Mirasierra» της Ισπανίας. Από την Πέμπτη 30 Μαΐου έως την Κυριακή 2 Ιουνίου 130 μέλη μιας διόλου τυχαίας ιδιωτικής λίστας, υπό άκρα μυστικότητα συναντήθηκαν και συζήτησαν ως είθισται (1).

Οι συμμετέχοντες

Το πιο ελίτ κλαμπ του κόσμου ως γνωστόν απαρτίζεται από ανθρώπους με τη μεγαλύτερη ισχύ και τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο, με στόχο την «προώθηση του διαλόγου μεταξύ Ευρώπης και Βόρειας Αμερικής». Ήταν η πρώτη συνεδρίαση μετά από τον θάνατο του Χένρυ Κίσινγκερ, ενός ηγετικού χαρακτήρα, ο οποίος μπρος στο συμφέρον των ΗΠΑ έριξε στη σφαγή χιλιάδες ανθρώπους και συνέργησε στην αιματοβαμμένη εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο.

Ο επιχειρηματικός κόσμος εκπροσωπήθηκε από τη συμμετοχή πολλών διευθυντικών στελεχών ή συμβούλων, ιδρυτών και προέδρων δεκάδων μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και επενδυτικών κεφαλαίων σε διεθνές επίπεδο. Κάποια από τα πιο γνωστά ονόματά που παρευρέθηκαν ήταν Μουσάφα Σουλειμάν (Microsoft IA), Μάρεϊ Αχινκλος (BP), Άλμπερτ Μπουρλά (Pfizer), Τζέην Φρείζερ (Citigroup), Κολμ Κέλεχερ (UBS), Κάσια Κιέλι (Warner Bros), Μαικλ Ο’ Λίρι (Raynair), Γουάλ Σάουαν (Shell) κ.ά.

Τον πολιτικό χώρο συμπλήρωσαν ονόματα προέδρων χωρών, πρώην και νυν πρωθυπουργών της Ευρώπης, γενικοί γραμματείς του ΝΑΤΟ, υπουργοί κ.ά. Ακόμα συμμετείχαν ο νυν γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, η Νάντια Καλβίνο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ο διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη στρατηγός Κρίστοφερ Καβόλι.

Επιπλέον, εξέχουσες προσωπικότητες που καταλαμβάνουν καίριες θέσεις τη δεδομένη χρονική στιγμή και ασχολούνται με γεγονότα και τεχνολογίες που απασχολούν την παγκόσμια πραγματικότητα συμπλήρωσαν την λίστα των ελίτ καλεσμένων. Ονόματα όπως ο Διευθυντής Τεχνολογίας και Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Ταρούν Σάμπρα, ο Καναδός υπουργός Καινοτομίας Φρανσουά Φιλίπ Σαμπέιν, η διευθύντρια της Υπηρεσίας Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών Τζιν Ιστέρλι, ο Αλεξάντερ Γκάμπουεφ διευθυντής του Προγράμματος Ρωσίας και Ασίας-Ειρηνικού στο Carnegie Moscow Center, ο συντονιστής του ΟΗΕ για τη Γάζα Ζίγκριντ Κάααγκ και ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρι Κουλέμπα.

Μεγάλη εκπροσώπηση είχε η χώρα της Ισπανίας, όπου φιλοξενεί για τρίτη φορά την ετήσια συνεδρίαση της λέσχης Μπίλντερμπεργκ και εκπροσωπήθηκε από δέκα προσκεκλημένους, όπως τον υπουργό Εξωτερικών Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες. Μεταξύ άλλων όπως προαναφέρθηκε, το παρών έδωσαν η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, ο δημοσιογράφος Αλέξης Παπαχελάς και ο πρόεδρος του ομίλου ΤΙΤΑΝ Δημήτρη Παπαλεξόπουλος, οι οποίοι δεν συμμετέχουν για πρώτη φορά.

Τα λεγόμενα που διέρρευσαν

Στην 70ή συνάντηση, όπως κάθε χρόνο, οι συμμετέχοντες ορκίστηκαν εχεμύθεια και δεσμεύτηκαν ότι δεν θα αποκαλύψουν την ταυτότητα, την ιδιότητα ή την τοποθέτηση οποιουδήποτε άλλου συμμετέχοντα. Γενικότερα οι θεματολογίες και οι κατάλογοι των συμμετεχόντων δίνονται στη δημοσιότητα όπως και τα ΜΜΕ δείχνουν την πρέπουσα διακριτικότητα για τη συνάντηση.

