Ελένη Παπασταματάκη

Το Άγιον Όρος έπεσε!

εικόνα άρθρου: Το Άγιον Όρος έπεσε!
Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Το βουβό και άνευρο Άγιο Όρος του καιρού μας, υποδέχεται θερμά τον εισηγητή της παναίρεσης του Οικουμενισμού και διασπαστή της αρραγούς ενότητας της Ορθοδόξου Εκκλησίας, πατριάρχη Βαρθολομαίο…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Αντί να τον ελέγξουν, τον υποδέχονται με τιμές

Δεινόν το άκουσμα, αλγεινή η αίσθησις! Ο Οικουμενικός Πατριάρχης το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, αφίχθη στο λιμανάκι της Δάφνης!

Κατέφτασε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος καλυμμένος με αβρότητα και ψευδή σύνεση, με καλά κρυμμένη την αλαζονεία και τη δαιμονική έπαρση του Πρώτου και Αλάθητου που φέρει με βία, αυτός που κατέσκαψε το οικοδόμημα της Αγίας μας Εκκλησίας και κατεδάφισε την Ορθόδοξη Δογματική Παράδοση. Είναι το ίδιο πρόσωπο που τα τριάντα χρόνια της πατριαρχίας του έχει καταπατήσει όσα οι Άγιοι Απόστολοι εκήρυξαν και οι Άγιοι Πατέρες εδογμάτισαν, με αποκορύφωμα την Ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου όπου εκκλησιοποίησε τις αιρέσεις. Και έκτοτε ασυγκράτητος γεμίζει σχίσματα την Εκκλησία μας και χαροποιεί τους εχθρούς του Χριστού μας.

Σε δημοσίευμα αναφέρθηκε ότι «ο “Παναγιώτατος” έτυχε θερμής υποδοχής από τον πολιτικό διοικητή του Αγίου Όρους Αθανάσιο Μαρτίνο και την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους. Ακολούθως έφτασε στις Καρυές, όπου τον υποδέχτηκαν οι ηγούμενοι και οι αντιπρόσωποι των είκοσι μονών και στη συνέχεια ακολούθησε δοξολογία στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου».

Αδύνατο να το καταπιούμε αυτό το «θερμής υποδοχής». Αδύνατο να συγκρατήσουμε τα δάκρυά μας όταν βλέπουμε το σιωπηρό και άνευρο Άγιο Όρος, το οποίο δεν έβγαλε καμία γενναία ομολογιακή ανακοίνωση, μια Ορθόδοξη κραταιά φωνή απέναντι σε όλες τις δεινές εξελίξεις που έχει επιφέρει η νέα φαναριώτικη εκκλησιολογία. Αυτό λοιπόν το Άγιον Όρος υποδέχεται θερμά τον πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Γνωρίζουμε βέβαια ότι υπάρχουν φωνές Ορθόδοξες με ανδρείο φρόνημα που κρατούν την Πίστη, αγιασμένες μορφές· όπως του Γέροντα Γαβριήλ από το Κελί του Αγίου Χριστοδούλου εν Πάτμω. Οι μοναχοί αυτοί που ζουν υπό διωγμό στο Άγιο Όρος λόγω της σταθερής Ομολογίας τους για την Ορθοδοξία παραμένουν μια  μειονότητα στην Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους.

Όταν το Άγιο Όρος ήταν το λίκνο της Ορθοδοξίας

Και αν οι προκάτοχοι Άγιοι Αγιορείτες Πατέρες αντιστάθηκαν σε κάθε εχθρό του Χριστού μας δίνοντας τη ζωή τους, οι σημερινοί Αγιορείτες στρώνουν κόκκινα χαλιά και θυμιατίζουν τους εχθρούς. Οι παλαιοί Πατέρες μέσα από το κάστρο της Ορθοδοξίας πολεμούσαν κατέναντι των αποστατών, και μέσα από το προπύργιο της Ορθοδοξίας -όπως ήταν το Άγιο Όρος- διατράνωναν την Ορθόδοξη Αλήθεια και φύλατταν το δόγμα το σεπτό και άγιο, το σωτήριο δόγμα της Πίστης μας!

Αυτό έκαναν οι μοναχοί της Μονής Ιβήρων που έλεγξαν με παρρησία τον Λατινόφρονα Πατριάρχη Βέκκο και έτσι οδηγήθηκαν στο θάνατο δια πνιγμού και μαρτύρησαν όπως και οι Ζωγραφίτες Πατέρες που κάηκαν ζωντανοί υπό των λατίνων στρατιωτών μαχόμενοι υπέρ της Πίστεως! Αλλά και πιο πρόσφατα οι Αθωνίτες Πατέρες που έπαψαν να αναγνωρίζουν τον Πατριάρχη Αθηναγόρα ως Ορθόδοξο Πατριάρχη και διέκοψαν τη μνημόνευση του ονόματός του (από το 1970 μέχρι τον θάνατό του (7.7.1972)) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την οικουμενιστική του πολιτική.

