Αφιερώματα

Το αιώνιο άγιο θυσιαστήριο του γέροντα

εικόνα άρθρου: Το αιώνιο άγιο θυσιαστήριο του γέροντα

Ο γέροντας μάς θέλει αγωνιζόμενους…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Πολλές φορές ο νους αρπάζεται και αδολεσχεί γύρω από το Άγιο θυσιαστήριο του γέροντα! Το Άγιο θυσιαστήριο του γέροντα, το Άγιο θυσιαστήριο του γέροντα! Η Αγία προσκομιδή του! Έχουμε όλοι εμπειρία από τη Θεία Λειτουργία που τελούσε ο γέροντας κι ας στάθηκαν τα περιοριστικά μέτρα λόγω covid 19 ένα εμπόδιο! Ήταν μια ευκαιρία να νιώσουμε ότι η Θεία Λειτουργία του γέροντα δεν είχε όρια, ούτε γνώριζε από περιορισμούς! Όπως κάθε Θεία Λειτουργία ορθόδοξη!

Ο γέροντάς μας τίμησε τη Θεία Λειτουργία, γιατί σαν ανθρώπινο έργο κι αυτή έχει τις προϋποθέσεις της. Ο γέροντας τήρησε τις προϋποθέσεις αυτές μέχρι κεραίας και έτσι εξασφάλισε τον παράδεισο. Στην αιωνιότητα όλοι μαζί να πανηγυρίζουμε ενώπιον του Εσφαγμένου Αρνίου! Όλοι μαζί! Αυτή είναι μια διάσταση την οποία οι απολογητές των ανίερων περιοριστικών μέτρων που λήφθηκαν μέσα στους ιερούς ναούς, δυστυχώς δεν την καταλαβαίνουν, όπως φυσικά και οι οικουμενιστές! Η Θεία Λειτουργία τους θα μείνει εδώ, μαζί με όλα τα σκύβαλα. Δεν έχει αναφορά στη Θεία Λειτουργία που τελείται αενάως στον ουρανό από τους Αγίους Πατέρες μας!

Αντίθετα, ο άγιος γέροντάς μας, επένδυσε αγιοπνευματικά στη Θεία Λειτουργία που τελούσε, την πλαισίωνε με την Αγία υπακοή του στο γέροντα του, στους Αγίους Πατέρες, στους Ιερούς Κανόνες, στις Παραδόσεις. Με την ομολογία του, την Αγία Αποτείχιση. Πάλεψε με το δαιμόνιο της αίρεσης και της ποικίλης πλάνης που μαστίζει την εποχή μας και αγνός, μυρίπνοος λειτουργός, στεκόταν ενώπιον του Αγίου θυσιαστηρίου του, μετά από πολύωρη ολόκοπη προσκομιδή. Έφυγε αγωνιζόμενος για την Ορθοδοξία!

Θα άξιζε τα πάντα να κάνει κανείς γι’ αυτά τα αγαθά! Ο άγιος Ιωσήφ μας έδειξε τον δρόμο. Όχι θεωρίες! Πράξη, πράξη, βία, αδιάκοπη ευχή, όταν τα πάθη δεν υποχωρούν. Ο Άγιος Ιωσήφ μας έδωσε ζωή! Ο Άγιος γέροντάς μας Νικόλαος μας ζωοποίησε με την διδαχή του και την ουράνια διδασκαλία του, σαν τέλειος υποτακτικός που ήταν στον όσιο γέροντα Αγάθωνα! Τίποτα δικό του δεν είπε και δεν έκανε, τίποτε δικό του! Όλη του η αγωνία ήταν να μην πει τίποτα δικό του! Κι έτσι όλα τα διέσωσε, τα έκανε αιώνια, τα έκανε να νικούν το θάνατο!

Όλοι μαζί του απολαμβάνουμε ή μπορούμε να απολαύσουμε την μακαριότητα του γέροντα, τον παράδεισο του, το ατελεύτητο πανηγύρι που απολαμβάνει. Ο γέροντας όλα τα μοιραζόταν μαζί μας, από τίποτε δε μας στέρησε! Θα χρειαστεί ίσως να παλέψουμε, να νικήσουμε τα σκοτάδια και το δαίμονα, με τους τρόπους που μας έμαθε, αφού ο δαίμονας ούτε τρώει ούτε πίνει ούτε κοιμάται, όπως μας έλεγε. Τώρα που τον απέλυσε ο Κύριος δι’ ευχών του οσίου γέροντά του, που τον ανάπαυσε, που τον ξεκούρασε, είναι ευκαιρία όλα αυτά να τα ζήσουμε πιο έντονα. Ο γέροντας μάς θέλει αγωνιζόμενους. Δεν αργεί να επέμβει, να παρηγορήσει, να πληροφορήσει, να αγκαλιάσει.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Σχετικά άρθρα

Πατερικά

3 Δεκ

π.Αθανάσιος Μυτιληναίος: Aγαπητόν ποίμνιον, προστατέψετε τον εαυτό σας

“Δυστυχώς, δεν είναι σήμερα εκείνοι οι ταγοί της Εκκλησίας μας σε θέση να βοηθήσουν το ποίμνιο και το αφήνουν να κατασπαράζεται“ Ομιλία του μακαριστού π. Αθανασίου Μυτιληναίου,  02/11/81 Αγαπητοί μου, προσέξτε....

Ο Άγιος Φιλάρετος ο ελεήμων [mp3 2020]

Κήρυγμα τοῦ πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση. "Δανείζει Θεῷ ὁ ἐλεῶν πτωχόν, κατὰ δὲ τὸ δόμα αὐτοῦ ἀνταποδώσει αὐτῷ" (Παρ. 19,17) Οποιος ελεεί τον πτωχόν δανείζει τον Θεόν. Ανάλογα δέ με την ελεημοσύνην του θα λάβη και εκ μέρους του Θεού την ανταπόδοσιν...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.