Φέτος οι συζητήσεις κινήθηκαν γύρω από την εξής θεματολογία: Κατάσταση της Τεχνητής Νοημοσύνης, Ασφάλεια της Τεχνητής Νοημοσύνης, Μεταβαλλόμενα Πρόσωπα της Βιολογίας, Κλίμα, Το Μέλλον του Πολέμου, Το Γεωπολιτικό Τοπίο, Οι οικονομικές προκλήσεις της Ευρώπης, οι οικονομικές προκλήσεις των ΗΠΑ, το πολιτικό τοπίο των ΗΠΑ, η Ουκρανία και ο κόσμος, Μέση Ανατολή, Κίνα, Ρωσία.

Προβληματισμοί

Επί της ουσίας, γνωρίζουμε πως πρόκειται για μια ηγετική ομάδα που εμφανώς υπηρετεί την παγκοσμιοποίηση και τη Νέα Τάξη πραγμάτων. Επεξεργάζονται δεδομένα, λαμβάνονται αποφάσεις και προτείνονται λύσεις για κάθε κρίσιμη υπόθεση της διεθνούς κοινότητας, από προσωπικότητες που καθορίζουν ή και ελέγχουν τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης.

Σε κείμενό του ο πλέον ειδικός στα θέματα αυτά οσιολογιώτατος μοναχός π. Σεραφείμ Ζήσης παραθέτει τα εξής: «Λέσχη Μπίλντερμπεργκ (BilderbergClub), στόχος τῶν μελῶν τῆς ὁποίας εἶναι, κατά τόν Ἀμερικανό δημοσιογράφο καί διπλωμάτη Γουίλλιαμ Σάννον (1927-1988), «νά ὁδηγήσουν τόν κόσμο στήν ἐποχή τοῦ μετα-εθνισμοῦ: ὅταν δέν θά ὑπάρχουν χῶρες, ἀλλά περιοχές τῆς γῆς πού θά διέπονται ἀπό παγκόσμιες ἀξίες. Μιλᾶμε, δηλαδή, γιά μιά παγκόσμια οἰκονομία, μιά Παγκόσμια Κυβέρνηση (πού θά ἐπιλέγεται καί δέν θά ψηφίζεται) καί μιά παγκόσμια θρησκεία. Γιά νά ἐξασφαλίσουν τήν ἐπίτευξη αὐτῶν τῶν στόχων, τά μέλη ἑστιάζουν σέ “αὐστηρότερη τεχνοκρατική προσέγγιση καί μικρότερη ἐνημέρωση καί συμμετοχή τοῦ κοινοῦ”» . Καί οἱ δύο πολιτικοί, Kissinger καί Holbrooke, εἶναι στυλοβάτες τῆς Λέσχης αὐτῆς, ἡ ὁποία, κατά τούς London Times (τό 1977) εἶναι «μιά κλίκα τῶν πλουσιότερων καί πολιτικά ἰσχυρότερων ἀνδρῶν στό Δυτικό Κόσμο, οἱ ὁποῖοι συναντιοῦνται κρυφά καί σχεδιάζουν γεγονότα πού ἀργότερα ἁπλῶς τυχαίνει νά συμβαίνουν». Βάσει ἰσχυρῶν ἐνδείξεων, ἔγκυροι δημοσιογράφοι θεωροῦν τήν Bilderberg ὡς μία διακριτικῶς συντονιστική τῶν Τεκτόνων «ὑπερ-Στοά» γιά θέματα γεωπολιτικά καί οἰκονομικά». (2)

Εν κατακλείδι, σε μια περίοδο που εγκυμονεί πολλά με την κατάσταση μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας συνεχώς να οξύνεται, δεν είναι τυχαίο πως στη διάσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι ανώτατου επιπέδου από χώρες με θέση κλειδί για την κλιμακούμενη σύγκρουση. Η ασφάλεια της Τεχνητής Νοημοσύνης όπως και το μέλλον που θα φέρει απασχόλησαν την ελίτ των συμμετεχόντων. Είναι δεδομένο πως τα ιστορικά γεγονότα φανερώνουν πολλά, οι αλήθειες ονομάζονται θεωρίες συνωμοσίας και τα πεπραγμένα της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ μένουν επτασφράγιστο μυστικό. Η συμμετοχή των Ελλήνων εκπροσώπων μας προβληματίζει καθώς δε γνωρίζουμε μπροστά στα παγκόσμια συμφέροντα που υπηρετούνται μανιωδώς ποιες θα είναι οι απαραίτητες γι’ αυτούς “απώλειες”.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Συνεδρίασε η λέσχη Μπίλντερμπεργκ 2-5 Ιουνίου 2022 στην Ουάσιγκτον
Τι σχεδιάζει η ΝΤΠ; – Στην Ελβετία η διάσκεψη της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ – «Βόμβα» με τις ελληνικές συμμετοχές
Με τι ασχολήθηκαν εφέτος οι «συνωμότες» της Λέσχης Bilderberg;

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.