Η προδοσία και η πτώση

Αυτά αποτελούν το ένδοξο παρελθόν του Αγίου Όρους. Γιατί τώρα οι βιντεοσκοπήσεις που έγιναν φανερώνουν την πνευματική παρακμή, καθώς δείχνουν ότι στριμώχνονται ηγούμενοι και μοναχοί της Αθωνικής Πολιτείας, προκειμένου να βάλουν μετάνοια και να πάρουν την ευχή του Πατριάρχη. Παρατηρούμε ότι είναι απλόχερα αποτυπωμένη στα πρόσωπά τους η υποταγή στο θέλημα εκείνου που θέλει το κακό της Ορθοδοξίας μας. Με χαμόγελα και ανοιχτές αγκάλες, με βιάση να ανοίξουν τον δρόμο να περάσει ο πατριάρχης, να εισέλθει στο Άγιο Όρος, στην καρδιά της Ορθοδοξίας…

Το Άγιον Όρος έπεσε!

Αντηχεί μέσα μας η φωνή που καταγγέλει την αποστασία, η φωνή της Ορθοδοξίας, η φωνή του μακαριστού πατρός Νικολάου Μανώλη. Ο λόγος του παραμένει επίκαιρος και διαχρονικός, γιατί είναι λόγος εν Αγίω Πνεύματι. Τον ακούσαμε πριν από χρόνια· τότε που διέβλεπε με τους πνευματικούς οφθαλμούς του τη μεγάλη προδοσία των Αθωνιτών.

«Είμαι στεναχωρημένος, προβληματισμένος αλλά και χαρούμενος. Η κατάντια αυτή κάποια στιγμή θα σταματήσει. Η Παναγία του Αγίου Όρους δεν το αγαπάει αυτό. Αυτό που κάνανε, που τα κάνανε πλακάκια με τον Πατριάρχη, δεν το αγαπάει αυτό. Και θα αντιδράσει. Θα τους δώσει κανένα χαστούκι. Μην περιμένουν η Χάρις του Θεού να τους προστατέψει και να τους επαναφέρει. Θα τους εγκαταλείψει όπως πηγαίνουνε.

…με πόνο καρδιάς το λέω αυτό, εγώ που είμαι ένας φιλοαγιορείτης, αλλά είμαι φιλοαγιορείτης, φίλος των Αγίων του Αγίου Όρου.

Εμπάργκο στο Άγιο Όρος! Δεν θα ξαναπάω μέχρι να βρεθεί μία Μονή που θα κόψει το μνημόσυνο του Πατριάρχη…και παρακαλάω την Παναγία να φωτίσει έναν ηγούμενο να προβεί στη διακοπή του μνημοσύνου του Πατριάρχη.

Και επαναλαμβάνω το κάνω αυτό μετά πόνου καρδίας, αλλά και με πλήρη γνώση των δηλώσεών μου αυτών»!

Ας σκεφτούμε ότι αυτά τα έλεγε ο μακαριστός πατήρ Νικόλαος το 2017! Επαληθεύεται η αγωνία του και δικαιολογείται απόλυτα ο πόνος του για την πνευματική ξηρασία και τη χαλάρωση του Ορθόδοξου φρονήματος στο Άγιο Όρος. «Ουχ ο τόπος αλλά ο τρόπος σώζει», λένε οι Πατέρες και ασκητές της Πίστης μας και αυτό διατρανώνεται στο σήμερα του Αγιορείτικου Μοναχισμού! Και ας το προσέξουν αυτό οι Αγιορείτες ηγούμενοι και μοναχοί και ας φωτιστούν από τον λόγο του χρυσορρήμωνα Αγίου Ιωάννη του Χρυσόστομου «Οὐδέν ὄφελος βίου καθαροῦ, δογμάτων δέ διεφθαρμένων»!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
– Σύναξις Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών, Πατριάρχου Βαρθολομαίου Οικουμενιστικά Λεχθέντα και πραχθέντα (353433323130, 292827262524232221201918171615141312111098765, 4321)

Σχετικά άρθρα

Τραγικοί υμνητές του Καζαντζάκη

Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη Ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρών σε εκδήλωση τιμής του Κρητικού συγγραφέα Το να προβάλλουν και να τιμούν τον Καζαντζάκη λογοτέχνες, φιλόλογοι, και γραμματιζούμενοι λογής λογής, είναι ένα αναπόφευκτο...

Το Συναξάρι του Αγίου Μεθοδίου του Ομολογητή, Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως

Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη. “Τῆς Ὀρθοδοξίας λύρα τερπνή, καί τῆς Ἐκκλησίας, ὑποβάθρα θεοπαγής, ὤφθης Ἱεράρχα, εἰκονομάχων θράσος, εἰς γῆν κατεδαφίσας, Πάτερ Μεθόδιε” (Μεγαλυνάριον) (Εορτάζει στις 14 Ιουνίου)

Ο βίος του Οσίου Ιλαρίωνος του νέου, Ηγουμένου της Μονής Δαλμάτων

Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη. Τόσο πυριφλεγής είναι η καρδιά των αγίων από την αγάπη προς τον Σωτήρα Χριστό, ώστε όχι μόνο δεν υποχωρούν στις πιέσεις, αλλά γεμάτοι θάρρος ελέγχουν και επιπλήττουν τους δυσσεβείς άρχοντες...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.