Επικαιρότητα

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος “πνευματικού” θανάτου

εικόνα άρθρου: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος “πνευματικού” θανάτου

Όταν η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, εκλέγει “πολιτικώ τω τρόπω” τους Αρχιερείς της, η ποιότητα των στελεχών της διατρέχει έναν σοβαρότατο κίνδυνο: την άρση της Χάριτος του Αγίου Πνεύματος. Όταν Αρχιερείς τακτοποιούνται επειδή “εκτέλεσαν καλώς” μια διατεταγμένη αποστολή, μια τέτοια εκλογή αφήνει πολλά ερωτηματικά για την εμπιστοσύνη των εκλεκτόρων στον Θεό. Στήνοντας ένα Επισκοπικό δικαστήριο παρωδία κατά των ομολογητών πατέρων της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης του πρωτοπρεσβυτέρου π. Νικολάου Μανώλη και του Ομότιμου καθηγητού ΑΠΘ πρωτοπρεσβυτέρου π. Θεοδώρου Ζήση, ο τότε πρωτοσύγγελος Θεσσαλονίκης, ανταμείφθηκε και εκλέχθηκε μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου. Από τότε η πορεία του είναι μια διαρκής πηγή θλίψεων και απογοήτευσης για τον πιστό λαό του Θεού.     

Το μαχητικό ιστολόγιο tasthyras.wordpress.com, ανάρτησε άρθρο με τίτλο: Ο μητροπολίτης Στέφανος Τόλιος είναι καθαιρετέος στην συνείδηση του Ορθόδοξου ποιμνίου. Εκεί αποκαλύπτεται το χρονολόγιο της εκτροπής της Εκλησιαστικής μας διοίκησης, αλλά και ο ρόλος των μέσων ενημέρωσης. Τα γεγονότα αυτά που αποκαλύπτονται, θα πρέπει να μας κρατούν σε υψηλού βαθμού εγρήγορση, γιατί είναι “ξένα” προς την παράδοση της Εκκλησίας, προκαλούν σκανδαλισμό των πιστών και παραμένουν ατιμώρητα. Ας δούμε την χρονική διαδοχή των ντοκουμέντων που μας προσφέρει το ιστολόγιο tasthyras.wordpress.com.

13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019: Πρώτη δημοσίευση στο site kavalapost.gr
Επίσκεψη του Καθολικού Αρχιεπισκόπου στην Καβάλα

16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019: Δεύτερη ανακοίνωση στο site kavalapost.gr
Θεία Λειτουργία για τη Σύναξη της Τεσσαρακοστής στον Καθολικό Ναό της Καβάλας

17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019: Βίντεο στο κανάλι Μονή Λαζαριστών που δημιουργήθηκε προφανώς μόνον για να προβάλει την εν λόγω λατρευτική εκδήλωση των αιρετικών παπικών στην Καβάλα
Καθολική “Εκκλησία” Καβάλας – Αρχιερατική Θεία Λειτουργία – (4o μέρος) – |16-03-2019|
(Μετά το 14’ εκφωνεί χαιρετισμό ο Μητροπολίτης Φ.Ν.Θ. Στέφανος Τόλιος)
“Αρχιερατική” Θεία Λειτουργία για την Σύναξη της Τεσσαρακοστής τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου 16 Μαρτίου 2019 στην Καθολική “Εκκλησία” Αγίου Παύλου της Καβάλας, προεξάρχοντος τους Καθολικού “Αρχιεπισκόπου” Σεβ. Ιωάννη Σπιτέρη. Το παρών έδωσαν (έπειτα απο πρόσκληση της Καθολικής “Εκκλησίας”) οι:
α) Μητροπολίτης ΦΝΘ κ. Στέφανος
β) η Δήμαρχος Καβάλας, κ. Δήμητρα Τσανάκα (η οποία προσέφερε στον Αρχιεπίσκοπο ένα αναμνηστικό δώρο)
γ)  ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος
δ) και ο Υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας, Μάκης Παπαδόπουλος μαζί με 2 συμβούλους του
– Επίσκεψη του Μητροπολίτη ΦΝΘ, κ. Στέφανου στην Καθολική “Εκκλησία” –

18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019: Τρίτη πανηγυρική ανακοίνωση του site kavalapost.gr
Πράξη «ανοιχτωσιάς» η παρουσία του Μητροπολίτη Στεφάνου στη Σαρακοστή των Καθολικών.
Ο ποιμενάρχης της τοπικής μας Εκκλησίας έδωσε για μια ακόμη φορά το «παρών» στην Καθολική “Εκκλησία” Αγίου Παύλου Καβάλας

19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019: Τέταρτη ανακοίνωση που προσπαθεί να τα μαζέψει λίγο το site kavalapost.gr
Απρόσμενη συνάντηση του Μητροπολίτη ΦΝΘ κ. Στεφάνου με τον Καθολικό Αρχιεπίσκοπο Ιωάννη Σπιτέρη
“…ενώ η παρουσία του Μητροπολίτη Στεφάνου απέσπασε θετικά σχόλια, έως και… συγκίνηση από τους παρευρισκόμενους Καθολικούς, καθώς, αν μη τι άλλο, δεν είναι κάτι το συνηθισμένο Ορθόδοξος Ποιμενάρχης να παρίστατο σε Λειτουργία Καθολικών…”

22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019: Στο επίσημο site της Μητροπόλεως Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου στη Ποιμαντορική του εγκύκλιο,
ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΩΝ, ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ & ΘΑΣΟΥ κ.κ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ∆ΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΣΧΑ
καταλήγει ο ίδιος Αρχιερέας:
“Ἀγαπητοί µου,
Μέσα σὲ µιὰ κοινωνία παγκοσµιοποιηµένη ὅπου ὁ φόβος τοῦ θανάτου καὶ ἡ ἀβεβαιότητα τῶν στιγµῶν τῆς ἀνθρωπίνης ζωῆς καὶ τῆς προσβολῆς καὶ ἀπαξιώσεως τοῦ ἀνθρωπίνου προσώπου, µόνον ὁ Κύριος ἡµῶν Ἰησοῦς Χριστὸς ὁ ὁποῖος εἶναι «χθὲς καὶ σήµερον ὁ αὐτὸς καὶ εἰς τοὺς αἰῶνας», µὲ τὴν ἐκ νεκρῶν Ἀνάστασή του προσφέρει σὲ ὅλους µας τὴν αἰωνία ἀγάπη µέσα στὴν ἁγία µας Ὀρθόδοξο Ἐκκλησία. Αὐτὸς ὁ Θεάνθρωπος Κύριος, ὁ ὁποῖος «δὲν ἦλθε γιὰ νὰ τὸν ὑπηρετήσουν, ἀλλὰ γιὰ νὰ ὑπηρετήσῃ καὶ νὰ προσφέρῃ τὴν ζωή του λύτρο γιὰ ὅλους»
Μὲ ἐγκάρδιες πατρικὲς εὐχὲς καὶ πασχαλινὲς εὐλογίες
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ Ο ΦΙΛΙΠΠΩΝ, ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ & ΘΑΣΟΥ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ”

Ο ίδιος άνθρωπος που ευχόταν στους πλανεμένους παπικούς:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που είμαι μαζί σας. Γράφει εκεί στο Ευαγγέλιο κάτι πολύ σημαντικό: «Μη φοβού το μικρό ποίμνιο». Να μην φοβάσαι … ο Θεός, το μικρό κοπάδι. Εάν είμαστε ένα μικρό ζυμάρι, όπως λέει αλλού, αυτή μπορεί να ζυμώσει και να τακτοποιήσει όλο το φύραμα»

Όπως επισημαίνει το μαχητικό Ιστολόγιο tasthyras.wordpress.com:

Ο Στέφανος Τόλιος εύχεται στους αιρετικούς να αυξηθούν και να έχουν την δύναμη του Θεού! Χρησιμοποιεί και το «είμαστε» για να ανακατέψει μαζί Ορθοδόξους και αιρετικούς, διότι ξεκάθαρα δεν βλέπει καμμία -ουσιώδη για αυτόν- διαφορά ανάμεσα στους δύο”.

Και καταλήγει:

“Ο Στέφανος Τόλιος προωθεί συστηματικά την ένωση των Ορθοδόξων με τους παπικούς στο λαϊκό επίπεδο, στον κουτό λαουτζίκο. Οκτώ ημέρες αργότερα επισκέφτηκε τον οικουμενιστή πάπα της Ανατολής στο Φανάρι! Όχι για να τον επιπλήξει ο αυτοαποκαλούμενος «φύλακας της Παραδόσεως»! της «Πρωτόθρονης»! και «Πρωτεύθυνης»! «Μεγάλης Εκκλησίας»!, αλλά για να φωτογραφηθεί μαζί του με χαμόγελα και φιλοφρονήσεις.

Το καράβι διαλύεται, αν δεν έχει ήδη διαλυθεί. Ο καλός Θεός μας αποκαλύπτει συνεχώς την σύγχυση που επικρατεί στις τάξεις των ιεραρχών. Είδαμε πρόσφατα δύο Μητροπολίτες της Βορείου Ελλάδος να προσεύχονται στον Αλλάχ. Άλλος ένας μας συστήνει να κοινωνήσουμε με καθηρημένους και αυτοχειροτόνητους σχισματικούς.

Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥ”.

Δείτε σχετικά: Ο μητροπολίτης Στέφανος Τόλιος είναι καθαιρετέος στην συνείδηση του Ορθόδοξου ποιμνίου


Σχετικά άρθρα

Μητροπολίτης προκαλεί πικρόχολα σχόλια με άρθρο του Μ. Σάββατο

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Η επιλογή κοσμικού διαδικτυακού τόπου κυριακάτικης εφημερίδας, πανελλαδικής κυκλοφορίας, και η χρονική συγκυρία της δημοσίευσης υπήρξαν τουλάχιστον ατυχείς αν όχι εφάμαρτες

Ευαγγέλιο κατά Μάρκον, κατά Ιωάννην και Αρχιεπ. Ελπιδοφόρου το ανάγνωσμα

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής εκφράζεται ελεύθερα όπως έχει δικαίωμα να κάνει κάθε άνθρωπος. Τα λεγόμενά του όμως έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τον λόγο του Κυρίου. Τι πρέπει να πράξει ο πιστός λαός;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.